menu

Muziek / Muziekgames / Greatest Hits !

zoeken in:
avatar van dazzler
GREATEST HITS OF ARCADE FIRE !

Ik hoop dat ik op tijd alle top 10 lijstjes geteld zal krijgen,
want ik zou vrijdagavond de onthulling van de eindstand willen presenteren
als voorprogramma van de finale van de 32 beste songs uit de MuMeLadder 2013.

3de RONDE finale

Jouw top 10 lijst dus en graag
een woord van commentaar bij je top 3.

Crown of Love
Deep Blue
Haïti
In the Backseat
Intervention
Keep the Car Running
My Body Is a Cage
Neighborhood #1 (Tunnels)
Neighborhood #2 (Laïka)
Neighborhood #3 (Power Out)
No Cars Go
Ocean of Noise
Ready to Start
Rebellion (Lies)
Reflektor
Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
Suburban War
The Suburbs
Wake Up
We Used to Wait

Met wat geluk worden jouw commentaartjes geciteerd tijdens de presentatie.

Deadline 3de ronde is vrijdagavond om 20.00u.

avatar van aERodynamIC
1. Intervention
2. Rebellion (Lies)
3. Neighborhood #1 (Tunnels)
4. Neighborhood #3 (Power Out)
5. Reflektor
6. Ready to Start
7. Wake Up
8. No Cars Go
9. Suburban War
10. Haiti

avatar van dynamo d
Heeeeel jammer dat de goede songs van Reflektor er al uit zijn gestemd. Vandaar hierbij mijn gemankeerde top 10:

1. Wake Up - heerlijk, magistraal, magnifiek, krachtig, mooi nummer!
2. Suburban War
3. The Suburbs
4. Neighborhood #1 (Tunnels)
5. Neighborhood #3 (Power Out)
6. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
7. Neighborhood #2 (Laïka)
8. In the Backseat
9. Deep Blue
10. Reflektor

avatar van The Scientist
1. Haïti
Het grote prijsnummer van Funeral, gelukkig is ie er niet uitgegaan. Heeft een hoop gevoel over Haiti onder het bewind van Duvalier, heeft geweldige wisselwerking tussen alle instumenten en lijnen. Waar ik Here Come The Night Time maar al te vaak afdoe als een verschrikkelijk duffe melodie zonder diepgang zou je kunnen zeggen dat Haiti net zo'n melodietje heeft. Op Haiti wordt het echter zo goed verwerkt in het hele plaatje dat ik er onbeperkt van kan blijven genieten.

2. In the Backseat
En als 2e ook een nummer met Regine op zang, maar totaal anders dan Haiti. Bijna een postrocknummer, er zit hier ook weer zoveel gevoel/leven (of eigenlijk dood) in de zang. Zoek de live-versie in paradiso eens op op youtube, de overtuiging waarmee het gebracht wordt is werkelijk fascinerend. Zo krijgen vrijwel alle Arcade Fire nummers live zo'n geweldige extra laag met dynamiek en leven, doordat elk bandlid even fanatiek meedoet. Op plaat alleen bijna jammer dat Rebellion nog tussen deze twee zit.

3. Intervention
Deze en Antichrist Television Blues staan vrijwel op dezelfde hoogte, maar die is er helaas uit, dus deze op 3. Intens nummer, vooral door het orgel dat erdoorheen gaat, en de afwisseling met dat eenvoudige klokkenspel erbij. Op Neon Bible kan lang niet elk nummer mee op het niveau dat op Funeral werd geintroduceerd, maar dit is er zeker een van.

4. Neighbourhood #1 (Tunnels)
Het eerste nummer van de eerste plaat, en ook het eerste nummer dat echt in mijn hoofd gebakken zat. Ik heb ongeveer twee jaar lang op Funeral alleen echt geweten welk nummer welke was van de eerste twee, en dit vind ik van die twee de beste. Heerlijke afwisseling ook weer, rustige stukken, vioollijnen.. Eigenlijk is dit de blauwdruk voor bijna alle Arcade Fire nummers erna, alleen zo goed is het zelden meer gedaan.

