menu

Hier kun je zien welke berichten remcodurez als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Bloc Party - Alpha Games (2022)

3,0
Mijn eerste luisterbeurt achter de rug en ik zit met hetzelfde gevoel als ik bij de singles.

Enkele nummers (voornamelijk de eerste 4) vind ik best genietbaar. Ze refereren meer naar ouder werk en hebben die bepaalde Bloc-Party-fun-factor welke ik apprecieer. Je kan je wel de bedenking maken of ze op hun leeftijd nog zo jeugdig moeten willen klinken, maar dit zie ik door de vingers. Ook de soms wat idiote teksten kan ik nog door de vingers zien. @Bartjeking.: Ja mijn zwakke schakel opmerking sloeg op de lyrics en niet de zangstijl van Kele. Hoewel dit live wel een ramp is, De keren dat ik Bloc Party Live gezien heb was ik telkens teleurgesteld en voornamelijk owv Kele zijn performance.

Maar vanaf Rough Justice gaat het volgens mij helemaal mis. Hier volgen 4 nummers welke op uitzondering van "The Girls Are Fighting" (ook geen hoogvlieger) direct de prullenbak in mogen. Ik ga zelfs geen moeite doen om deze tracks nog een tweede kans te geven, want dit gaat ten koste gaan van mijn inzet voor de rest van het album.

Vermoedelijk blijven er voor mij dus op het einde enkele nummers van het album overeind en die mogen dan weer mijn collectie en muzikaal geheugen in.

Metronomy - Small World (2022)

4,5
Waar de singles mij niet overtuigden en ik zelfs eerder neigde om het album gewoon links te laten liggen, ben ik blij dat ik dit niet gedaan heb. Het album is zoals hierboven door davevr omschreven wat zachter dan gewoonlijk, maar blijkbaar had ik hier nood aan.

Waar de single It's Good To Be Back meer aansluit bij hun eerder werk, is deze single minder representatief voor de gehele sfeer van het album. Things Will Be Fine past daarentegen beter in het geheel en wordt zelfs een aangename single die ik nu zeker apprecieer.
Eigenlijk vind ik elk nummer wel tof. Het vliegt alle kanten uit met veel variatie in gebruikte instrumenten. Over het hele album hangt er een laid-back gevoel met een snuifje melancholie.
Mijn favoriete nummers zijn Love Factory, een nummer waar ik zelfs wat David Bowie vibes bij krijg en Right On Time, een vrolijk nummer wat blijft hangen en waar ik 's morgens neuriënd mee opsta.

Samson & Gert - Samson 2 (1992)

Alternatieve titel: Samson & Gert 2

Goed follow-up album, met sterke teksten. Maar jammer genoeg ook het laatste goede album van onze twee vrienden.

Hierna werd het een stuk commercieler en pretensieuzer. Gert wilde mee opgenomen worden in de titel, tal van schandalen en affaires die uitlekken in de media. Vooral in de periode dat Gert piekjeshaar had, zag je dat hij aan lager wal zat. Samson werd tot tweemaal toe vervangen omwille van gebeurtenissen achter de schermen en nu laatst Gert voor onuitgesproken zaken. Welke 35 jarige kan zich daar nog mee identificeren. Jammer

Stromae - Multitude (2022)

4,0
Na voldoende luisterbeurten ben ik bereid een score te geven.

Multitude ligt in lijn met mijn verwachtingen op voorhand. Het volledig product is van hoogstaande kwaliteit, dit uit zich in alle aspecten. Zowel van de nummers op zich, nl. productie, instrumentatie, lyrics,... Maar ook het commercieel karakter is sterk uitgewerkt. Visueel is alles ook zeer goed uitgewerkt. de clips doen cinematografisch aan alsook de artwork van het album en zijn voorkomen in de media.

Stromae is een voorbeeld van de moderne sociale wereld waarin we maximaal entertainment willen in zo'n kort mogelijk aandachtspanne. En als we eerlijk zijn, zijn muziekartiesten en zeker pop-artiesten de clowns van vandaag. Alle trucs worden ingezet om de luisteraar en fan te entertainen. Stromae is hier een perfect voorbeeld van. Hij speelt een rol die uitgewerkt wordt tot de perfectie.
Ik vraag me zelf af of hij de lat daarmee niet te hoog legt voor zichzelf. Ik vermoed dat dit ook de reden was voor zijn zware mentale periode.

Doch heeft dit wel geleid toch sterke nummers met diepgaande teksten en hier smullen we als verbruiker maar al te graag van.

Muzikale beleving:
Enkele nummers liggen niet genoeg in mijn straatje.
-Invaincu is één van die mindere nummers voor mij. Dat koortje in combinatie met de geforceerde zware uithalen van Paul en die belachelijke vikingkreten erdoor. Het kitch gehalte is hier wat te hoog voor mij.
-C'est Que Du Bonheur: Lyrics zijn goed, maar totaal mijn stijl niet. en het refrein is zo irritant gezongen.
-Bonne Journée: Typische Belgische Hiphop. Kale beats, zangstijl die me niet aanspreekt. helaas niet aan mij besteedt.

Enkele nummers die volledig in mijn straatje passen:
-Santé: Cesaria Evora op zijn Stromae's. Wat een gezellig feest toch.
-Fils De Joie: Originele lyrics en geweldige muzikale productie. Paul laat ook zien dat hij goed kan uithalen met zijn stem.
-L'enfer: Geweldige balans tussen ingetogenheid en rauwe emotie. Voor mij past dit nummer goed in het algemeen heersend gevoel in de maatschappij. Covid 19, Oorlog in Oekraïne, onzekerheden overal.
-Riez: DJ Koze achtige beats met een geweldig refrein. Paul kan echt mooi zingen.

De andere nummers zijn een mooie aanvulling, maar steken er niet bovenuit voor mij.

Eindoordeel toch een 4* omwille van enkele echt goeie nummers en de hoge productiekwaliteit.