menu
zoeken in:
avatar van pmac
Nogmaals; als iemand aan de opnames van Antwerpen kan komen hoor ik het graag.

avatar van harm1985
Ondanks dat hij ons wat lang liet wachten na het voorprogramma, wat best aardig was, ook al was het geluid niet best, overheerst een positief gevoel. Ja, ik ben wat teleurgesteld dat het ca. 30 minuten korter duurde dan in Antwerpen en dat er redelijk wat overlap was qua setlist in 2016, het energieke, en vooral to the point, spel maakte dat meer dan goed. Zoals ik in 2016 al zei, is het bijna niet voor te stellen dat hier en 73 jarige man op podium staat. De zang was af en toe wat zwak/zacht, maar over het algemeen had het gewoon de juiste kracht en zuiverheid (voor zover je daarvan kunt spreken bij Neil). De focus lag, net als in 2009 in Ahoy, wat meer op de elektrische nummers en dat werkte goed. Naast greatest hits als Like a Hurricane, Cortez the Killer, Hey Hey, My My, Heart of Gold en Old Man was ik zeer content met I've been waiting for you, Human Highway, Country Home, Piece of Crap, Fucking up en Roll another number, wat een sublieme afsluiter was. De hele avond had ik een Weld gevoel en dat is niet slecht. Enige minpunt was het 3 keer herstarten van Rockin in the Free World, dat is een beetje een gimmick geworden. In principe het geld waard, maar voor een fractie van de prijs heb ik meer genoten van Kevin Morby een paar weken terug. 35 euro voor een T-Shirt waar sponsored by nobody op staat is ook licht ironisch. Past qua prijszetting wel weer goed bij het feit dat je minimaal 4,5 munt moet kopen voor 15 euro. Het zat ook best vol in de Ziggo Dome. Alsof veel mensen het idee hadden dat dit misschien wel eens de laatste keer kon zijn.

Via onze vrienden van Dime het concert gedownload en op mijn telefoon gezet. Nog maar eens de revue laten passeren de komende week.

avatar van Stijn_Slayer
Ja, irritant dat hij later begon. Bij het voorprogramma bleef de microfoon maar vervormen. Bij Neil hadden ze dat onder de knie, maar waar ik zat (vak 107, rij 2) was zijn stem wat eigenaardig gemixt. Veel laag, weinig hoog. Precies zoals het moet, maar dan omgekeerd.. Deed wel wat afbreuk. Als ik de bootleg en Youtube terugluister, klinkt zijn stem wel normaal.

Dit was ook de eerste keer dat ik dacht hmm, zo'n avondje is wel een hoop geld. Na vijf keer is het idee dat je dezelfde lucht als een godheid inademt er natuurlijk wel een beetje vanaf. Kon niet tippen aan 2016 en 2009 en ook 2013 met Crazy Horse was beter. Akoestisch blokje was erg obligaat, al was Human Highway erg fraai. Ik had vooraf op wat meer variatie gerekend gezien de begeleiding door POTR. Voor een set zoals hij nu speelde had ik eigenlijk liever CH met Nils gezien. Wel bijzonder dat hij nu ineens meer mensen trok dan in voorgaande jaren, toen zag je her en der wel lege plekken.

avatar van henk01
Ik kan me bij jullie beider meningen aansluiten. Meer variatie en obscuur materiaal hadden ‘m meer gesierd.

avatar van west
Stijn_Slayer schreef:
Akoestisch blokje was erg obligaat, al was Human Highway erg fraai.

Dat vond ik ook van Heart of Gold en Old Man: erg fraai.

Verder stond er nog een piano klaar aan mijn kant van het podium. Ik vermoed dat de nummers daarop zijn vervallen vanwege tijdsgebrek? Dat zou jammer zijn, maar dan nog is een 2 uur durend steengoed rockconcert niet verkeerd. Zeker niet van iemand van 73.


avatar van henk01
Op cd?

avatar van harm1985
Bericht is weer verdwenen. Maar de master wordt in het analoge domein gemaakt, dus zoals ze dat in de jaren 70 deden. Homegrown komt in eerste instantie alleen een LP uit en op NYA online. CD volgt ongetwijfeld later.

avatar van henk01
Meende ik ook al te lezen. Hopen op snelle release van de cd. Tot die tijd maar een download


avatar van harm1985
Homegrown komt op Record Store Day. Verwacht niet lang daarna ook CD release. Tenminste dat hoop ik, anders kan hij de boom in.