5. Neighborhood #2 (Laïka)
En meteen het nummer erna ook erbij, iets vlotter dan het nummer ervoor, maar evenveel leven, vooral live ook erg geweldig. IEdereen hier zou toch wel het stuk moeten kennen waar meerdere bandleden helmen opzetten en hun eigen/elkaars helmen als percussie-instrument gebruiken.

6. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
Empty Room is mijn favoriete nummer van The Suburbs, en eigenlijk een van de weinige nummers (Reflektor uitgezonderd) die niet echt uit Tunnels voortvloeien. Deze Sprawl II is ook erg mooi. Mij is vaak verteld dat mijn 2* voor Reflektor niet moet kunnen omdat ik dit nummer wel mooi vind, maar hier zit meer diepgang in, meer leven, en vooral de zang spreekt me hier zoveel meer aan!

7. My Body Is a Cage
En de afsluiter van Neon Bible ook maar, vaak vind ik Win's stem niet het hoogtepunt van Arcade Fire, zeker op Reflektor echt dramatisch, maar dit nummer is er een uitzondering op. Hier werkt het wel (op Crown of Love ook wel enigszins trouwens). Qua sfeer heeft het wel wat weg van de afsluiter van Funeal, maar net iets minder intens.

8. Deep Blue
En nog een nummer uit mijn top3 van The Suburbs, met erachter op zeer ruime afstand Half Light 1. Maar deze mag nog wel in mijn algemene top10 erbij (jammer toch dat er zoveel mindere nummers op The Suburbs staan). Een nummer over de schaakcomputer die ooit Garry Kasparov versloeg, een rustiger nummer dat de aandacht prachtig vast weer te houden.

9. Keep the Car Running
De live-video van dit nummer op Reading 2007 heb ik wel 100keer bekeken, van het geweldige dansje dat Neufeld doet, tot het meeschreeuwen van Regine, ook een van de live-hoogtepunten, voornamelijk ook door de bijdrage van de hurdy gurdy die er echt af en toe een eigen geluid aan geeft.

10. Neighborhood #3 (Power Out)
En dan nog een nummer van Funeral, moet als beste album toch wel oververtegenwoordigd zijn. Meest krachtige nummer van Funeral en het eerste nummer dat ik geweldig vond toen ik Arcade Fire sort-of herontdekte in 2007 (een mooi Lowlandsoptreden droeg daaraan bij). Vooral de enorme bak herrie die er live aan wordt gegeven weet me echt helemaal mee te krijgen, en die herrie mocht van mij nog wel even doorgaan, in plaats van de overgang naar Rebellion die steevast volgde.

avatar van The Eraser
1. In the Backseat

Een nummer dat mij tot op het bot raakt. De zang van Chassagne is verre van perfect, maar dat maakt In The Backseat juist zo goed. Zeker tijdens de uithalen krijg ik altijd weer torenhoog kippenvel. De enige song die mij elke keer weer tranen in de ogen bezorgd. De beste afsluiter aller tijden op één van de allerbeste albums aller tijden


2. Neighborhood #3 (Power Out)

Ongelooflijk krachtig nummer dat ik altijd luidkeels meezing. Fantastisch hoe Arcade Fire hier georganiseerde chaos tentoonspreidt. Zelden zo'n urgente song gehoord ook. Power Out weet een gevoelige snaar te raken, maar laat mij tegelijkertijd dansen. YOU AIN'T FOOLING NOBODY WITH THE LIGHTS OUT!

