menu

Hier kun je zien welke berichten Joshua68 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

David Corley - Available Light (2014)

4,5
Dit album de laatste dagen regelmatig beluisterd en krijgt me steeds meer te pakken. Debuut van deze 53 (!) jarige David Corley. Met zijn rauwe maar warme bariton stem neemt hij je mee op een heerlijke luistertrip. Een enkel rocknummer maar vooral rustige, intense songs. Stem heeft wat van Waits of een Lou Reed. Ook enkele nummers doen me vooral aan die laatste denken. Nummers als Easy Mistake en Unspoken Thing ademen de sfeer van Reeds 'Coney Island Baby'.
Mooi dat iemand die z'n leven lang muziek maakt nu via een Kickstarter-project op 53 jarige leeftijd dit prachtalbum kan uitbrengen!

Denny Lile - Hear the Bang (2015)

Alternatieve titel: The Live and Music Of

4,5
Weer een mooie ontdekking van een obscuur album uit begin jaren zeventig. Denny Lile bracht in zijn leven één album uit. 'Denny Lile' uit 1973. Met weinig succes. Vorig jaar oktober, meer dan 40 jaar later, kwam deze mooie release uit. 11 tracks van het originele album uit '73, aangevuld met 5 bonus tracks.
Al op jonge leeftijd raakte hij aan de alcohol, een van de redenen dat een verdere carriere niet van de grond kwam, hoe getalenteerd deze singer-songwriter ook was. Hij had ook podiumvrees. Vlak voor een optreden in Nashville waar hij zich in de kijker kon spelen was hij uiteindelijk te dronken om te spelen. Optreden deed hij nauwelijks. Op jonge leeftijd waren zijn ouders gescheiden. Dit heeft waarschijnlijk meegespeeld waarom hij nauwelijks optrad: hij was bang dat het touren ten koste van zijn eigen huwelijk zou gaan ...

Bij dit album en verhaal moet ik denken aan een aantal andere prachtige platen die ik de laatste jaren (mede door MuMe) heb mogen ontdekken. Eén prachtig album, geen succes, enkelen vroeg gestorven, vergeten en vele jaren later weer ontdekt met een mooie release tot gevolg. Namen die te me binnen schieten: Val Stoecklein, Scott Fagan, Bob Carpenter, Bill Wilson.

Hij leefde de laatste jaren van zijn leven (chronisch alcoholgebruiker, naar zeggen 1-3 liter whiskey per dag) in een verbouwde bus aan de oevers van de Ohio river in Louisville. Het busje kocht hij eind jaren tachtig van de royalties van zijn nummer Fallin' Out waar Waylon Jennings in '87 een Country Top 10 notering mee had. In '89 scheidde hij van z'n vrouw en leefde verder in eenzaamheid. In 1995 werd hij dood aangetroffen door twee vissers. 44 jaar was hij pas...
Dit album bevat een aantal up-tempo country-rock nummers maar ook een paar mooie ballads zoals 'Once More With Feelin' en het prachtige 'Will You Hate Me When I'm Gone'. Hij speelt gitaar, doet zelf de harmony zang en schreef en arrangeerde alle nummers zelf. Hij was pas 21 toen hij deze nummers opnam wat getuigt van zijn grote talent en mogelijkheden. Helaas werd er na dit album weinig meer van hem vernomen. Hij verdween in de anonimiteit, bleef verslaafd aan de alcohol resulterend in een vroege tragische dood.

Bij het album zit ook een DVD. De DVD bevat een documentaire gemaakt door Jer Lile, neef van Denny. Hij had Denny voor zijn dood al jaren niet meer gezien maar raakte geinteresseerd in het leven en de muziek van z'n oom. Hij was zo getalenteerd en had een vrouw en dochter die van hem hielden. Jer Lile vroeg zich daarom af waarom het zo was afgelopen met Denny. Door zijn onderzoek kwamen ook de banden boven water en die belanden uiteindelijk bij Big Legal Mess records.

Liefhebbers van, om een paar namen te noemen, Mickey Newbury, Kris Kristofferson, The Byrds of de melancholieke stem van Gene Clark of Jim Croce moeten deze maar eens luisteren. Staat op Spotify.

John Mellencamp - Sad Clowns & Hillbillies (2017)

4,0
RoenHetZwoen schreef:
Voor de online-kopers: Koop vooral NIET de cd-versie. Heb ik gedaan helaas. De cd zit gewoon in een onnozel armzalig dun kartonnetje, zoals vroeger de cd-singles dus. En daar heb ik dan 18 euro voor betaald. Gelukkig is de muziek schitterend...

Wilde deze vandaag aanschaffen maar heb 'm toch laten staan. Een CD op de markt brengen in een dergelijk kartonnetje is een belediging voor de mensen die nog CD's kopen. Tuurlijk, het gaat om de muziek, maar voor 16,99 verwacht ik toch wel wat 'toegevoegde waarde'.

Kenny Knight - Crossroads (1980)

4,0
Crossroads - het enige album dat deze singer-songwriter uit Colorado ooit uitbracht. Na meerdere mislukte pogingen in de jaren 70 om ergens bij een label onderdak te vinden besloot hij in 1980 in zijn eigen thuisstudio dit album op te nemen. Album werd in beperkte oplage in eigen beheer uitgebracht maar werd ondanks de kwaliteit van zijn songs en optredens geen succes. Teleurgesteld bleef hij wel liedjes schrijven maar tot een volgend album zou het nooit komen.
Dit mooie album wordt nu 35 jaar later uit de vergetelheid gehaald door een mooie re-issue bij het label Paradise of Bachelors.
Wat mij betreft een mooie ontdekking voor mensen die houden van 70's singer-songwriters/country-rock en hopelijk een verdiende hernieuwde aandacht voor deze Kenny Knight.

Rachel Sermanni - Under Mountains (2012)

4,5
Prachtig sfeervol album. Heb haar live gezien. Betoverend, ontwapenend, die stem.. Wat een talent!

Robin Adams - The Garden (2015)

4,5
Tien prachtige folkie songs van deze singer/songwriter uit Glasgow. Sober, melancholisch. Robin Adams alleen met zijn akoestische gitaar. Op een enkel nummer mondharmonica; een cello op het prachtige Holy Smoke. Verstilde, intense muziek van een man alleen met zijn gitaar die toch van begin tot eind mijn aandacht vast houdt. Knap.

The Wainwright Sisters - Songs in the Dark (2015)

3,5
Nou vooruit dan..
Folksongs, traditionals en vooral een aantal lullabies. Prachtig gezongen door de halfzusjes Wainwright. De hemelse stem van Lucy Roche, de iets minder gepolijste stem van Martha. Ze doen een aantal nummers van hun ouders (vader Loudon Wainwright, moeders Kate McGarrigle en Suzzy Roche) maar ook mooie covers van Richard Thompson (End of the Rainbow) en Townes van Zandt (Our Mother the Mountain). Prachtige harmonie-zang!