menu

Muziek / Muziekgames / Greatest Hits !

zoeken in:
avatar van DjFrankie
The Scientist schreef:
(quote)


Ik weet niet of je dit letterlijk bedoelde, maar dit nummer gaat, net als het hele album, juist over het leven in de buitenwijken van steden, en niet over de bergen. De "Mountains" waar ze het over heeft zijn alle winkelcentra die in de buitenwijken te vinden zijn "Dead shopping malls rise like mountains beyond mountains".. Qua tekst een van de fijnere dingen op The Suburbs icm het nummer ervoor.


Figuurlijk, klinkt alsof ze door de Alpen zweeft, zo'n associatie roept dit nummer op, zal wel mede komen door de songtitel.

avatar van ArthurDZ
1. Neighborhood #1 (Tunnels)

Ik kende geen noot van Funeral toen ik het album voor de eerste keer opzette. Ik besloot ‘m te checken puur door de lovende reacties op deze site. Je kan je wel voorstellen wat een schok dat gaf toen dit nummer uit mijn boxen kwam geschald! Adembenemende ervaring was dat. Ik hoor vaak dat Arcade Fire bij de meeste mensen wat moet inzinken, bij mij was het mede dankzij dit nummer meteen raak. Nog steeds een van de allerbeste nummers die ik ken!

2. Suburban War

The Suburbs is na Funeral mijn tweede favoriet van de band. Vooral tekstueel vind ik die plaat een echte topper. Ik ben namelijk zelf opgegroeid in een soort van suburb, en ik heb daar wat dezelfde sentimenten over als Win Butler. The Suburbs opzetten in een melancholische bui resulteert dan ook vaak in een nostalgieoverload van mijn kant, die steevast zijn hoogtepunt bereikt op Suburban War. ‘Now the cities we live in/could be distant stars.’ Waar hangt dat meisje tegenwoordig toch uit, inderdaad.

3. Rebellion (Lies)
4. Neighborhood #3 (Power Out)
5. Keep the Car Running
6. We Used to Wait
7. In the Backseat
8. Neighborhood #2 (Laïka)
9. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
10. Ocean of Noise

avatar van GrafGantz
1. In the Backseat
2. No Cars Go
3. Reflektor
4. Neighborhood #3 (Power Out)
5. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
6. Neighborhood #1 (Tunnels)
7. Rebellion (Lies)
8. Wake Up
9. Intervention
10. My Body Is a Cage

avatar van stoepkrijt
1. No Cars Go
Dat roffeltje! Wat een heerlijk begin van een nummer. Als dan de accordeon erbij komt heb je het geraamte van No Cars Go al compleet en kan het nummer al niet meer stuk. Het kan nog wel beter en dat laat Arcade Fire horen ook. Vooral de laatste twee minuten van dit nummer zijn hemeltergend mooi. De accordeon, de steeds steviger roffelende drums, het mannenkoor en het langzaam aanzwellende trompetgeschal geven dit nummer een climax om nooit te vergeten. Mooier dan dit kan muziek bijna niet worden.

2. Neighborhood #1 (Tunnels)
Bij Arcade Fire is het meestal de muziek die voor mij de show steelt en niet de tekst. Tunnels is een van de weinige nummers waarvan ik de tekst wél oprecht mooi vind. De show stelen zit er echter niet in, want de muziek is nog zoveel mooier! Dit is hoe je een nummer opbouwt. Dit nummer is hoe een climax hoort te zijn. De tekst ‘purify the colours, purify my mind’ en de ohohohohohoohoooo’s in de outro brengen dit nummer dicht bij perfectie.

3. Reflektor
Begrijpen jullie wat ik bedoel als ik dit een 'rijk' nummer noem? Reflektor zit barstensvol instrumenten, muziekstijlen, wendingen en allerlei prachtige details. De tribal drums laten Arcade Fire zowaar swingen! Het subtiele pianoloopje na de Bowiebijdrage is voor mij het hoogtepunt van het nummer. Wat een prachtige, pure klanken.

4. Rebellion (Lies)
Wat moet ik hier nog over zeggen? Iedereen weet toch wel hoe goed dit nummer is. Rebellion is een meesterwerk, verpakt in een popliedje. Het vioolspel in de outro bezorgd me keer op keer kippenvel. Samen met de outro van No Cars Go is dit het mooiste stuk muziek dat Arcade Fire gemaakt heeft.