3. Wake Up

Het stadionanthem van de band en daarmee ook het beste stadionanthem ooit gemaakt. Groots en kwetsbaar tegelijkertijd. Ik ben iemand die mij zelden verbonden voel met andere mensen op massa-evenementen, maar toen de band dit nummer inzette op Arras, beving mij toch een speciaal gevoel van verbondenheid. Een hoopgevende en liefdevolle song, die er tegelijkertijd ook niet voor terugdeinst om de minder mooie aspecten van het leven onder ogen te zien.

4. Reflektor

Hey, deze staat niet op Funeral! Om eerlijk te zijn, raakt Reflektor mij ook minder dan al het materiaal op Funeral. Maar damn, wat een heerlijke drive zit er in dit nummer. De cameo van Bowie maakt het dan nog eens helemaal af, en wat te zeggen van die heerlijk passioneel, voortkabbelende outro. De meest dansbare song van Arcade Fire en eentje die ik wel eindeloos op repeat kan zetten.

5. Neighborhood #2 (Laïka)

Laika is lichtjes dissonant, maar vooral ontzettend heftig. De versnelling op 02;40 is echt goddelijk En die accordeon, tja daar kan je alleen maar een diepe buiging voor maken.

6. Neighborhood #1 (Tunnels)

Een superromantische song die altijd weer een gevoel van nostalgie weet op te wekken. Heel winters ook, met de sfeerbeelden die hier worden overgebracht.

7. Rebellion (Lies)

De popclassic bij uitstek, en een mooie blauwdruk van de kwaliteiten van de band. Melancholisch en catchy tegelijk. Hartverscheurend, maar ook hartverwarmend.

8. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)

Ik heb veel liefde voor de zang van Chassagne, dus dit nummer moest ook een plaatsje krijgen in mijn top 10. Een uptempo song met een melodie waar je spontaan vrolijk van wordt. De tekst is echter een stukje donkerder, en dat contrast fascineert mij wel..Ondanks alle miserie in de wereld, blijf je toch best lachen. Dat gevoel brengt de band altijd bij mij teweeg, en zeker dit nummer. Blijven dansen dus

9. Ocean of Noise

Een hartverscheurend (ja daar zijn we weer) liefdesliedje. Enorm mooie baslijn en een adembenemende outro met die piano en wanhopige en passionele uithalen van Butler.

10. My Body Is a Cage

Soulvolle song gebouwd rond een majestueuze orgelmelodie. Perfect orgelpunt van een ijzersterke tweede plaat, die voor mij helaas altijd in de schaduw zal blijven staan van het debuut.

avatar van dazzler
The Scientist schreef:
1. Haïti
Het grote prijsnummer van Funeral, gelukkig is ie er niet uitgegaan. Heeft een hoop gevoel over Haiti onder het bewind van Duvalier, heeft geweldige wisselwerking tussen alle instumenten en lijnen. Waar ik Here Come The Night Time maar al te vaak afdoe als een verschrikkelijk duffe melodie zonder diepgang zou je kunnen zeggen dat Haiti net zo'n melodietje heeft. Op Haiti wordt het echter zo goed verwerkt in het hele plaatje dat ik er onbeperkt van kan blijven genieten.

Helemaal mee eens en het zou ook mijn nummer 1 kunnen geweest zijn,
als ik tijd had gehad om de andere albums of finalisten te leren kennen.
Ik heb enkel hun debuutalbum.

Wij zijn bevriend met een pater die de helft van zijn leven in Haïti gewerkt heeft.
Als je naar zijn verhalen luistert, dan is deze Arcade Fire song daar de perfecte soundtrack bij.

avatar van west
Inderdaad heeeeel jammer dat de goede songs van Reflektor er al uit zijn gestemd.
Normal Person zou in mijn top 3 zijn beland. Maar ja, dat is democratie.

1. Intervention

Briljant nummer: met orgel van de Petite Église in Farnham, Quebec waar een groot deel van de nummers van mijn nummer 1 album Neon Bible zijn opgenomen.

