menu

Mijn Updates +
Muziek / MusicMeter Live! / Welke concerten staan er nog op jouw agenda?

zoeken in:
geplaatst:
Arrie schreef:

Ik denk dat dit topic eigenlijk nog beter werkt dan wat Mju oppert, want dan kan ik specifiek de lijstjes checken van de users wiens smaak ik waardeer. Het is echt niet zo moeilijk om er sjokola van te maken.


Ik geloof dat je een essentieel punt mist: wat voor zin heeft in vredesnaam om jezelf 3* op dezelfde pagina te poneren, waarbij een enkele naam is toegevoegd of een potentiële optie is omgezet in effectief gaan. De hoge mate van redundantie maakt het weinig aantrekkelijker dan de babbeldoos van Tante Bets, maar daar ligt ongetwijfeld ook een reële link met de zgn social media. OOR - lang gestopt met lezen - was vroeger ideaal; en als iemand een link heeft met een goed (en zo volledig mogelijk) overzicht hou ik me aanbevolen.

Maar goed het zal wel ouderwetsch zijn om een overzicht/lijst op papier of scherm te willen hebben. Sinds het verscheiden van de 'agenda' als onderdeel van het vrijdagse culturele supplement van NRC mis ik ook regelmatig een (interessante) tentoonstelling. Blijkbaar is soosjaal mediëren en feestboeken een conditio sine qua non voor den hedendaagse mensch. Informeren is zo twintigste eeuwsch.

avatar van Arrie
geplaatst:
Mjuman schreef:
(quote)


Ik geloof dat je een essentieel punt mist: wat voor zin heeft in vredesnaam om jezelf 3* op dezelfde pagina te poneren, waarbij een enkele naam is toegevoegd of een potentiële optie is omgezet in effectief gaan. De hoge mate van redundantie maakt het weinig aantrekkelijker dan de babbeldoos van Tante Bets, maar daar ligt ongetwijfeld ook een reële link met de zgn social media.

Hier ben ik het mee eens ja.

Maar zie je het dan voor je als een combinatie van de agenda's van alle poppodia in Nederland?

avatar van Masimo
geplaatst:
Zo'n lijst mis ik ook wel. Vroeger was last.fm daar handig voor: vrij complete lijst, ook actief aangevuld door concertpodia zelf (of users, weet niet hoe dat precies werkte). Fijne was vooral dat concertzalen die niet echt op mijn radar stonden, omdat ik die niet associeerde met mijn smaak of überhaupt niet kende, toch onder mijn aandacht kwamen. Sinds de update des doods wordt die lijst minder goed bijgewerkt.

Een specifieke MuMe-lijst zou wel interessant zijn. Gewoon het bericht van de vorige user aanvullen, gesorteerd op datum. In dit topic voelt het haast alsof ik mijn aanwezigheid moet toezeggen. Wellicht zou ik in een dergelijk overzichtstopic sneller een concerttip plaatsen.

avatar van sq
sq
geplaatst:
Ikzelf zet een nieuw lijstje neer als het flink is veranderd. Met de laatste was ik inderdaad wat snel na de vorige, maar er was ook veel bijgekomen. Maar hoewel het topic qua berichtgeving inderdaad wat moeizaam oogt kan je de info er wel uithalen die je wil. Wie gaat er nog meer naar ... kan je eenvoudig vinden door te selecteren op artiest, toch? En er zijn wel degelijk users waarbij ik vaak het rijtje bekijk.

Het idee om informatie uit te wisselen met alle tips en concerten, waarbij je ook nog kan zien waar één of meer users heengaan lijkt me geweldig leuk, maar lijkt me lastig te realiseren in topic vorm, tenzij je natuurlijk van elk concert een topic maakt (zoals bij festivaltopics). Feitelijk heb je daar natuurlijk ook andere sites voor; ik heb al mijn concerten ook op Songkick staan.

avatar van Brunniepoo
geplaatst:
Ik snap de drang om bij elke update weer een post te maken ook niet zo, tenzij users mume gebruiken als hun eigen agenda oid. Verder haal ik er hier wel uit wat ik wil.