5. Ready to Start
Wat een drive heeft dit nummer! Ready to Start is voor Arcade Fire-begrippen behoorlijk uptempo en bevat een aantal heerlijke gitaarloopjes. Alleen al van de intro kan ik blijven genieten.

6. My Body Is a Cage
Win Butler laat zijn emoties horen en wat komen die hard binnen. Het orgel (inclusief alle overige bombast) maakt de emotie alleen nog maar beter voelbaar.

7. Neighborhood #3 (Power Out)
Een nummer vol venijn dat de luisteraar stevig bij de kladden pakt. Mooi aangekleed met een hoop details, zoals xylofoon, een vleugje viool en de sporadische backing vocals van Régine.

8. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
De kenmerkende, quasi-valse stem van Régine en het voortdurende synthesizerloopje in het refrein maken dit nummer voor mij tot wat het is. Een heel fijn popliedje vol prachtige melodielijnen.

9. Ocean of Noise
Een prachtig 'klein' liedje. De bas en piano waren in mijn ogen voldoende begeleiding geweest, maar ook met iets meer aankleding blijft het een mooi ingetogen nummer.

10. Keep the Car Running
Geen memorabel nummer, maar moet dat? Keep the Car Running is uptempo en verdomd aanstekelijk en dat zijn voor Arcade Fire al genoeg ingrediënten voor een prima nummer.

avatar van west
starbright boy schreef:
Erg bijzondere band verder. Avontuurlijk en gevoelig. En tekstueel heel sterk (vooral Funeral en The Suburbs dan).


Ook de teksten op Neon Bible zijn (zeer) heftig en sterk. Lees ze maar eens na.

avatar van dazzler
TUSSENSTAND
na 40 lijstjes = alle voorlopige lijstjes geteld

Onderaan lijken de kaarten geschud.
Ook de top 10 maakt zich los van de staart van het peloton.

Bovenin is het een nek aan nek om het goud.
En voor het brons ligt de strijd nog helemaal open.

227
224
173
166
161
155
151
150
112
102

81
80
80
76
56
53
50 Crown of Love
46 We Used to Wait
36
31 Deep Blue

Top 10 lijstjes blijven welkom tot vanavond 20.00u. Op naar de 50!

avatar van Sandokan-veld
Ik ben een beetje het omgekeerde van de standaard AF-fan, in zekere opzichten. Toen Funeral uitkwam was ik me bewust van het enthousiasme over die plaat, maar bij beluistering kon ik er niet echt iets mee (indertijd had ik ook een stevige allergie voor bombastische muziek, wat in de loop der jaren wel minder is geworden). Pas ten tijde van The Suburbs wist de band me voor het eerst te raken, en eigenlijk pas eerder dit jaar ben ik ook eraan toegekomen hun eerste twee albums te herwaarderen, vooral Neon Bible heeft dit jaar een flink aantal rotaties gemaakt, en mijn waardering voor Funeral is langzaam groeiende. Hun jongste plaat wist me ook te pakken, al sloeg eerlijk gezegd de verveling al vrij snel weer toe.


1. Intervention
Nu wel zo’n beetje mijn favoriet, of eigenlijk een gedeelde nummer 1 met de onbegrijpelijke afvaller (Antichrist Television Blues). Dit nummer gaat er echt helemaal voor, met dat kerkorgel, niet op het randje maar er volledig overheen, zo sentimenteel dat het door kitsch heengaat en er aan de goede kant weer uitkomt.

2. Neighborhood #2 (Laïka)
Vooralsnog voor mij het beste nummer van het debuut, heerlijk scherp en noisy en toch lekker om mee te brullen.

3. Ready to Start
Waar The Suburbs het eerste nummer was dat me wist te prikkelen, was dit het eerste nummer van Arcade Fire dat ik hoorde dat ik echt geweldig vond. Prachtige, beetje venijnige tekst over iemand die aan het einde komt van de onzekerheden van de jeugd en zijn eigen onafhankelijkheid uitroept. Waar ik bij eerdere beluisteringen van hun werk het gevoel kreeg dat ze Grote Kunst wilden maken, was dit een stuk meer met de voeten op aarde, en dat beviel me wel.

