menu

Overig / Apparatuur / Het Grote Audio-topic

zoeken in:
avatar van Yak
Yak
In Overigen > Apparatuur > Wat voor audio-apparatuur heb jij?:

Ik wil mezelf graag muziekliefhebber noemen, maar als je kijkt naar de spullen die ik heb om muziek mee af te spelen dan lach je je helemaal dood. Gewoon even voor (hopelijk) mijn eigen gemoedsrust: op wat voor brakke installatie luister jij je plaatjes?

Zelf moet ik het stellen met dit: een cheap-assed dvd-speler als substituut voor een cd-speler, een zeer oké zijnde platenspeler van een jaar of twintig oud, en een minitorentje waarvan de cd-speler niet meer werkt en de versterker half is opgeblazen. Het tapedeck werkt wonder boven wonder nog wel.
Mijn platenspeler gaat via een ooit van een vriend gekregen mengpaneeltje met voorversterker naar de minitower, en daar hangt ook mijn laptop aan voor de onvolprezen iTunes Party Shuffle als ik geen zin heb om cd's te kiezen. Deze hele ellende spoort me er vaak toe aan om maar gewoon mijn koptelefoon op te zetten en muziek te spelen vanaf mijn compu.

Zeg me dat er mensen zijn met een nóg brakkere installatie.

avatar van herman
Vooruit.

Ik heb een miniCDtorentje (met tuner, 1 cassettedeck en cdspeler) dat op zich nog wel functioneert, ware het niet dat een box behoorlijk kraakt. Die gebruik ik dus alleen als wekker. Verder heb ik een oude platenspeler (nog van mijn oma geweest!). Ik luister mijn muziek eigenlijk vooral af via mijn computer, die gelukkig goede boxen heeft.

Als ik nog 's geld over heb, wil ik wel een fijne dualCDspeler kopen en een 5-kanaalsmengpaneel (zodat ik er evt. ook nog 2 SL1200's en een laptop op aan kan sluiten als ik per ongeluk de loterij win).

avatar van HammerHead
Ik heb nu al 15 jaar een losse componenten set van JVC staan met een stel brakke Jamo speakers. Op die dingen valt een groot deel van de middentonen dus gewoon weg (en nee ze zijn niet stuk). Op m'n MP3 speler hoor ik af en toe meer van het totale muziekplaatje dan op m'n stereo-set.

Verder is de lade van de CD-speler zo lam als wat, behoorlijk irritant.

Ik ben echter wel van plan om binnen een aantal maanden te gaan vernieuwen.
Ik zat te denken aan een Rotel versterker combo en een stel Driade vloerstaande speakers.
CD-speler ben ik nog niet uit, maar Marantz is een goede optie.

Het gaat waarschijnlijk wel 2de hands worden (in ieder geval de speakers), want enkele duizenden euro's zijn toch wat moeilijk ophoestbaar.

Ik heb een componenten set van Technics (ook ongeveer 20 jaar oud) met daarop op inventieve manier 7 boxen en 2 subwoofers op aangesloten. Om een cdtje te luisteren moet ik zo´n 7 knoppen indrukken om het geheel in te schakelen
Maar het geluid is naar mijn mening vrij goed, het enige nadeel zijn al die kabels..

JonnieBrasco
Ik heb een aparte (kale) pc voor mijn muziek, waarop al mijn mp3's staan. Deze heb ik gekoppeld aan een op de kop getikte touchscreen die aan mijn kamermuur hangt, waar ik zelf mediaplayer-software voor heb geschreven (in Delphi). Mijn mediaplayer heeft bijvoorbeeld een mega-snelle zoekfunctie, shuffle-functies, toont foto's van de artiesten etc. (Ik heb wel screenshots voor de geïnteresseerden.) Binnenkort ga ik nog topografische kaartjes inbouwen, zodat je bijv. een shuffle per land kan doen, en zo bedenk ik er elke keer weer leuke features bij. Het geheel is gekoppeld aan m'n Panasonic HT-SC70 Home Cinema systeem, niet bepaald een systeem met een geluid om héél erg trots op te zijn... Misschien maar beter ook i.v.m. mijn bovenburen.

avatar van Zachary Glass
Yak schreef:

Ik wil mezelf graag muziekliefhebber noemen, maar als je kijkt naar de spullen die ik heb om muziek mee af te spelen dan lach je je helemaal dood. Gewoon even voor (hopelijk) mijn eigen gemoedsrust: op wat voor brakke installatie luister jij je plaatjes?