In complete concertagenda's geloof ik verder niet, die worden te groot en dus ook weer onoverzichtelijk. Dat lukt hoogstens per genre (en die zijn er dan ook soms).

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Masimo schreef:
Een specifieke MuMe-lijst zou wel interessant zijn. Gewoon het bericht van de vorige user aanvullen, gesorteerd op datum. In dit topic voelt het haast alsof ik mijn aanwezigheid moet toezeggen. Wellicht zou ik in een dergelijk overzichtstopic sneller een concerttip plaatsen.

Lijkt me op zich ook wel een leuk idee. En dan gewoon steeds de concerten die al geweest zijn weghalen. Dan zou je toch zoiets krijgen als wat ik al eerder opperde:
panjoe schreef:
Het staat je natuurlijk vrij om een dergelijk topic zelf op te zetten, waarbij je bijv. de regel kan voorstellen dat users enkel een lijst met concerten kunnen aanvullen en geen andere reacties plaatsen (met een link naar dit topic), oid?


Ontopic: Ik wil op 21 Juni naar Milton Nascimento in Paradiso. Ik heb al bij m'n ouders en broertjes voorgesteld om er samen heen te gaan, die kunnen dat wel waarderen denk ik - en ik ben het afgelopen jaar ook met de hele clique naar Fatoumata Diawara en The Cinematic Orchestra geweest.

avatar van Sunderland
Songkick is overigens ook een prima app waar alle concerten worden verzameld, vergelijkbaar met Events op LastFM: onderhoud gebeurt door gebruikers, wereldwijd. Selectie op band of op plaatsnaam, e.a.

0204 Iris Penning (De Nieuwe Anita)
0904 Dan Mangan (Paradiso) *
1804 Cherry Glazerr (Bitterzoet) *
2904 Weyes Blood (Paradiso) *
2904 The Devil Makes Three (Tivoli/Vredenburg)
1705 dEUS (Tivoli/Vredenburg) *
1705 Men I Trust (Tolhuistuin)
1805 Ten Fé (Ekko)
2107 Peter Doherty (Live at Amsterdamse Bos)
2408 Courtney Barnett, Eels, e.a. (Once in a Blue Moon Festival, Amsterdamse Bos)
2909 Archive (Tvoli/Vredenburg)
0911 Blood Red Shoes (Melkweg)

* = ticket

Arrie schreef:
(quote)

Hier ben ik het mee eens ja.

Maar zie je het dan voor je als een combinatie van de agenda's van alle poppodia in Nederland?


Je zou het per regio (N, Z, O, W en bijv B als dienst aan de Belbro's) kunnen doen en je zou ook die info via een RSS-feed binnen kunnen laten lopen - daar zit wel wat bewerking aan vast.

Songkick is lang niet altijd up to date en verre van volledig.

26-04 The Antlers, Vondelkerk, Amsterdam
07-05 Benjamin Clementine, Amsterdamse Bos OV
11-05 De dag dat ik Robert Long Ontmoette, De Vest, Alkmaar
16-05 Gods Of Rap, Ziggo, Amsterdam OV
20-05 Finn Andrews, Paradiso Noord, Amsterdam OV
21-05 Big Brave, Patronaat, Haarlem*
31-05 en 01-06 Best Kept Secret (Shame, Jambinai, BCUC, Kraftwerk, Efrim Manuel Menuck, Viagra Boys)
11-06 Smashing Pumpkins, Afas Live, Amsterdam OV
23-06 Loose Ends Festival, Amsterdam (Sleaford Mods, Fontaines DC)
10-07 Neil Young, Ziggo, Amsterdam
11-09 Ariana Grande, Ziggo Amsterdam
7/10-11 Le Guess Who?, Utrecht

avatar van Leptop
Vandaag = Prognosis = nu

Gast
geplaatst: vandaag om 06:41 uur

geplaatst: vandaag om 06:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.