4. In the Backseat
Prachtig nummer, verder nog niet iets dat ik vaak genoeg beluisterd heb voor een uitgebreide motivatie.

5. My Body Is a Cage
Dat andere grote kerkorgelnummer op Neon Bible, zie mijn commentaar bij ‘Intervention’.

6. Reflektor
Het kan zijn dat over een tijdje de eindconclusie over het jongste album moet zijn dat elektronische en etnisch gekleurde pop niet helemaal de forte is van Arcade Fire, maar deze single maakt het experiment alvast de moeite waard: even filosofisch als swingend, en prettig op smaak gebracht door James Murphy, David Bowie en Colin Stetson. Toptrack.

7. No Cars Go
Hey!

8. The Suburbs
De eerste track van AF die me echt wat deed, ondanks of misschien juist door hoe simpel het in elkaar zit.

9. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
10. Neighborhood #1 (Tunnels)
Twee puike liederen, verder geen aanvullend commentaar.

avatar van Poeha
Was ik nog bijna vergeten een lijstje in te leveren. En aangezien ik er vanaf vanmiddag een weekje tusenuit knijp, geen commentaren per track.

1. Neighborhood #3 (Power Out)

2. Wake Up
3. The Suburbs
4. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
5. Reflektor
6. Neighborhood #1 (Tunnels)
7. Rebellion (Lies)
8. Intervention
9. Suburban War
10. My Body Is a Cage

Behalve de nummer 1 is de volgorde behoorlijk willekeurig. Voor mij ontbreken wel de toppers van het Reflektor album: We Exist, Here Comes the Night Time en vooral It’s Never Over (Oh Orpheus) . Zekere top 5 kandidaten

avatar van dynamo d
Poeha schreef:
Voor mij ontbreken wel de toppers van het Reflektor album: We Exist, Here Comes the Night Time en vooral It’s Never Over (Oh Orpheus) . Zekere top 5 kandidaten


Helemaal met je eens, Freek En fijne Kerstweek toegewenst!

1. We Used to Wait
2. Neighborhood #2
3. Neighborhood #1
4. Ready to Start
5. The Suburbs
6. Reflektor
7. My Body is a Cage
8. Ocean of Noise
9. Wake Up
10. Intervention

Deze had ik eigenlijk in mn top 10 willen zetten: Porno, We Exist en Normal Person.

avatar van chevy93
Hmm.. ik weet het zo net nog niet voor Rebellion. Zo te zien lijkt Tunnels nu aan de leiding te gaan.

avatar van Co Jackso
1. No Cars Go
2. Neighborhood #1 (Tunnels)
3. Neighborhood #2 (Laïka)
4. Crown of Love
5. Neighborhood #3 (Power Out)
6. Reflektor
7. Intervention
8. In the Backseat
9. Suburban War
10. The Suburbs

avatar van Teunnis
1. No Cars Go
Dit nummer stond in een demo-versie al op hun allereerste EP. Je kunt dat zien als een testfase van het product Arcade Fire. Toen kwam het debuutalbum en, zoals hier al door iemand is gezegd, is het openingsnummer daarvan (Neighborhood #1 (Tunnels)) dé blauwdruk voor de sound van Arcade Fire. Om de cirkel dan rond te maken was de nieuwe versie van No Cars Go, op het tweede album van Arcade Fire, dan de ultieme versie van hun sound, hun meesterwerk. De perfectionering van Arcade Fire. De dynamiek, de tempoversnellingen, de melancholie, de uitbarsting; het plaatje is hier op elk vlak geslaagd.

2. Neighborhood #1 (Tunnels)
En dit was dus de blauwdruk waar zeker hun eerste twee albums op gebaseerd zijn. De rijke instrumentatie valt meteen op. Als je goed op de intro let van dit nummer merk je hoe ingenieus de muziek van Arcade Fire in elkaar zit. Win Butler is hier ook heerlijk op dreef. Over dreef gesproken, wat een drive heeft dit nummer! Die bezieling is echt ongekend.