2. Neighborhood #3 (Power Out)

Bij het concert van 'the Reflektors' op 11-11 in Londen zei Win na de knallende opener Reflektor: 'and now a song of a band called Arcade Fire': dat het Power Out was, was zo fijn!

3. Reflektor

Die knallende opener dus, ook van mijn album van 2013, vanwege de combi met James Murphy en vanwege het pianootje op het einde.

4. Rebellion (Lies)
5. Ocean of Noise
6. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
7. Crown of Love
8. In the Backseat
9. Deep Blue
10 Haïti

avatar van west
dazzler schreef:
(quote)

Wij zijn bevriend met een pater die de helft van zijn leven in Haïti gewerkt heeft.
Als je naar zijn verhalen luistert, dan is deze Arcade Fire song daar de perfecte soundtrack bij.


Helaas voor Haïti en zijn ritmes zijn Here Comes the Nighttime en Afterlife net niet bij de beste 20 beland. Als je in Haïti geïnteresseerd bent, dan raad ik je ook de clips aan van Here Comes the Nighttime en de alternatieve clip van Reflektor.
Bij het optreden van the Reflektors in Londen stonden ook 2 Haïtianen op percussie: wow, dat swingde!

avatar van dazzler
Bedankt voor de tip.

avatar van stoepkrijt
Pff, maar één nummer van Reflektor? Dat is wel heel weinig. Ook nu is de de finale nog sterk, maar toch vind ik dit erg jammer.

avatar van west
En 5 nummers van The Suburbs, wat ik het minste album vind van de band. Maar het is nog altijd wel een erg goed album en vooral een mooi geheel.

avatar van Renoir
Dit wordt hem dan:

1. Wake Up
2. No Cars Go
3. Rebellion (Lies)
4. Neighborhood #1 (Tunnels)
5. Intervention
6. Ready to Start
7. Neighborhood # 2 (Laika)
8. Reflektor
9. The Suburbs
10. Keep the Car Running

avatar van Arno
Eén nummer van Reflektor. ÉÉN? Zwaar teleurstellend.

avatar van Renoir
Ik vind het eigenlijk wel logisch dat er maar één nummer van Reflektor de finale haalt. Het album is nog zo jong, die songs zijn nog lang niet ingedaald. Het titelnummer ligt meteen goed in het gehoor, maar de rest moet gewoon nog rijpen...

avatar van herman
Tsja, de plaat is net uit. Bij mij is ie nog niet helemaal geland. Daar gaat wel iets langer overheen dan, wat is het, 2 maanden luisteren.

avatar van Tribal Gathering
1. Reflektor
2. No Cars Go
3. My Body Is a Cage
4. Neighborhood #1 (Tunnels)
5. Intervention
6. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
7. Ocean of Noise
8. Crown of Love
9. Suburban War
10. Rebellion (Lies)

avatar van De-noir
1. Neighborhood #3 (Power Out)
2. Ocean of Noise
3. Haiti
4. Neighborhood #1 (Tunnels)
5. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
6. My Body Is a Cage
7. The Suburbs
8. Rebellion (Lies)
9. Reflektor
10, Suburban War

avatar van Dance Lover
1. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
2. Haïti
3. Rebellion (Lies)
4. Neighborhood #1 (Tunnels)
5. Wake Up
6. Reflektor
7. No Cars Go
8. Ocean of Noise
9. My Body Is a Cage
10. Intervention

avatar van chevy93
23 Joan of Arc
21 Porno20 Deep Blue
20 Keep the Car Running

avatar van Dwejkk_
1. Neighborhood #1 (Tunnels)
2. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
3. Intervention
4. Neighborhood #3 (Power Out)
5. Reflektor
6. Rebellion (Lies)
7. Neighborhood #2 (Laïka)
8. Ocean of Noise
9. The Suburbs
10. Keep the Car Running

avatar van dix
dix
mooie finalelijst met alle opties voor deze user

avatar van herman
Dit wordt mijn eerste lijstje met 10 nummers 1.

