menu

Hier kun je zien welke berichten Flipm0de als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Joey Bada$$ - B4.DA.$$ (2015)

4,0
Met elke release/leak van tracks, met uitzondering van 'Teach Me', wordt ik alsmaar enthousiaster. 'Like Me' klinkt ook weer heerlijk. Dit album kan al bijna niet meer mis gaan.

Nas - King's Disease (2020)

4,0
Het is niet het hoogtepunt van het album, maar de verses van Nas en AZ zijn erg sterk en introspectief. Cormega had natuurlijk vervangen moeten worden door Nature.

AZ blijft wel een van de fijnste stemmen om naar te luisteren en verdiend ook wel eens een goed geproduceerd album.

Slaughterhouse - Slaughterhouse (2009)

4,0
Het album begint met de perfecte intro voor deze supergroup. Op Sound Off wordt gelijk duidelijk gemaakt wat we kunnen gaan verwachten.

"You herbs we merge, we're an alliance
We fight fire with flamethrowers, why would you try us?
We an outfit, equivalent to Voltron's
That boy Crooked I is equivalent to four arms
Joell Ortiz is the body
The cannibal slash killer, kill you then eat your body
Joe Budden is the pair of legs
He runs shit alongside I, the apparent head
I am the general, bow now


Op de eerste 5 tracks brag & boasten ze er op los. Stuk voor stuk proberen ze elkaar er uit te rhymen en flowen, waardoor de mannen elkaar tot lyricism van een hoog niveau pushen. Het is duidelijk waar de sterke punten liggen van de MC's, en dit is ook gelijk het sterkste deel van het album.

Daarna komt het minste deel van het album, tracks 6-10. Waar ik Cuckoo nog wel aardig vind, erger ik me stuk aan de vreselijke skits en Fatman Scoop op Onlsaught 2, waarop de MC's nog wel aardig goed komen, verpest hij de hele track voor mij.

Vanaf Salute (waar ik heel graag een verse van Pharoahe had willen horen!) gaat het niveau weer omhoog. De mannen switchen van het brag & boasten naar emotionele lyrics met als hoogtepunt Rain Drops. Crooked I gaat hier echt helemaal los en dropt het meest emotionele en hartfelt verse van het album. Een deel van zijn verse:

Dear auntie I still feel your timeless sorrow
Before you died it's like your body was mine to borrow
Like I jumped in your physical shell
While you was going through miserable hell saying goodbye to tomorrow
Everyday it make me sad, angry, mad how you were sent to heaven sacred path
Duct taped and gagged plus raped and stabbed body draped in blood what a faith to have


Dan resteert alleen nog de afsluiter, Killaz. Eentje die van mij niet op het album hoefde. Het is een redelijk zwak nummer, mede door een verschrikkelijke hook en inspiratieloze beat, en het voegt niks toe aan het geheel.

Een minpunt (naast het missen van Move On, wat echt een gruwelijke track is!) aan het album is dat er weinig variatie zit in de opbouw van de tracks. Op bijna alle tracks begint Royce, daarna Crooked of Ortiz, en Budden eindigt.

Overall is het toch een van de betere albums van '09 geworden en heeft Slaughterhouse laten zien potentie te hebben om een elite supergroup te worden.

4*