3. In the Backseat
Van de opener van Funeral naar de afsluiter. Een beetje de vreemde eend in de bijt. De vergelijking met de afsluiter van Neon Bible, My Body Is a Cage, is snel gemaakt, maar dat nummer vind ik dan wel weer typisch Arcade Fire. Sterker nog, de reden dat My Body Is a Cage niet in mijn top-10 staat is omdat daar te veel Arcade Fire in zit. In the Backseat heeft niet dat over de top pathos. Verder scoort In the Backseat heel hoog vanwege de tekst. Op een hele eenvoudige manier schetst Régine Chassagne iets wat bijna iedereen wel raakt. De tekst vind ik ook afwijken van de rest van Arcade Fire. Dit had eerder een tekst van, ik noem maar wat, Regina Spektor kunnen zijn; zo verhalend en visueel dat het is.

4. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
Die synths Dit is zo'n ontzettend pakkend nummer dankzij die synths. Is dit eigenlijk een beetje een hit geweest op radiozenders als 3FM of StuBru? Dat had het in ieder geval met gemak kunnen zijn. Live lijkt me dit ook een feestje. En over die gave muziek heen zit hier misschien wel het tekstuele hoogtepunt van Arcade Fire. Dat zo'n nummer niet eens bij de top-3 van een artiest hoort zegt heel veel over de kwaliteit van deze band.

5. Neighborhood #2 (Laïka)
Laïka is een nummer die in eerste instantie niet echt opvalt. Heel lang staken Power Out, Rebellion en In the Backseat er voor mij duidelijk bovenuit. Dit nummer is heel langzaam in waardering gestegen en is ondertussen al twee van die drie nummers voorbij. Ik kan nu nog steeds niet aanwijzen wat hier nou zo bijzonder aan is binnen het oeuvre van Arcade Fire. Nja, het drumwerk valt wel in positieve zin op.

6. Deep Blue
Deep Blue heeft een hele bijzondere sfeer. Waar Arcade Fire vaak niet bepaald subtiel is met hun melancholiek, vind ik dat ze dat hier juist heel subtiel brengen. En dat klinkt gek - dat is het ook - want het is niet alsof deze tekst minder overdreven melancholisch is als normaal. Maar op de een of andere manier komt het heel fijngevoelig over.

7. Neighborhood #3 (Power Out)
En dit is dan juist het tegenovergestelde. Enorme bombast, maar wel oprechte bombast. Ze hebben de overtuiging dat ze ook echt gegronde redenen hebben om die bombarie te maken. Een schreeuw vanuit het hart.

8. Haïti
9. Rebellion (Lies)
Zonder Haïti was Rebellion niet eens half zo sterk en andersom net zo. Rebellion (Lies) is het centrale punt van de debuutplaat, de grand finale. En zo wordt er ook een heel album lang na toegewerkt. En dat geeft een enorme spanningslading mee aan de eerdere nummer, bij Haïti in extremis. Je hoort de finale al vanaf de start van Haïti aankomen en de overgang naar Rebellion (Lies) is echt hemels. Dit geeft Haïti zo'n ontzettende meerwaarde. Dankzij al die opgebouwde spanning knalt Rebellion (Lies) haast letterlijk uit de boxen. Op zichzelf is het niet het meest bijzonder nummer van Arcade Fire, maar dankzij de nummers ervoor (en in het bijzonder Haïti) haalt Arcade Fire het maximale uit dit nummer.

10. Reflektor
Mijn top-9 was vrij snel duidelijk, de nummer 10 was lastiger. Uiteindelijk voor Reflektor gekozen als een soort van aanmoedigingsprijs. Want deze weg zie ik ze graag op gaan; langere en meer dansbare nummers. Het nummer heeft wat zwakkere momenten, maar ook zeer geniale momenten - de blazers, pianoloopje. Zo goed als het debuut zal het waarschijnlijk nooit meer worden, maar hier kan ik ook zeer goed mee leven

avatar van 50tracks
1. Intervention
2. We Used to Wait
3. Reflektor
4. Rebellion (Lies)
5. Wake Up
6. Keep the Car Running
7. Haiti
8.The Suburbs
9.Neighborhood #2 (Laïka)
10. Neighborhood #1 (Tunnels)

avatar van JoaMuse
Druk gehad deze week, maar ben gelukkig op tijd met m'n top 10 en heb nog rap wat commentaartjes geschreven.