avatar van herman
1. Neighborhood #1 (Tunnels)
2. In The Backseat
Het eerste en laatste nummer van Funeral. Een album waarvan ik al kippenvel krijg als ik er aan denk. Het heeft zeker een half jaar nodig gehad voordat het begon te landen, inmiddels is het voor mij 1 van de 2 beste albums aller tijden (Different Class is de andere). De rest volgt op gepaste afstand. Neighborhood #1 was een paar maanden lang mijn wake-up-song 's ochtends, dan begin je de dag wel goed. Vaak draaide ik dan ook meteen het hele album af. Dan kan je dag al bijna niet meer stuk. Funeral is een plaat over verlies, rouwverwerking, terugkijken, maar vooral ook weer verder gaan. Ik vind het knap dat een plaat me zo op sleeptouw kan nemen. Het slotstuk In The Backseat is dan weer zo onwaarschijnlijk mooi gezongen door Regine. Ik vat dit nummer altijd op als een ode aan de zorgeloze jeugd, aan een periode waarin het leven niet zo gecompliceerd was en je je niet druk hoeft te maken over verlies en moeilijke keuzes in het leven.

3. Reflektor
Dit nummer was te mooi om waar te zijn voor mij: mijn favoriete 00s band met mijn favoriete producer achter de knoppen. En dan ook nog eens een muzikale bijrol voor mijn favoriete artiest aller tijden. Muzikaal ook te mooi om waar te zijn, het nummer heeft een fenomenale spanningsboog en dat eind jaren '80 housepianomotiefje was ook een gouden vondst.

4. No Cars Go
Dit nummer verscheen al op de gelijknamige debuut-ep uit 2003, maar vond wat mij betreft pas zijn ultieme vorm op Neon Bible uit 2007. Het is maar goed dat ze het nummer opnieuw hebben opgenomen, want voor mij is dit één van de hoogtepunten uit het repertoire. De laatste twee minuten, vanaf het moment dat de accordeon erbij komt, giert het kippenvel door mijn lijf en zijn voor mij het bewijs dat Arcade Fire tot de absolute top van de hedendaagse popmuziek behoort.

5. My Body is a Cage
Een nummer dat me muzikaal wat minder raakt dan een paar jaar geleden, maar de tekst is me op het lijf geschreven. Een intern conflict waar ik ook wel mee geworsteld heb, al is dat gelukkig lang niet meer zo het geval als wellicht 10/15 jaar geleden. Weer een nummer dat kracht geeft, net als heel Funeral doet. Helaas haalt Neon Bible het niveau van Funeral alleen op de laatste drie nummers.

6. Ocean of Noise
Ingetogen maar magisch sluimerwalsje, alsof je met je geliefde door een verlaten balzaal schuifelt.

7. Rebellion (Lies)
De climax op Funeral, hier bouwt eigenlijk het hele album naar op. De drive die dit nummer heeft werkt dan ook fantastisch in die context, maar als losstaand nummer vind ik het toch net wat minder. Moest overigens nog wel ergens kwijt dat de klankkleur van Funeral me ook erg aanspreekt. Wat meer lo-fi en alternatiever dan op de latere platen, maar toch net weer even anders dan soortgelijke bands uit de 90s.

8. We Used to Wait
9. Suburban War
Op The Suburbs viel me wel op dat Arcade Fire af en toe wel een trucje heeft waarbij ze er in de laatste minuut (of twee) nog even wat schepjes bovenop doen. Maar als dat gepaard gaat met zo'n fantastische melodie als in Suburban War vind ik dat helemaal niet erg. We Used to Wait heeft ongeveer hetzelfde, maar daar vind ik het ook erg knap hoe Arcade Fire zowel verbeten als berustend kan klinken.