Haha! Dat is zeer herkenbaar. Ikzelf heb de beschikking over een Philips mini-stereotoren (met de nadruk op mini ) uit 1992. Soms moet ik morrelen aan het knopje waarmee je de cd-speler activeert, want van een goede interactie tussen knop en cd-speler kan er niet gesproken worden.

In feite is mijn theorie betreffende stereo-installaties, electronica allerhande en auto's altijd hetzelfde: zolang het werkt, werkt het uitstekend

avatar van bonothecat
Ik heb stereoset van Kenwood in mijn huiskamer staan. Is al redelijk gedateerd uit 1992. In die tijd waren van die kamervullende stereosets nog in de mode. Alles doet het nog....dat wil zeggen het cassettedeck heeft wel de geest gegeven, maar die gebruikte ik toch niet meer. Zitten trouwens hele goed B&W boxen bij. Verder heb ik mijn pc natuurlijk, en daar komt ook een redelijk goed geluid uit. Draai steeds meer van mijn pc...alleen heb mijn pc nog niet aan mijn stereo geknoopt. Afstand tussen die twee is een beetje lastig. En op mijn slaapkamer staat ook nog een Akai stereo setje, zelfs nog met een wisselaar. Maar die gebruik ik alleen voor met het oog op morgen en vroege vogels op zondagmorgen En sindskort ook nog een mp3speler (victory) voor mijn ontdekkingstochten op de fiets door Amsterdam!

avatar van J.Bell
Een wekker-radio, Een mp3 speler, Een douche-radio, Een DVD-speler.

De wekker, zodat ik in de ochtend opsta met muziek.
(helaas heeft deze een slechte ontvangst zodat ik soms ook wel eens wakker wordt van keihard geruis).

De MP3 speler, zodat ik was te luisteren heb als ik naar mijn werk fiets. ( 36 kilometer per dag , maar vaak moet ik het dan het laaste eind zonder muziek stellen, omdat meestal de batterij dan alweer leeg is, en ik steeds vergeet nieuwe in mijn tas te stoppen)

De douche-radio, Zodat ik, als ik aan het douchen ben, lekker mee kan bleren
(jammer genoeg, stoort dat ding ook vaak, meestal omdat er piraten doorheen zitten te
ouwehoeren )


De DVD speler, Om concerten te bekijken en soms, als ik zin heb, om keihard mijn favoriete nummers te draaien, maar dat is heeeel soms, want ik heb aan alle kanten buren.
(Jammer genoeg, is dit een goedkoop ding, die na 10 minuten spelen soms al oververhit is)

Maaaaar, gelukkig heeft deze dame een stel hele fijne boxen bij dr computer, zodat ik (bijna) elke avond optimaal kan genieten van mijn music

dutch2
Piraten in je doucheradio?? Veel gekker moet het toch niet worden

Zelf beschik ik over een bijzonder mottige installatie. Jamoboxen die zelfs van Belle and Sebastian een noiseband maken, een draaitafel van 27 jaar en een versterker die niet veel meer te versterken heeft sinds mijn speakers dienst weigerden. Maarrrr, ik heb wel een bijzonder fijne koptelefoon en een degelijke cd-speler. Ik draai dus alleen maar over mijn koptelefoon en dat bevalt prima. Alleen tijdens het stofzuigen draai ik nog wel eens over mijn speakers en dat geeft een lekker spacy effect. Maar zodra ik weer eens geld heb komen er onmiddellijk nieuwe speakers.

avatar van J.Bell
dutch2 schreef:

Piraten in je doucheradio?? Veel gekker moet het toch niet worden

Zelf beschik ik over een bijzonder mottige installatie. Jamoboxen die zelfs van Belle and Sebastian een noiseband maken, een draaitafel van 27 jaar en een versterker die niet veel meer te versterken heeft sinds mijn speakers dienst weigerden.avatar van bonothecat
J.Bell schreef:


