Kanye West - Yeezus (2013)

Hip-Hop / Avant-Garde

5. Hold My Liquor (5:27)

met Chief Keef en Justin Vernon

6. I'm in It (3:54)

met Agent Sasco en Justin Vernon

7. Blood on the Leaves (6:00)
  8. Guilt Trip (4:03)

met Kid Cudi

9. Send It Up (2:58)

met King L

10. Bound 2 (3:49)

met Charlie Wilson

avatar van Holla
Ik luister en kijk nog regelmatig naar de live-videos van I Am A God, Blood on the Leaves, Onsight, Black Skinhead, New Slaves, Send it Up enz enz. Vind Bound 2 niet beter live helaas. Heerlijk de emotie die hij live wel in de nummers dropt!

heerlijke cd ik kon die gast niet Black Skinhead is wonderschoon

heerlijke cd ik kon die gast niet Black Skinhead is wonderschoon

Je kende Kanye West niet? Onder welke steen heb jij geleefd?

zit meer in de rock en blues en folk

zit meer in de rock en blues en folk

Ahh, altijd fijn om mensen dan zich in hiphop te zien orienteren . Maar je hebt ook nooit van de beste man gehoord ofso? Hij is nogal beroemd...

dit is toch geen echte hip hop holla

dit is toch geen echte hip hop holla

Maar wat is ''echte'' hiphop . Voor mij is dit album een prachtige manier om te laten zien hoe divers hiphop is! Lyrics zijn van gigantisch laag niveau, minimalistisch gewoon. En toch bevallen ze me... Beats zijn enorm minimalistisch, en ook die krijg ik niet uit mijn hoofd... Genie die Kanye.

coole sound holla

avatar van Holla
Blood on the Leaves heeft echt een video nodig!

avatar van laserdief
Blood on the leaves is echt een geweldig nummer. Die TNGHT beat is vreselijk gruwelijk en die intro met die sample van strange fruits is echt fantastisch.

avatar van woutorrmusic
Heel vet weer: Watch Kanye West Perform "Black Skinhead" on "Le Grand Journal" | News | Pitchfork . Vraag me trouwens af of-ie nog steeds een fervent coke-gebruiker is...

woutorrmusic schreef:

Damn dat is vet, vol met passie! Alleen jammer dat ze die schreeuwen in het refrein zo zacht afspeelden

avatar van Kos
Kos
Holla schreef:
Blood on the Leaves heeft echt een video nodig!

de performance bij de VMA's was ook wel geinig.

Kos schreef:

de performance bij de VMA's was ook wel geinig.

Vrijwel alle nummers zijn live beter vind ik, meer emotie. Zelfs het meest emotionele nummer Blood on the Leaves klinkt beter

avatar van Holla
Blood on the Leaves live en New Slaves live. Vooral New Slaves is erg anders, en live Blood on the Leaves is altijd goed

1e luisterbeurt vond ik het niks. Kanye is helemaal de weg kwijt, dacht ik even. Toen ik begon met luisteren kreeg ik last van m'n oren bij on sight, serieus.

Toch af en toe een nummer van opgezet en begon het steeds meer te waarderen.In het begin vooral Blood on the leaves(meest toegankelijke track ook). Heb dit album inmiddels helemaal kapotgeluisterd. Tering, wat een plaat. Alle tracks zijn hard, producties zijn mijn inziens perfect. My beautiful dark twisted fantasy blijft mijn favo Kanye album, maar ook Yeezus verdient 5 sterren.

Het is geniaal maar op een andere manier als MBDTF. Diverser, meer gewaagd. Meer Kanye ook, trouwens. Minder featurings die tevens minder dominant aanwezig zijn als op MBDTF. Op zich niet verkeerd maar Kanye's beats zijn zo gruwelijk dat ik ook graag andere mensen er een verse op hoor droppen. Jammer, maar ook weer niet. Kanye doet 't zelf namelijk ook fenomenaal.

Enige minpuntje is voor mij het idiote gebruik van autotune in de laatste minuut van Blood on the leaves, ging stuk toen ik dat voor het eerst hoorde. Het is hem vergeven, de andere 39 minuten zijn puur genieten.

woutorrmusic schreef:
Vraag me trouwens af of-ie nog steeds een fervent coke-gebruiker is...

Kanye ging onlangs nog hysterisch en aggressief staan roepen over Pusha-T die cultuur (net zoals hij, trouwens) gigantisch heeft beïnvloed de laatste jaren. Als hij toen niet aan de coke zat weet ik het ook echt niet meer.

avatar van venderkets
IP050 schreef:

Kan mij hier goed in vinden. In stapjes van 3* naar 4,5* gegaan. Vaak met geniale platen, die moeten een tijdje bezinken.

avatar van Holla
Die Yeezus tour is magistraal , baal ik even dat ik niet in de VS woon

avatar van hond racisme
Ik dacht het vanmorgen ook nog, damn.

avatar van Glaciers of Ice
Blijkbaar denkt ieder persoon die dit album een 5 heeft gegeven hetzelfde erover.

Snugger.

avatar van René.
Glaciers of Ice schreef:
Veel mensen die dit album een 0,5 hebben gegeven schijnen de tour helemaal niet zo geweldig te vinden.

René. schreef:

Verrassend

avatar van Glaciers of Ice
René. schreef:

Op basis van mijn eerste luisterbeurt zou ik dit album dan ook tussen de 0,5 en een 1 geven. De tour vind ik geweldig

avatar van ThisCharmingMan
Ik ben Kanye West fan, maar New Slaves bij Later with Jools is geweldig.
YouTube - New Slaves (Live) - Kanye West ft. Charlie Wilson (Later... with Jools Holland)

avatar van laserdief
Jaa gewoon gegroeit naar een 4,5. Ye gaat heerlijk. Beter komt die geweldige yeezus tour ook naar Europa want shit is veel te bruwelijk.

Geen idee hoe ik dit moet beoordelen. De teksten zijn echt van een belachelijk laag niveau maar de beats en choruses kunnen me wel meestal erg goed bekoren (op de vreselijke opener na dan). Een guilty pleasure dan maar. Het lijkt erg middelmatig en lui maar toch is het ergens erg experimenteel en met veel passie gemaakt. Ik raak er echt niet uit.

avatar van Timmie
Eerste keer dat ik dit luisterde vond ik het niks. Nu ik het album vaak heb geluisterd vind ik het echt geniaal!

yeezy is gewoon weer geniaal