menu

Hier kun je zien welke berichten IP050 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Kanye West - Yeezus (2013)

5,0
1e luisterbeurt vond ik het niks. Kanye is helemaal de weg kwijt, dacht ik even. Toen ik begon met luisteren kreeg ik last van m'n oren bij on sight, serieus.

Toch af en toe een nummer van opgezet en begon het steeds meer te waarderen.In het begin vooral Blood on the leaves(meest toegankelijke track ook). Heb dit album inmiddels helemaal kapotgeluisterd. Tering, wat een plaat. Alle tracks zijn hard, producties zijn mijn inziens perfect. My beautiful dark twisted fantasy blijft mijn favo Kanye album, maar ook Yeezus verdient 5 sterren.

Het is geniaal maar op een andere manier als MBDTF. Diverser, meer gewaagd. Meer Kanye ook, trouwens. Minder featurings die tevens minder dominant aanwezig zijn als op MBDTF. Op zich niet verkeerd maar Kanye's beats zijn zo gruwelijk dat ik ook graag andere mensen er een verse op hoor droppen. Jammer, maar ook weer niet. Kanye doet 't zelf namelijk ook fenomenaal.

Enige minpuntje is voor mij het idiote gebruik van autotune in de laatste minuut van Blood on the leaves, ging stuk toen ik dat voor het eerst hoorde. Het is hem vergeven, de andere 39 minuten zijn puur genieten.