menu

Hier kun je zien welke berichten djfritzen als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Chingon - Mexican Spaghetti Western (2004)

4,5
Tijdje terug een of andere spaanstalige top 200 ergens vandaan gehaald. Malaguena Salerosa staat er natuurlijk minimaal 4 keer tussen. Die van Trio Hellenique ( Wie ? Ja die ! ) is werkelijk fantastisch maar deze versie van Chingon stond er ook tussen. Nooit eerder gehoord maar het gaf wel een trigger naar meer deze ruige versie. Gezocht naar een album ( meer dan dit ene album is er niet ) en gelukkig ook gevonden en ik kan alleen maar stellen dat voor mij persoonlijk dit genieten is van begin tot het einde.

Je waant je in een of andere Ennio Morricone western ( de titelsong ) maar dan in inderdaad de moderne Tarantino stijl. Die sfeer proef je in alle nummers, de uitdaging, de borrel, de race met de paarden, die mooie vrouw op het balkon en het feest in de bar.

En dat alles met die Robert Rodriguez als ik denk een gastspeler waarvan ik in eerste instantie niet eens wist wie dat is. Nu wel, en dus is die combinatie niet alleen verklaarbaar maar pakt ook nog eens erg goed uit.

Toppertje hoor.

Spider Murphy Gang - Tutti Frutti (1982)

4,5
Versta je Duits ? Of in dit geval Duits dialect uit Bayern ? Dan is dit een must have. Knappe deuntjes met de nadruk op R&R overgoten met een saus van teksten vol van platte humor. Wat dacht je van een tekst waarin men zingt al een uur lang op de achterbank van de auto dat vrouwtje af te lebberen en dat ze zegt dat haar rits dicht blijft ? Hilarisch gewoon. Ik heb ook de voorloper 'Dolce Vita' met 'Skandall' maar dit album is vele malen beter. Elke track is gewoon raak. Een Duitstalige favoriet, zeker weten

The Mavericks - Brand New Day (2017)

4,0
Bij toeval op deze release uitgekomen met als bijkomend gevolg dat de voorganger 'Mono' ook mijn aandacht heeft gekregen. Helaas ken ik 'In Time' (nog) niet.

De opener 'Rolling Along' is als een warm welkom in een tex mex jaren 50 eetcafe (als die er al waren) waar de sfeer er al een paar uur goed in zit. Stil blijven zitten is niet mogelijk, saying 'cheese' voor die groepsfoto met klinkende bierglazen en bewegen is wat je wilt. Wat een top opener.
'Brand New Day' heeft ook, zoals bijna alle tracks, iets 'ouds' en 'herkenbaars'. Ben er nog niet uit aan welke oldie ik deze zou willen relateren maar knap hoor. Meezingen is een eitje.
'Easy As It Seems' roept ook gelijk herkenning op. Elvis ? Or did he just left the building ?
'I Think Of You' roept bij mij beelden op van zwart/wit films uit de jaren 30 met Laurel & Hardy op de dansvloer. Zie ze gaan, hahaha. Heerlijk.
'Goodnight Waltz' doet mij denken aan 'Goodnight Irene' van Ry Cooder. Nee, tis anders want de 'Goodnight Waltz' is veel meer een trekker of misschien juist een ik blijf zitten en val misschien wel in slaap met een gelukzalig gevoel. Dikke pluim trouwens voor 'Chicken Skin Music' van Ry Cooder.
'Damned (If You Do)' is het eerste (en laatste) wat 'stevigere' nummer met een gitaaraanval bij de intro en een snerpende trompet om de boosheid (whatever) te beklemtonen. Prachtig nummer om solo's (en dat gebeurt ook) eruit te laten springen.
'I Will Be Yours' Roy Orbison is Alive ! Toppie.
'Ride With Me' roept ook weer oude herinneringen op. Wat is ie goed.
'I Wish You Well' Prachtige ballad en ode aan de overleden vader van Raul. Ook weer op en top Roy Orbison.
En als laatste 'For The Ages' als waardige afsluiter met ook weer wat tex mex invloeden en een bezadigd publiek dat gaat meelallen.

Top album.
Mag wel wat meer aandacht krijgen

The Mavericks - Mono (2015)

4,0
Deze kan bij mij niet meer stuk. Wat een topper. Ik las ergens klachten dat The Mavericks bij hun live optredens teveel nieuw werk zouden spelen. Nou en ! Het recentere werk verdient juist alle aandacht. Veel, heel veel top tracks.
Ik luister de laatste week bijna dagelijks naar deze en de opvolger 'Brand New Day'. Bijna te moeilijk om een favoriet aan te wijzen van 'Mono'. 'All Night Long', 'Summertime', 'Let It Rain', 'Fascinate Me' en de bonus 'Nitty Gritty' hebben allemaal wel een reden om voor te gaan zitten. Aanrader