menu

Hier kun je zien welke berichten RogerV als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Delerium - Semantic Spaces (1994)

3,5
Nooit echt de moeite genomen de oudere albums van Delerium op te zoeken. Maar deze toch maar eens onderworpen aan een luisterbeurt.

Het is duidelijk dat Delerium hier volgend was aan de tijdsgeest. Het is een beetje of de albums MCMXC a.d. van Enigma en Strange Cargo III van William Orbit in een blender zijn gegooid. De gelijkenissen zijn soms bijna schaamteloos. Breakbeats, Vrouwengehijg, Gregoriaans gezang van Enigma en de trancy synthgeluiden, strings, pianomelodietjes en epische samples van Orbit. Alleen de gezangen lijken door Delerium zelf bedacht.

Maar ondanks dat leentjebuur spelen zijn dit toch een vrij aardig album. Het combineert namelijk wel de goede elementen van de twee bovengenoemde topalbums. En dat is ook prima om aan te horen.

Hitzone 12 (2000)

Alternatieve titel: TMF Hitzone 12

1,5
pureshores schreef:
K3 - Heyahmama * (3:21)
snap niet echt waarom dit erbij moet-in 2000 begon natuurlijk ook de KINDERPOP die daarvoor nooit zo scoorde


Overigens is dit nummer niet bedoeld als kinderpop. K3 was bedoeld als erotische groep en dat hoor je ook wel aan de tekst.

Maar het scoorde alleen bij kinderen en dus hebben ze er een kinderact van gemaakt.

Kosmonova - Supernova (1998)

1,0
Destijds als 15 jarige vond ik het geweldig maar laatst uit de kast getrokken en auw! Dit is erg gedateerd en ook niet echt sterk gemaakt zodat dat ook echt storend wordt.

Alleen die track met Tania Evans staat nog wel fier overeind. Dat was toen een uitschieter en nu helemaal.

Photek - Ku:Palm (2012)

2,0
IllumSphere schreef:
Wat voor mij nefast voor het genre is.. Maar ieder zijn mening.


Onzin, als het kwaliteitshitjes zijn als Rudimental en DJ Fresh dan is het alleen maar goed omdat er nieuwe mensen met het genre in aanraking komen. Voorkomt dat een muziekgenre een sektarisch clubje wordt van ultraconservatieve puristen.

Het wordt schadelijk wanneer er Gabber Piet-achtige acts opstaan die kleuterdrum n' bass maken en je op de huishoudbeurs een cursus dnb dansen kan volgen.