menu

Hier kun je zien welke berichten jeremiejeremiejeremie als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

ABBA - Voyage (2021)

4,0
Wat een leuk album! Ik ben zelf 20 en niet opgegroeid met 'Abba', toch leerde ik ze al gauw kennen en werd ik 'verslaafd' aan hun muziek. Ik was dan ook heel enthousiast over deze comeback. Bij de eerste luisterbeurt bleef ik precies wat op mijn honger zitten. Ik vroeg me dan ook af of ik mijn verwachtingen niet te hoog had gelegd. Maar enkele luisterbeurten later was ik volledig mee in het 'Voyage' verhaal. Met als gevolg dat de plaat al het hele weekend op de platenspeler ligt.

Mijn favorieten op deze plaat zijn: Don't Shut Me Down, When You Danced With Me, I Can Be That Woman, Keep An Eye On Dan en No Doubt About It. Hoe cliché de kerst single (Little Things) ook klinkt, het nummer kan me toch bekoren.

Het enige 'probleem' met deze comeback is het visuele aspect. De Abbatars (3D versies van de leden) vind ik vooruitstrevend maar het past gewoon niet bij Abba of bij hun muziek. De cover met de zon vind ik mooi maar dat is ook het enige aspect. Ik had liever een 'echte' foto gezien. Maar dit is natuurlijk een detail.

Het is fijn dat alle fans nu ook een echt laatste hoofdstuk hebben gekregen en niet moeten verder kauwen op het 'open einde', 40 jaar terug.

Melanie C - Melanie C (2020)

4,5
Niet opgegroeid met de Spice Girls, was 'Melanie C' voor mij meer een ontdekking. Het was eerder toevallig. Ik las een positieve recensie over dit album in de Britse pers. Bij de eerste keer luisteren was ik niet meteen overtuigd. Maar bij een 2de en 3de luisterbeurt, was ik overtuigd. Toen ik haar eerdere albums beluisterde voelde dit albums aan als 'anders'. Het is heel andere sound. Een aanrader !

Wolf Alice - Blue Weekend (2021)

3,0
Ik wist niet wie 'Wolf Alice' was, tot ik het nummer 'The Last man On Earth' hoorde. Ik was meteen overtuigd. Helaas, stelde de 2de single 'Smile' me dan weer teleur. Iedereen heeft uiteraard zijn eigen smaak, maar het eerste nummer is voor mij de favoriet. De laatste single 'No Hard Feelings' hangt er ergens tussen. Het is oké, maar niet zo memorabel. Ik ben benieuwd of het album in zijn geheel, mijn mening kan aanpassen. Voorlopig een '3'.