1. Rebellion (Lies)
Geniaal nummer, het zit vol dynamiek en de spanning wordt er de hele tijd ingehouden. De viool op het einde is prachtig. Tja, wat kan ik nog meer zeggen, veel beter dan dit kan muziek niet zijn.

2. Intervention
Opzwepend nummer begeleid door onder meer een kerkorgel en subtiele xylofoonklanken, passioneel gezongen door Win Butler. Bombastisch en dramatisch, maar zo heb ik het graag. Magistraal nummer.

3. The Suburbs
Instrumentaal nog vrij vrolijk, maar de tekst is eerder weemoedig en zit vol nostalgie. Het zet meteen de toon voor het magnifieke album The Suburbs.

4. No Cars Go
Een van de nummers die blijk geven van de rijke instrumentie die Arcade Fire gebruikt. In dit nummer wordt alles uit de kast gehaald. Vooral de accordeon is hier heerlijk. Let's go !

5. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
Synthpopnumer met wondermooie zang van Régine Chassagne. Op het volgende album Reflektor wordt een beetje op deze sound voortgeborduurd.

6. We Used to Wait
Hoogtepunt zit midden in deze song, wanneer na twee minuten de instrumenten aanzwellen en dan... genieten ! Een nummer dat gaat over brieven schrijven en wachten op een antwoord. But sometimes it never came...

7. Neighborhood #1 (Tunnels)
Het openingsnummer van Funeral begint met mooie pianotoetsen en mondt na een knappe opbouw uit in een nummer waarop je kan staan springen.

8. Neighborhood #2 (Laïka)
Een wild nummer, uitbundig zoals alleen Arcade Fire dat kan zijn. Eentje om enthousiast mee te brullen. De accordeon en de zang van Régine op het einde klinken zalig.

9. Suburban War
Een nummer over mensen die je lang niet gezien hebt. Alweer met veel emotie gezongen en knap opgebouwd.

10. My Body Is a Cage
Het kerkorgel dat ook in Intervention zat, horen we hier terug. Arcade Fire bood begin dit jaar de kerk waar Neon Bible en The Suburbs werden opgenomen te koop aan. Ik wilde nog een bod doen op de kerk, maar helaas, saldo ontoereikend.

avatar van inquestos
Bijna vergeten door alle andere inzendingsdeadlines; helaas (nog) geen tijd voor een mooie beschrijving. Misschien hier later of anders in een Arcade Fire top10-topic. (edit: we breiden gewoon langzaam uit)


De liefde tussen mij en Arcade Fire is oud, en Funeral moet alweer zo'n 6-7 jaar geleden Turn on the Bright Lights van de troon hebben gestoten in mijn top10. De favorieten zijn wat minder statisch gebleven, over een groot deel van het werk, en vrijwel alles van het debuut ben ik lyrisch. Eerlijk gezegd is de top9 ook wat in vrij willekeurige volgorde. De stand van de zon en mijn humeur hebben meer invloed op dan de daadwerkelijke kwaliteit.

In de loop van de jaren ben ik de bijdrage van Regine wel steeds meer gaan waarderen, en zijn vooral de wat rustiger gebrachte nummers in achting gestegen. Was eerst het bombastische Neighborhood 3 nog mijn favoriet, nu valt deze buiten mijn top10.


1. Haïti
Een wat a-typisch Arcade Fire nummer. Geen grote bombast, maar een licht swingend nummer onder aanvoering van Régine. Tekstueel niet het sterkste maar wel meest beladen nummer voor mij persoonlijk. Een nummer om melancholisch maar hoopvol op te deinen.

2. No Cars Go
De 2 speerpunten van Arcade Fire zijn toch wel hun rijke instrumentatie en hun perfecte dynamiek in tempo. In No Cars go komt dit subliem samen, en wordt alles losgegooid om tot een verbluffend 3 minuten durend hoogtepunt te gooien. Om vervolgens even in te zakken, en minstens zo hard, en vol euforie weder te keren. Prachtig!

