menu

Hier kun je zien welke berichten Poek als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

My Bloody Valentine - m b v (2013)

3,0
Het lijkt me een album dat je (of iig ik) minstens een keer of tien moet horen (waarvan een aantal malen met koptelefoon op) om te beoordelen, ik heb op dit moment (paar keer gehoord) nog geen idee of ik het album goed vind of niet. De vier sterren zijn daarom alleen als beloning voor de band.

The Welcome Wagon - Welcome to the Welcome Wagon (2008)

Alternatieve titel: The Sunday Sing-a-Long Brought to You By... the Welcome Wagon

4,5
Een poging alle nummers te beschrijven:

1. Up on a mountain.
Dit nummer vind ik prachtig. Haar stem is erg mooi, en ik hou erg van zang door man en vrouw samen. Het klinkt ook erg lief, maar door Sufjans tierelantijnen niet saai. Wat wil een Poek nog meer? Niet veel.
2. Sold! To the nice rich man
Dit nummer is bijna Illinoiser dan Illinois zelf. Er gebeurt ook van alles qua instrumentatie en koortjes. Ik krijg ook erg meeklapneigingen bij dit nummer. En een apart einde! Enfin, topnummer.
3. Unless the lord the house shall build
Dit nummer is een soort combi van de vorige twee. Het begint lief en rustig, dan wordt het toch even erg sufjannerig, om weer rustig te eindigen.
4. He never said a mumblin' word
Een bewerking van een negrospiritual: He Never Said a Mumblin' Word - Wikipedia - en.wikipedia.org maar wel heel anders dan b.v. de versie van Lead Belly. Hier doet Aiuto de lead vocals en waar de vorige nummers vrolijk en/of lief klinken, is deze meer donker en melancholisch. Vrolijk over kruisiging zingen zou ook wel een beetje raar zijn.
5. Hail to the lord's annointed
Hier klinkt Monique een beetje kinderlijk. Iets te misschien, maar haar stem blijft mooi. Een wat mindere Up on a mountain, maar nog steeds mooi.
6. But for you who fear my name
Origineel van Lenny Smith, die volgens Wikipedia in gospelkringen best populair is. MuMe kent hem echter niet. Dit nummer klinkt ook wel het meest gospel van de plaat, veel handgeklap, veel koor.
7. American Legion
Tijdens de CSL-sessie werd ook de vergelijking met B&S gemaakt en daar zit wat in, vooral bij dit nummer. Dit nummer heeft ook wel iets melancholisch. Laten dat nou net allemaal grote pluspunten zijn voor mij!
8. You made my day
Dat Sufjan een groot liefhebber is van André van Duin blijkt uit dit nummer waarin hij hoempapa gebruikt. Ik was positief geschokt toen ik het voor het eerst hoorde! Het raarste nummer van het album, maar evengoed mooi.
9. Half a person
Ik heb het origineel denk ik wel meer dan honderd keer gehoord en het was even wennen om deze versie te horen. Na acht keer luisteren ben ik het origineel bijna vergeten en kan ik deze toch wel erg waarderen.
10. Jesus
Is er dan niets heilig? Na de Smiths ook nog een cover van Velvet Underground. Maar wat wil je met zo'n titel? Maar het doet me meer denken aan Gimme Shelter van de Stones. De blazers vind ik echter het mooiste aan dit nummer.
11. I am a stranger
Vier keer beluisterd en veel groeipotentie denk ik. Op een gegeven moment wordt het wel erg druk en weet ik niet waar (of wie) ik naar moet luisteren.
12. Deep were his wounds, and read.
Het relatief simpelste nummer van het album, al wordt het op het einde toch nog sufjannerig. Monique maakt ook twee foutjes, maar het mag van Sufjan.