menu

Hier kun je zien welke berichten Rodekanarie als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Thank You Scientist - Plague Accommodations (2021)

3,5
Creature comfort is een zoutloos nummer, Soul Diver en Plague Accommodations maken gelukkig veel goed.
Een legendarisch album als Stranger Heads Prevail, toen alles leek te kloppen voor deze band, lijkt er niet meer direct aan te komen, maar we kunnen natuurlijk blijven hopen.
Hopelijk plakken ze er eens een fatsoenlijke Europese tour aan vast.

The Veils - ...And Out of the Void Came Love (2023)

3,0
Zeer simplistisch gezegd heeft The Veils (en dan vooral frontman Finn Andrews) voor mij twee gezichten: lieve, melancholische popnummers aan de ene zijde, en rauwe, duistere rock aan de andere.
Dit album is gevuld met de eerste categorie, ook meteen de categorie die mij persoonlijk minder trekt. Een legendarisch album als The Runaway Found bestaat ook vooral uit de eerste categorie maar de kwaliteit van de liedjes was dermate hoog op dat album, dat dat niet deert. De kwaliteit op dit album is helaas zeer varierend, van cliché slecht (single Time - beter schrijft Andrews wat vagere teksten die nog voor interpretatie vatbaar zijn dan deze cringy tienerpoëzie) tot redelijk origineel en pakkend (The Day I Meet My Murderer). Er wordt wat meer geëxperimenteerd met atmosferische, rustige nummers met zeer variërend resultaat (Undertow hoor ik wel graag, voor de rest hoor ik vooral niemandalletjes). De liefdesliedjes pakken mij gelukkig wat meer (Made From Love with Far to Go is eigenlijk favoriet).

Het blijft zeker de moeite van het beluisteren maar het is het meest inconsistente album van ze tot nu toe. Dat is jammer na Total Depravity, wat de lat weer erg hoog had gelegd voor de band.