(jammer genoeg, stoort dat ding ook vaak, meestal omdat er piraten doorheen zitten te
ouwehoeren )


Uiteraard de stille genieter bij jouw in de buurt.......met de muziek....en daar is hij weer Rommy. "En vanmorgen krijgen jullie weer een plaatje van Rommy, en uhh van deze kant allemaal de groeten"

Sietse
nou daar komt ie dan, als computer muziekant (ff in gedachten houden) Ik heb sony stereo toren alles in een, met niet al te goede boxen. De 3-cd-speler van deze leest nog maar de helft van mijn cd's...is dus helemaal gaar. Daarom heb ik ooit een DVD-speler gekocht, die ik dus vrijwel niet gebruik omdat ik een tijd geleden een 6 cd-wisselaar van mijn ouders heb gehad omdat zij de stereo set hebben gekocht die ik wou hebben. Deze dvd-speler en 6 wisselaar zitten samen met een cassette dek (gekocht voor 20 gulden ofzo, maar erg goed), pc (met professionele geluidskaart ))) en een vrij oude sansui platen speler aangesloten op een mengpaneel die ik ook weer ergens gratis vandaan heb getoverd. Ik moet wel soms kabels omwisselen afhankelijk van wat ik wil gebruiken...das meestal tussen DVD-speler, cassettedek en 6 cd-speler.
Vanuit het mengpaneel gaan 2 kabels, een naar mijn Sony met goedkope rot boxen en een naar mijn super de luxe 2e stereo toren, nl. een DUAL van een jaar of 25 oud (of nog ouder) die ik ooit heb gehad. Hier zitten mijn boxen op aangesloten van mijn vorige stereo set. Om nu de ideale geluidskwaliteit te hebben stel ik de beide volumes zo af dat het elkaar wat toevoegd, waar de een heel goed in is laat de ander het afweten. Alleen probleem, achter mij staan 2 boxen en voor mij ook. Je voelt hem al aan komen, links achter mij staat de rechter box en links voor mij de linker...hoera voor het verpesten van je stereo geluid....ideaal dus bij het maken van muziek, daarom dan ook als ik dingen ga afmixen en zo gebruik ik, jawel, een hoofdtelefoon, die natuurlijk ook weer geen ideaal geluid heeft.

Wat wil ik zeg graag die loterij winnen en dan echt een toffe stereo kopen, met echte officiele studio monitoren als extra set speakers....drewl drewl drewl....

Sietse
J.Bell schreef:

De wekker, zodat ik in de ochtend opsta met muziek.
(helaas heeft deze een slechte ontvangst zodat ik soms ook wel eens wakker wordt van keihard geruis).


Volgens mij is dat beter wakker worden dan met een gewone zender.

/me hides

avatar van J.Bell
bonothecat schreef:
(quote)


Uiteraard de stille genieter bij jouw in de buurt.......met de muziek....en daar is hij weer Rommy. "En vanmorgen krijgen jullie weer een plaatje van Rommy, en uhh van deze kant allemaal de groeten"


Hahahahah

Wat heb jij met "Rommy"?? Volgens mij zit je er helemaal vol van
Nou, dat moest er ook nog bijkomen. Nummers zoals "Hutje op de hei" en "Twee reebruine ogen" zijn al erg genoeg hoor

Maar die stille genieter is een prutser, maar niet degene die stoort op mijn Radio's Maar wel degene die ons hier een "Rommy Trauma" heeft bezorgd. De jongere generatie dan

avatar van J.Bell
Sietse schreef:
(quote)


Volgens mij is dat beter wakker worden dan met een gewone zender.

/me hides


Soms wel, maar op Noordzee worden ook wel eens leuke nummers gedraaid hoor (Soms dan)

Sietse
Noordzee is voor mij een van die zenders die ervoor heeft gezorgd dat, naar mijn mening, een vervlakking heeft plaats gevonden in de Nederlandse radio wereld. Er kunnen alleen nog maar makkelijke simpele commercieel uitgepoepte nummers worden gedraaid...
Ik mis echt een Nederlandse John Peel, trouwens de echte ook.