10. Deep Blue
The Suburbs draai ik eigenlijk weinig nog de laatste tijd, maar Deep Blue reken ik wel tot een van de hoogtepunten ervan. Tekstueel was Arcade Fire me met Neon Bible grotendeels kwijt, maar op The Suburbs vonden ze me weer. Of ik hen. Dit is zo'n nummer waar ik gewoon een klik mee heb,

avatar van herman
The Scientist schreef:
1. Haïti
Het grote prijsnummer van Funeral, gelukkig is ie er niet uitgegaan. Heeft een hoop gevoel over Haiti onder het bewind van Duvalier, heeft geweldige wisselwerking tussen alle instumenten en lijnen. Waar ik Here Come The Night Time maar al te vaak afdoe als een verschrikkelijk duffe melodie zonder diepgang zou je kunnen zeggen dat Haiti net zo'n melodietje heeft. Op Haiti wordt het echter zo goed verwerkt in het hele plaatje dat ik er onbeperkt van kan blijven genieten.

2. In the Backseat
En als 2e ook een nummer met Regine op zang, maar totaal anders dan Haiti. Bijna een postrocknummer, er zit hier ook weer zoveel gevoel/leven (of eigenlijk dood) in de zang. Zoek de live-versie in paradiso eens op op youtube, de overtuiging waarmee het gebracht wordt is werkelijk fascinerend. Zo krijgen vrijwel alle Arcade Fire nummers live zo'n geweldige extra laag met dynamiek en leven, doordat elk bandlid even fanatiek meedoet. Op plaat alleen bijna jammer dat Rebellion nog tussen deze twee zit.

Geen fan van Rebellion? Of dat nog wel?

Interessante commentaren verder.

avatar van The Scientist
Oh, Rebellion vind ik ook zeker leuk hoor, maar ze hebben zoveel leukers, naast mijn top10 hier zouden ook zeker Crown of Love, Wake Up, Ocean of Noise, Empty Room, No Cars Go, Lenin en Half Light 1 erboven staan... Dat vind ik ook allemaal geweldige nummers, waarvan ik he3t jammer vind dat ik ze hier niet mee kon nemen.. Maar Rebellion zou dus ergens rond plek 18 staan... Maar bij Arcade Fire zegt dat dus dat ze heel veel goede nummers hebben

Vandaar ook het woord "bijna"

avatar van Kees-Jan
1. Intervention
Hemels dat orgel, iedere keer weer kippenvel. De beste nummers van Arcade Fire staan toch op Neon Bible! (Antichrist Television Blues) is de andere.

2. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
3 .Rebellion (Lies)
4. Keep the Car Running
5. Neighborhood #1 (Tunnels)

6. No Cars Go(Antichrist Television Blues)
7. Suburban War
8. We Used to Wait
9. Crown of Love
10. Reflektor

De eerste vijf nummers vind ik de absolute top van Arcade Fire. Month of May en (Antichrist Television Blues) horen daar ook nog tussen, maar die hebben helaas eerder het onderspit moeten delven.
Het tweede setje van vijf vind ik nog steeds hele goede nummers, maar zijn minder buitencategorie en wat mij betreft ook in te wisselen met andere nummers (Haïti en Ready to Start vielen nu bijvoorbeeld net buiten de boot, maar zouden op een andere dag zomaar wel in deze top10 terecht zijn gekomen).

avatar van itchy
Arcade Fire. Zeker een hele bijzondere band, ondanks dat ik geen enkel album hoger dan 4* heb gewaardeerd. Maar deze band moet je live zien. De hier overgebeven lijst is een indrukwekkende verzameling, waarin de meeste favoerieten gelukkig zijn gehandhaafd. Eigenlijk is alleen (Antichrist Television Blues) gesneuveld.

1. No Cars Go

Dit is hét AF-nummer dat me instant kippevel bezorgt. De drive, de zwierige melodie, de climax, de mannelijke en vrouwelijke zang, alles klopt.

