menu

Hier kun je zien welke berichten Mr. Bojangles als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Ali Ag Amoumine - Takamba (2012)

5,0
repetitieve snerpende gitaar mantra's, begeleid met ongeleide aanmoedigingen en zang die in volume nooit boven de gitaar uitkomt en een dwingende percussie die van begin tot eind het zelfde ritme aanhoud en een houvast bied voor deze heerlijke chaos. Je kan er op dansen, maar het is ook zeer functioneel om op te zetten als je je huis aan het verbouwen bent of gewoon wil trippen zonder dat je drugs neemt. Er staat hierboven wel een indeling van nummers, maar het lijkt van begin tot eind hetzelfde nummer te zijn. Het is dwingend, hypnotiserend, consequent en agressief. Hier houden we écht van!

J.J. Cale - Number 10 (1992)

4,0
Vroeger veel naar zijn eerste vijf platen geluisterd. Op alle platen stonden veel favorieten maar ook mindere nummers. Teveel uiteenlopende stijlen die aan elkaar werden gelijmd door zijn laidback zang en strakke ritmische uitvoering.
Wat me nu opvalt is dat de opname van veel van die nummers niet altijd lekker luistert. De zang is net te zacht opgenomen en de instrumenten soms te schel.
Op Number 10 is dat stukken beter gedaan. Evenwichtiger. En er lijkt meer eenheid en continuïteit te zijn. Waardoor alle nummers mooi op elkaar aansluiten.

Alleen Shady Grove valt uit de toon.
Maar dat komt omdat dat nummer te vaak beter is gedaan, met aan kop de versie van Doc Watson.

Mars Red Sky - Apex III (2016)

Alternatieve titel: Praise for the Burning Soul

4,0
Wel fijn juist dat "saaie". Het heeft iets onthaastend en relaxed, en toch is het heel "heavy".
De Gandalf-achtige zang is de grootste troef van deze band en gek genoeg het meest bepalend voor de sfeer, ondanks die muur van gitaar en bas. Mars Red Sky is nog steeds mijn favoriet van alle moderne stoner/doom/metal/acidrock bandjes die ik gehoord heb. (Tips zijn welkom)

Mindrocker (2002)

4,5
Unieke verzameling van (meestal) one-hit garage bandjes uit de Verenigde Staten in de jaren 60. The usual suspects als the Litter, the Shadows of Knight (slechts één nummer) en MC5 worden overgeslagen. Ondanks dat, heeft de plaat een opvallende pre-punk sfeer, waarvan sommige nummers niet anders dan enorme invloed gehad moeten hebben op latere bands. Faine Jade en Music Machine, twee bands die meer geproduceerd hebben dan de andere bands op deze verzameling, waren de grootste ontdekkingen voor mij. De beste nummers van Faine Jade zou je zo op een underground new wave verzameling kunnen zetten, en niemand zou het verschil horen met andere bands. Erg modern geluid.

Witch - Lazy Bones!! (1975)

3,0
Heel apart. Het best te omschrijven als Zambiaanse garage rock. Laid back en aangenaam slordig in de uitvoering, met vocalen die meestal niet al te zuiver klinken.
Ze hebben veel meer gemaakt dan alleen dit album, maar op deze staat wel één van hun beste songs:
Strange Dream. Een lied met filmmuziek-achtige allure die je meeneemt naar een avontuurlijke savanne waar je bijna overlijd aan ultieme tevredenheid.