Commercialisering is vervlakking kort gezegd.

avatar van J.Bell
Daar ben ik het verder wel mee eens, maar het is helaas de enige zender die ik goed kan ontvangen en als ik dan in de ochtend wakker wordt met wat commercieel gezeik vind ik dat niet echt erg

Sietse
ok

avatar van Yak
Yak
Sietse schreef:

Ik mis echt een Nederlandse John Peel, trouwens de echte ook.


Jaap Boots, maar die verbannen ze naar de late uurtjes.
Ik zal trouwens eens gaan luisteren wat de stand van zaken bij Club Lek is. Lang niet meer geluisterd.

avatar van Yak
Yak
Overigens: blij te horen dat ik niet de enige ben met een schroothoop als audio-installatie. Dit staaltje super hi-tech is bijvoorbeeld het hart van mijn setup.

avatar van J.Bell
Yak schreef:

Overigens: blij te horen dat ik niet de enige ben met een schroothoop als audio-installatie. Dit staaltje super hi-tech is bijvoorbeeld het hart van mijn setup.avatar van herman
Yak schreef:
(quote)


Jaap Boots, maar die verbannen ze naar de late uurtjes.
Ik zal trouwens eens gaan luisteren wat de stand van zaken bij Club Lek is. Lang niet meer geluisterd.


Jaap Boots doet voorlopig niets meer.

avatar van Yak
Yak
Wie doet Club Lek dan? Toch niet knoppenfetisjist Luc Janssen he?

avatar van herman
Geen idee, ik luister er eigenlijk nooit naar.

avatar van lebowski
Advies gevraagd!

Ik heb - op mijn draaitafel na - alles nieuw nodig. Ben inmiddels in vijf zaken sufgeluld en wat de een een topmerk vindt wordt door de ander gekwalificeerd als een slechte prijs-kwaliteitsverhouding. Dan vertrouw ik liever op muziekliefhebbers van MuMe. Dus als iemand me op een goed spoor kan zetten wat betreft een nieuwe installatie, graag!

Hangt er natuurlijk eerst vanaf wat je wilt hebben en wat je budget is.

Mijn opstelling is momenteel:

SACD/CD/DVD: Philips 963 SA
Platenspeler: Dual 504
Element: Grado Reference Platinum
Receiver: Denon 1803
Luidsprekers voor: Dali Blue 5005
Luidsprekers achter: Dali Blue 2002
Luidspreker center: Dali Blue C1000

Zo heb ik het al een tijdje staan, binnen niet al te lange tijd wil ik toch minstens de platenspeler vervangen voor een veel beter model.

avatar van platedraaier
lebowski schreef:
Advies gevraagd!

Ik heb - op mijn draaitafel na - alles nieuw nodig. Ben inmiddels in vijf zaken sufgeluld en wat de een een topmerk vindt wordt door de ander gekwalificeerd als een slechte prijs-kwaliteitsverhouding. Dan vertrouw ik liever op muziekliefhebbers van MuMe. Dus als iemand me op een goed spoor kan zetten wat betreft een nieuwe installatie, graag!


Alles valt of staat met het budget. En je moet je niet suf laten lullen. Je kunt beter gaan luisteren naar de set die je wilt kopen. Alleen jij zelf kunt bepalen wat je mooi vindt.

avatar van lebowski
bubbachups schreef:
Hangt er natuurlijk eerst vanaf wat je wilt hebben en wat je budget is.


tuner
amplifier
cd-speler
boxen

met speling; € 1500

avatar van Eddie
Ik ben mijn hele jeugd doorgekomen met oude vertsrekers, eerst een akai en later een Technics (dacht ik) daarop sloot ik via de line out mijn disc man aan, en aan de andere kant stonden twee zeek fijne Bose luidsprekers (van een jaar of twintig oud) Helaas is het hele zooitje inmiddels opgeblazen, de versterker heeft zigzelf kortgesloten. Dus inmiddels ben ik trotse bezitter van 4 zeer degelijke Sony componenten (MHC_S7AV) en een platen speler (PS-J20) met ingebouwde voorversterker. met twee goede luidsprekers en redelijke surroundspeakers.

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

http://www.e-saewoon.com/images/products/C0200012b.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

http://costameno.kataweb.it/images/lib/32_SONYGIR2404143.jpg

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MusicMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MusicMeter met je privacy omgaat.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:36 uur

geplaatst: vandaag om 18:36 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.