2. Haïti

Lange tijd was dit mijn favoriete nummer. Het lome ritme, het eenvoudige melodietje. Ik hou van de zang van Regine. En haar dansjes. Op de laatste plaat is veel te weinig Regine. Boeh!

3. Rebellion (Lies)

Ik zet Funeral altijd af na dit nummer, ook omdat ik aan In The Backseat echt helemaal niks vind. Dit was een mooie albumafsluiter geweest, net zoals het optredens vaan eindigen met dit nummer. Het dak eraf. Mooie sfeer. Lies, lies!

4. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)

AF doet een Heart Of Glass-je. Heerlijk nummer.

5. Keep the Car Running

AF doet een Springsteentje. Heerlijk nummer.

6. Ocean of Noise

Na het optreden op Lowlands na Neon Bible heeft dit nummer en de sfeer die toen in de tent hing een onuitwisbare indruk op me gemaakt. Prachtig, ingetogen.

7. Ready to Start

Goede drive, goed nummer. Was m.i. een betere opener van The Suburbs geweest dan het nogal duffe titelnummer.

8. Suburban War

Ontroerende melodie, dit nummer raakt me best wel. Het kabbelt eigenlijk maar een beetje voort, maar wel op een heel prettige manier.

9. Wake Up

Wakker worden en scream your heart out! Één van de beste nummers van Funeral.

10. Neighborhood #3 (Power Out)

Power Out doet het licht uit in mijn top 10. Mooi, maar minder magisch dan de hoger genoteerde numemrs van deze plaat.

avatar van laxus11
1. Rebellion (Lies)
2. Intervention
3. Ready to Start
4. No Cars Go
5. We Used to Wait
6. Neighborhood #1 (Tunnels)
7. Keep the Car Running
8. In the Backseat
9. The Suburbs
10. My Body Is a Cage

avatar van bone machine
bone machine (crew)
1. No Cars Go
Mijn echte kennismaking met Arcade Fire, hun eerste plaat is a.h.w. aan mij voorbij gegaan, de nummers spraken me niet echt aan, te "theatraal". Ondertussen weet ik hun eerste plaat wel te waarderen maar het nummer No Cars Go is het eerste nummer dat me echt aansprak, vooral dan dan de opbouw naar het einde toe.

2. Reflektor
Toch de single van het jaar voor mij, mooi lang nummer; synthesizers, vleugje Franse zag van Régine, de climax naar 't einde toe, topnummer.

3. Suburban War
Een van de topnummers van The Suburbs, een top 10 plaat voor mij. Hier gaat Arcade Fire meer de rocktoer op, minder franjes bij de nummers, met één van de uitschieters Suburban War. Rustiger nummer maar grijpt me telkens weer aan.

4. Sprawl II (Mountains Beyond Mountains)
5. Neighborhood #3 (Power Out)
6. We Used to Wait
7. Ready to Start
8. Keep the Car Running
9.In the Backseat
10. The Suburbs

Hoe dan ook benieuwd hoe dit volgend jaar live zal uitpakken in Antwerpen.
Naast Radiohead is Arcade Fire voor mij een van de relevantste groepen van de afgelopen 10 jaar.
Niet voortbordurend op eerdere successen maar durven te evolueren met de nodige kwalitatieve platen, wat het ook zo spannend maakt.

De resultaten vallen mee, het zag er even slecht uit voor mijn favorieten, maar uit mijn top 10 heeft alleen (Antichrist Television Blues) het niet gehaald.

1. Ready to Start
2. Haiti
3. Ocean of Noise
4. Suburban War
5. Reflektor
6. Neighborhood #1 (Tunnels)
7. Rebellion (Lies)
8. We Used to Wait
9. Wake Up
10. The Suburbs

Dit topic is gesloten. Alleen moderators kunnen nog berichten plaatsen.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:54 uur

geplaatst: vandaag om 17:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.