3. The Suburbs
Wat kreeg ik zin in het album na het horen van dit nummer. Dat enthousiasme werd al snel getemperd door het vrij afgrijselijke 'Month of May' (minste nummer van AF?). Maar goed: the suburbs. Juist het simpel en immer voortdurend deuntje maakt dit nummer zo effectief. Heerlijk golven je gedachten op het ritme en de tekst (" I want a daughter while I'm still young") voort. Nostalgische sfeer, om je vervolgens naar het einde toe te verroeren met strijkers (om daarna weggeblazen te worden door Read to Start..)

4. Reflektor
Kan je na 3 Albums nog vernieuwen? James Murphy zorgt er met zijn productie inclusief bliepjes voor dat de muziek nog voller én dansbaarder wordt. En dan komt David Bowie ook nog eens om de hoek zetten. Reflektor kan zich, mede dankzij deze grootheden moeiteloos meten met de klassiekers.

5. Rebellion (Lies)
6. In the Backseat
7. Ocean of Noise
8. Neighborhood #1 (Tunnels)
9. Neighborhood #2 (Laïka)
10. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)

avatar van hoi123
Hopelijk nog op tijd, afgelopen dagen weer lekker weinig tijd gehad: kan nu dus ook geen motivatie schrijven jammer genoeg.

1. In the Back Seat
2. The Suburbs
3. Neighbourhood #2 (Laïka)
4. My Body Is A Cage
5. Rebellion (Lies)
6. Deep Blue
7. No Cars Go
8. Neighbourhood #3 (Power Out)
9. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
10. Suburban War

avatar van dazzler
GREATEST HITS OF ARCADE FIRE !

Met dank aan de 49 (net geen 50 dus) deelnemers.

avatar van dazzler
20. (41) Deep Blue

De nummer 1 van dix.


dix schreef:
Ik kan er moeilijk de vinger op leggen waarom, maar dit nummer raakte mij direct. Rake titel ook... Deep Blue combineert een redelijk vlot ritme met een verder trieste toonzetting. Arcade Fire is nu toch wel verworden tot een soort feestband, maar Deep Blue maakt droevig op een zalvende manier. "I heard a song from the speaker of a passing car." Een one-liner naar mijn hart. Ik hoor goeie muziek het liefste 'per ongeluk', dan is de magie optimaal.

avatar van dazzler
19. (57) Crown of Love

Niemands nummer 1.


Sandokan-veld schreef:
Ik ben een beetje het omgekeerde van de standaard AF-fan, in zekere opzichten. Toen Funeral uitkwam was ik me bewust van het enthousiasme over die plaat, maar bij beluistering kon ik er niet echt iets mee. Pas ten tijde van The Suburbs wist de band me voor het eerst te raken, en eigenlijk pas eerder dit jaar ben ik ook eraan toegekomen hun eerste twee albums te herwaarderen, vooral Neon Bible heeft dit jaar een flink aantal rotaties gemaakt, en mijn waardering voor Funeral is langzaam groeiende. Hun jongste plaat wist me ook te pakken, al sloeg eerlijk gezegd de verveling al vrij snel weer toe.

avatar van dazzler
18. (61) Keep the Car Running

Niemands nummer 1.


arcade monkeys schreef:
Een vrij eenvoudig nummer qua structuur. Het begint met een doordringend motief die de kern van het lied vormt. Hier bewijst Butler weer een keer wat voor een fantastische zanger hij is, die uithalen zijn fantastisch. Binnen hun oeuvre vind ik dit het meest single-gericht, het meest radiovriendelijk, maar daar is getuige de kwaliteit helemaal niks mis mee, integendeel, dit zit echt krankzinnig goed in elkaar.

avatar van dazzler
17. (72) My Body Is a Cage

Niemands nummer 1.


herman schreef:
Een nummer dat me muzikaal wat minder raakt dan een paar jaar geleden, maar de tekst is me op het lijf geschreven. Een intern conflict waar ik ook wel mee geworsteld heb, al is dat gelukkig lang niet meer zo het geval als wellicht 10/15 jaar geleden. Weer een nummer dat kracht geeft, net als heel Funeral doet. Helaas haalt Neon Bible het niveau van Funeral alleen op de laatste drie nummers.

avatar van dazzler
16. (79) We Used to Wait

De nummer 1 van angelin.


