menu

Hier kun je zien welke berichten luked45 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Mike Oldfield - Man on the Rocks (2014)

Ik ben Oldfieldfan sinds Tubular Bells. Helaas heeft Mike ook wat mindere platen gemaakt en zéker een die ik verafschuw: Guitars. Music of the Spheres vond ik ook niets.
Ik heb net 4 nummer van deze Man on the rocks beluisterd, en deze cd is een vreemde eend in de Oldfield-bijt.
Poppy songs met een jaren 70-sausje en Mike die met zijn unieke manier van gitaar spelen goed aanwezig is. Leuke cd, althans die 1e 3 nummers, maar ik mis de tijden van Tubular Bells, Ommadawn, Hergest Ridge en Amorak.
Als ik Mike's hele carrière uit mijn eigen oogpunt bekijk was Songs of distant earth zijn hoogtepunt.

Robert Reed - Sanctuary (2014)

5,0
Dit is een heel vreemde gewaarwording: Robert Reed plays Mike Oldfield in zijn Ommadawn- en Hergest Ridge-periode. Plagiaat? Welnee. Doorborduren op Oldfield's begintijd? Ja. Een eerbetoon aan Oldfield? Natuurlijk. Kijk maar op de cover Het lijstje met instrumenten dat Reed op deze schitterende bespeelt eindigt met de tekst "...plus....Tubular Bells". Je hoort het in gedachten weer uitgesproken worden door de onmiskenbaar herkenbare stem van de grote Vivian Stanshall.
1975 terug in 2014. Wat kun je als muziekliefhebber van middelbare leeftijd meer waarderen dan een perfecte ode aan de man die in '73 doorbrak met een heel nieuwe vorm van rockmuziek?