menu

Hier kun je zien welke berichten Manuel als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Nick Cave & The Bad Seeds - Push the Sky Away (2013)

3,5
Geen muziek waarvan je - ik althans - direct zegt ''jeetje wat is dit interessant''. Toch blijft ik het album weer op willen zetten, er zit dus toch iets heel interessants in, ik weet nog niet helemaal wat.

En dat zijn vaak de beste platen. Platen die boeien, maar niet alles blootgeven, niet prijsgeven waar de kracht in zit. Zoek het zelf maar uit. En doe er gerust 20 luisterbeurten over voordat je die ene subtiele verandering in de baspartij of die zanglijn eruit haalt, ik noem maar wat. Dit zou wel eens zo'n plaat kunnen zijn. Dank u, Nick Cave.

The Knife - Shaking the Habitual (2013)

2,0
Vind het vooralsnog maar een vage plaat, deze. Was natuurlijk al een beetje te verwachten, met die album teaser die op een gegeven moment bekend werd, en die hoes die wel apart, maar niet bijzonder stijlvol is en pijn aan je ogen doet. En dan nummers als ''Old Dreams Waiting to Be Realized''. Waar ben ik in godsnaam 20 minuten lang naar aan het luisteren? Ik hoor Karin Dreijer Anderson haar bijzondere stem liever zoals op Fever Ray.

Naast dit album ken ik enkel Silent Shout van ze, waar ik nog een oude stem van 4* op heb staan. Misschien ook eens een revisie geven. Voor zover ik me kan herinneren pakte die plaat me een stuk sneller/beter. Denk ook dat dit vierde album nog wel een stukje ontoegankelijker is.

Moeilijk te zeggen waar deze voor mij uit gaat komen, maar ik verwacht geen 4* zoals de voorganger.