JoaMuse schreef:
Hoogtepunt zit midden in deze song, wanneer na twee minuten de instrumenten aanzwellen en dan... genieten ! Een nummer dat gaat over brieven schrijven en wachten op een antwoord. "But sometimes it never came..."

avatar van dazzler
15. (82) The Suburbs

Niemands nummer 1.


inquestos schreef:
Wat kreeg ik zin in het album na het horen van dit nummer. Dat enthousiasme werd al snel getemperd door het vrij afgrijselijke 'Month of May' (minste nummer van AF?). Maar goed: the suburbs. Juist het simpel en immer voortdurend deuntje maakt dit nummer zo effectief. Heerlijk golven je gedachten op het ritme en de tekst "I want a daughter while I'm still young" voort. Nostalgische sfeer, om je vervolgens naar het einde toe te verroeren met strijkers om daarna weggeblazen te worden door Read to Start...

avatar van dazzler
14. (87) Ocean of Noise

De nummer 1 van Fathead en Morinfen.


Fathead schreef:
Tja, wat moet ik hier nou bij zeggen. Als het nummer na ongeveer drie minuten openbreekt breekt mijn peperkoeken hartje ook. Bij deze editie maakt het me eigenlijk niet eens zoveel uit welk nummer gaat winnen. Bij meer dan de helft van de nummers zou ik het terecht vinden.

avatar van dazzler
13. (88) Suburban War

Niemands nummer 1.


ArthurDZ schreef:
The Suburbs is na Funeral mijn tweede favoriet van de band. Vooral tekstueel vind ik die plaat een echte topper. Ik ben namelijk zelf opgegroeid in een soort van suburb, en ik heb daar wat dezelfde sentimenten over als Win Butler. The Suburbs opzetten in een melancholische bui resulteert dan ook vaak in een nostalgieoverload van mijn kant, die steevast zijn hoogtepunt bereikt op Suburban War. ‘Now the cities we live in/could be distant stars.’ Waar hangt dat meisje tegenwoordig toch uit, inderdaad.

avatar van dazzler
12. (95) Ready to Start

De nummer 1 van Titmeister.


itchy schreef:
Goede drive, goed nummer. Was m.i. een betere opener van The Suburbs geweest dan het nogal duffe titelnummer. Arcade Fire. Zeker een hele bijzondere band, ondanks dat ik geen enkel album hoger dan 4* heb gewaardeerd. Maar deze band moet je live zien. De hier overgebeven lijst is een indrukwekkende verzameling, waarin de meeste favoerieten gelukkig zijn gehandhaafd. Eigenlijk is alleen (Antichrist Television Blues) gesneuveld.

avatar van dazzler
11. (119) Haïti

De nummer 1 van inquestos en The Scientist.


The Scientist schreef:
Het grote prijsnummer van Funeral, gelukkig is ie er niet uitgegaan. Heeft een hoop gevoel over Haiti onder het bewind van Duvalier, heeft geweldige wisselwerking tussen alle instrumenten en lijnen. Waar ik Here Come The Night Time maar al te vaak afdoe als een verschrikkelijk duffe melodie zonder diepgang zou je kunnen zeggen dat Haiti net zo'n melodietje heeft. Op Haiti wordt het echter zo goed verwerkt in het hele plaatje dat ik er onbeperkt van kan blijven genieten.

avatar van dazzler
10. (120) Wake Up

De nummer 1 van dynamo d, Gele Stift, Renoir en starbright boy.


starbright boy schreef:
Mijn favoriete nummer van na 2000 denk ik. En top 10 ooit. Een groots anthem dat bij hele intieme persoonlijke gevoelens komt. Gaat voor mij vooral over de pijn van opgroeien en misschien wel van het leven zelf. En schreeuwt die pijn op een wonderschone manier eruit. Het aantal keren dat ik volschoot bij dit nummer is niet meer te tellen. Soms heb je het gevoel dat muziek jou begrijpt. Erg bijzondere band verder. Avontuurlijk en gevoelig. En tekstueel heel sterk.

avatar van Teunnis
Nog negen nummers te gaan, nog acht uit mijn top-10

Dit topic is gesloten. Alleen moderators kunnen nog berichten plaatsen.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:13 uur

geplaatst: vandaag om 15:13 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.