menu

Hier kun je zien welke berichten WesleyX16 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Have a Nice Life - Sea of Worry (2019)

4,0
Wat een heerlijke plaat. Doet me veel denken aan begin deze eeuw, waar dit soort muziek vaker werd gemaakt. Het eerst waar ik aan moet denken is Juno - A Future Lived in Past Tense (2001) - MusicMeter.nl. Maar ik vind dit nog beter. Er zit veel emo in en het titelnummer Sea Of Worry vond ik al zo goed. Maar Dracula Bells, Science Beat of Lords of Tresserhorn, ook allemaal even prachtig en gevoelig.

Sophia - As We Make Our Way (2016)

Alternatieve titel: (Unknown Harbours)

5,0
Ik krijg hier net als de 3 eerste albums een heel onbestendig gevoel. Je laat je helemaal voeren in de stemming van de plaat. Resisting, You Say It's Alright en It's Easy To Be Lonely. Echt helemaal geweldig. Dit is Sophia op zijn best.

Tame Impala - The Slow Rush (2020)

3,0
Ik vind het wel een aardig album. Maar ik heb niet zo veel met albums die wel leuk zijn. En dan staat er een goed nummer op, zoals Breathe Deeper, dan komt er een storende overgang, ... Is het afgelopen? Oh het gaat weer verder. Ja ik vind een nummer als Elephant vele malen beter, omdat er een gitaar in zit. Het is niet een gemis gitaren, misschien bij Tame Impala wel... Want ik houd zeker ook van elektronische muziek, zoals OMD en Depeche Mode. Bij mij gaat het erom, doet het wat met me. Zit er emotie in? Zit er spanning in of rockt het lekker? Nee niets van dat alles. Ik hoorde het al aan de singles. Ze hadden het net niet. Het is wel een aardig album.

Ultravox - Brilliant (2012)

3,5
Ja als het je genre niet is en toch al die album beluisteren.... Maar zowel John Foxx solo als Midge Ure solo is totaal andere muziek. En dan ga ik helemaal voor John Foxx.

De eerste 3 zijn veel meer dan punk. Maar ik vind Ultravox t/m U-VOX heel interessant. Er is echt een ontwikkeling te zien. Jammer dat Billy Currie in de jaren 90 Ultravox nieuw leven heeft willen inblazen. Vooral Revelation is echt heel jammer. De opvolger klinkt toch veel meer Ultravox.

Dus conclusie Brilliant is eigenlijk een goedmaker voor de Ultravox liefhebbers, wel een heel degelijk album zonder veel franjes en dergelijke. We kunnen hierbij de jaren 90 gewoon vergeten. Ik bedoel de Ultravox-albums kunnen we hierbij vergeten. Want de jaren 90 was een heel goede muziekperiode. Dat had wat mij betreft wel zonder Ultravox gemogen.

We Are Ooh People - WAOP (2020)

Alternatieve titel: We Are Ooh People

4,5
Mooie en gedurfde hoes. En wat heerlijke en aanstekelijke dansplaat. Je zou het over elektrowave kunnen hebben met enkele donkere nummers erop.

Vodka With Lime is wat mij betreft het prijsnummer. Maar Transition, Crash & Burn, Bad Dreams, Bones en White Room zijn wat mij betreft stuk voor stuk heerlijke uptempo nummers.

We Are Ooh People uit Brugge wat een geweldige band.