menu

Hier kun je zien welke berichten tsjidde als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Alison Krauss & Union Station - Paper Airplane (2011)

3,5
Zoals de laatste tijd wel vaker worden sommige nummers van Alison Krauss me wat te poppig. Gelukkig niet allemaal, want af en toe weet ze ook haar 'oude' zangstem weer te vinden. Toch vind ik de nummers die door Dan Tyminski worden gezongen het mooist, dus het wordt gewoon tijd dat hij weer eens plaat uitbrengt. Who's in favor?

Daniël Lohues - Allennig III (2009)

3,5
Wat mij betreft is dit album -tot nu toe- de beste van Allennig-reeks. Ze worden gewoon elke keer een stapje beter. Dat belooft wat voor nummer IV, want die laatste heb ik nog niet gehoord.

Dave Rawlings Machine - A Friend of a Friend (2009)

4,0
A Friend of a Friend klinkt m.i. meer als Rawlings + OCMS en minder als Rawlings + Welch. Nadat dat kwartje bij mij gevallen was, vond (en vind) ik dit een prachtig album! Uitschieters voor mij persoonlijk zijn How's About You en natuurlijk the Monkey and the Engineer. Kort samengevat een heerlijke plaat!

Gimme Dat Harp Boy! (2002)

Alternatieve titel: Roots of the Captain

3,0
Beefheart is niks voor mij, dat had ik al snel in de gaten. Deze verzamelaar vond ik alleen maar genietbaar vanwege de hergebruikte oude opnames van bluesartiesten waar ik wél van hou.

J. Thibodeau - Everyday Shoes (2004)

4,5
Na de zoveelste luisterbeurt toch maar verhoogd naar 4,5*, want deze plaat wordt alleen maar mooier en mooier. Aanrader voor iedereen die van pure blues, country-blues en roots-muziek houdt.

Old Crow Medicine Show - Troubles Up and Down the Road (2001)

4,0
"Troubles Up and Down the Road" is een heerlijk relaxed EP'tje van deze jonge honden. Een paar bekende en enkele onbekende nummers, meer heb je niet nodig voor een klein half uurtje genieten tussen alle dagelijkse beslommeringen door. 4*

Stefan Grossman - Guitar Landscapes (1990)

3,0
Stefan Grossman is welliswaar één van de beste (akoestische) gitaristen ever, maar dit is allemaal wat teveel van hetzelfde. Heel mooi en knap, maar weinig variatie en daarom best geschikt als achtergrondmuziek, maar toch niet om eens lekker met je koptelefoon op je knar te gaan zitten luisteren.