menu

Hier kun je zien welke berichten overmars89 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Porridge Radio - Every Bad (2020)

4,5
Ja klopt, Porridge Radio heeft het wiel niet opnieuw uitgevonden, maar dat mag de pret niet drukken want de uitvoering is echt genieten geblazen. De stem van Dana Margolin vraagt gewoon om je attentie. Elk woord, elke ademhaling ben ik aan haar lippen gekluisterd. De teksten zijn dan ook zo verdomd goed. Ook lofuitingen naar de rest van de band want die zorgen voor een hele strakke begeleiding.

Wale - The Gifted (2013)

3,0
Ok, laat ik maar eerst positief beginnen. Ik ben blij dat het niet een standaard MMG album is geworden en dat Wale toch op zoek is geweest naar zijn eigen stijl en zijn eigen geluid. Ik moet zeggen dat dat redelijk gelukt is en dat de eerste 8 nummers allemaal van redelijk niveau zijn(Met name Golden Salvation en Vanity kan ik waarderen).

Met redelijk zeg ik het eigenlijk al, dat Wale eigenlijk nergens een heel uitzonderlijke prestatie weet te leveren. Paar nummers zijn aardig, maar bij geen één nummer zit je van WoW, wat een vette track is dit. Over het album Ambition zijn de meeste hier het wel over eens, dat dat niet echt een geslaagd album was, maar de titeltrack was tenminste wél supergruwelijk. Misschien wel de vetste track die Wale ooit heeft gemaakt. Op dit album komt geen track in de buurt van Ambition.

Op The Gifted weet Wale nergens uitzonderlijk te overtuigen en is het album net iets te lang om volledig de aandacht bij te kunnen houden. Een paar tracks vind ik net te glad en te zoetsappig voor mijn smaak, met name Bad Remix & Tired Of Dreaming vind ik dramatisch. Zonder die 2 tracks had ik misschien een halfje meer gegeven.