menu

Hier kun je zien welke berichten Willem B als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

David Forman - David Forman (1976)

4,5
Ik kocht deze lp in de jaren zeventig als afgeprijsde plaat bij de lokale platenzaak die natuurlijk al lang weg is. Ik ging af op de muzikanten die mee speelden verder was David Forman mij totaal onbekend. Ten onrechte ondergewaardeerd gebleven meesterwerk naar mijn mening. Bij deze ene titel bleef het dan ook. David Forman bleef verder dus onbekend, zijn naam dook echter een paar jaar geleden ineens op op een lp van James McMurtry als vocal producer. De vraag is of het dezelfde David is, als ik de nummers beluister waaraan hij meewerkt zou dat zo maar kunnen. Gelukkig tegenwoordig weer makkelijk verkrijgbaar. Warm aanbevolen!

John Starling - Long Time Gone (1980)

5,0
Ik werd getriggerd door het noemen van de naam John Starling in de recensie van de Emmylou Harris cd/lp door potjandosie. Deze plaat staat veelal onder het kopje country/bluegrass. Deze genres zijn inderdaad nooit ver weg toch zijn we hier getuige van een bredere blik. Bijvoorbeeld het titelnummer van Allman brother Richard Betts. Verder het direct herkenbare slideguitarspel van Lowell George. Daarnaast spelen hier grote namen als Emmylou Harris, Herb Pedersen en Ricky Skaggs. Deze componenten zorgen voor een redelijk unieke plaat binnen het genre. Niet echt bluegrass maar ook zeker geen Nashville country. Voor de liefhebbers in ieder geval zeker het beluisteren waard.

John Stewart - Cannons in the Rain (1973)

4,0
Naar aanleiding van eerdere berichten vandaag bij andere John Stewart titels (dank Tonio) deze nog maar eens uit de kast gehaald. Voor de opnamen van deze plaat toog hij naar Nashville waar de sessies met top sessiemuzikanten werden vastgelegd. Andermaal een prima elpee alleen jammer dat het geluid op de Bear family cd niet geweldig is. Op deze cd overigens ook nog de elpee Wingless Angels welke niet op deze site staat.

Marty Stuart - Busy Bee Cafe (1982)

4,5
"Marty Stuart can play anything" staat in de inlay bij deze debuutplaat van Stuart. Als kind al ontdekt als talent en begeleidde verschillende bluegrass grootheden. Ook als sessiemuzikant verdiende hij zijn sporen. Op deze cd geeft hij een staalkaart van zijn kunnen. Veelal akoestisch en met hulp van muzikanten uit zijn netwerk. Prima plaat en voor mij had hij op deze weg verder mogen gaan. Helaas ging hij hierna veel meer de commerciële kant op. Zeker een aanrader deze "Busy Bee Cafe"

Son Volt - Day of the Doug (2023)

Alternatieve titel: The Songs of Doug Sahm

4,0
Dit is bij mijn weten al de tweede band die een cd/lp volspeelt met nummers van Doug Sahm. Na Bottle rockets een aantal jaren geleden kwijt Son Volt zich prima van deze taak. De vaart zit er goed in en kwa spel niets dan lof. Vanuit zijn plaats in de sky knikt Doug Sahm goedkeurend!

The Byrds - Sweetheart of the Rodeo (1968)

5,0
In mijn beleving had Parsons nog een contract met LHI waar hij een plaat maakte met the international submarine band. Columbia wilde geen juridische toestanden met Lee Hazlewood van LHI en dus werden er wat vocalen vervangen. Hoe dan ook goed dat deze tracks in originele vorm boven water zijn gekomen.