Neil Young's Homegrown is coming for Record Store Day - UNCUT - uncut.co.uk

avatar van henk01
geplaatst:
Neil Young will issue plenty of previously unreleased music in 2020 via his Neil Young Archives site. Young wrote a note to subscribers detailing plans for the Weld Series, Sneak Previews, Homegrown, Return To Greendale, Rust Bucket and Young Shakespeare.

Homegrown is due on April 18, Return To Greendale is due on June 19, Archives Vol. 2 is due July 24, Rust Bucket is due October 16 and Young Shakespeare is due November 27. The releases are also noted on NYA’s 2020 Timeline.

avatar van harm1985
geplaatst:
Zolang het ook op CD/Blu-ray uitkomt vind ik het best.

avatar van harm1985
geplaatst:
De Tracklist van Homegrown is bekend, een stuk minder nummers dan de Wikipedia pagina van dat album deed geloven, maar ik word er niet minder blij van. Enige gemis is de Barefoot Floors (in de Jaren 90 al eens gecoverd door Nicolette Larson).

Try is ondertussen te beluisteren op Neil's website (een aantal van ons hebben dit nummer live al eens gehoord in de RAI in 2008). Qua sound zit het dicht tegen de Nashville nummers van Harvest aan (Old Man, Heart of Gold, Harvest, Out on the Weekend).

Via Thrasher's Wheat:

A-side
1. Separate Ways (unpublished)
2. Try (unpublished)
3. Mexico (unpublished)
4. Love Is a Rose
5. Homegrown
6. Florida (unpublished)
7. Kansas (unpublished)

B-side
1. We Don't Smoke It No More (unpublished)
2. White Line
3. Vacancy (unpublished)
4. Little Wing
5. Star of Bethlehem

Fingers crossed voor CD en Spoitfy release. Kijkend naar eerdere archive albums als Hitchhiker vermoed ik dat Little Wing dezelfde versie is als op Hawks & Doves en Star of Bethlehem dezelfde is als op American Stars 'n' Bars. De rest zijn andere opnames.

avatar van Poles Apart
geplaatst:
Album heeft al recensies - zowel MOJO als ook Uncut hebben het in hun issues van afgelopen maand al besproken (met inderdaad deze tracklisting).

avatar van E-Clect-Eddy
geplaatst:
Homegrown komt eraan.... staat in de wacht om toegevoegd te worden.

‎'Homegrown' van Neil Young op Apple Music

avatar van harm1985
geplaatst:
Op Spotify staat Try inmiddels ook.

avatar van E-Clect-Eddy
geplaatst:
Behalve dat het 'nieuwe' album Homegrow al beluisteren is op zijn website, zie ik ook in de Timeline een album voor 27 november 2020 aangekondigd uit circa 1971 (Shakespeare?).

Misschien staan er nog andere 'easter eggs' op de site? Zie wel meerdere on-uitgebrachte albums genoemd worden maar zonder release datum.

Edit: zie nu ergens op internet dat er 5 releases van Neil voor dit jaar gepland staan incl. Shakespeare.

Neil Young Archives - neilyoungarchives.com

avatar van Joshua68
geplaatst:
E-Clect-Eddy schreef:

Edit: zie nu ergens op internet dat er 5 releases van Neil voor dit jaar gepland staan incl. Shakespeare.

Sterker nog. Ik zie dat hier een paar postjes terug

avatar van E-Clect-Eddy
geplaatst:
overheen gelezen.

De eerste 3 releases hebben een nieuwe datum, volgens de timeline op Neil's website

19-06 Homegrown
17-07 Return to Greendale
21-08 Archives vol. 2

16-10 Rust Bucket
27-11 Young Shakespeare

Gast
geplaatst: vandaag om 18:27 uur

geplaatst: vandaag om 18:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.