menu

Hier kun je zien welke berichten esteban als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Muse - Simulation Theory (2018)

4,5
Aanvankelijk waren dat ook voor mij de moeilijke nummers lennon.

'Something Human' zie ik zowat als het muzikale broertje van 'Madness' en vooral 'Follow Me'. Al deze nummers hadden exact hetzelfde effect op mij. Eerst moest ik er niet van weten, na verloop van tijd vond ik aanvaardbaar en tegenwoordig kan ik ze niet meer uit de playlist wegdenken. Dat deze live énorm goed werkten, speelde natuurlijk ook mee. 'Something Human' heeft mij sneller kunnen overhalen dan de andere twee nummers, de mooiste van het drietal zelfs, imo.

'Get Up and Fight' is een nummer dat ik eerder van 30 Second to Mars of 5 Seconds of Summer (toevallig gelijkaardige namen) zou verwachten. Muziek die ik niet spontaan zou opzetten, maar wel kan verdragen wanneer het op de radio langskomt. Met dat verschil dat zelfs deze Muse-versie zich in mijn hoofd gaan nestelen is op een paar dagen tijd, zonder dat het mij stoort. Ik heb het zelfs al spontaan opgezet, wat ook mij verrast.

Bedoel je de instrumentale versie, KKOPPI? Die is inderdaad om duimen en vingers bij af te likken.

Het énige nummer dat bij mij nu nog een béétje wringt, is 'Break it to Me'. De muziek kan ik smaken, maar de bijhorende zang (vanaf 0:43) zit daar gevoelsmatig helemaal naast. Begrijp me niet verkeerd, Bellamy zingt uitstekend, alleen lijkt het niet helemaal samen te gaan met wat we verder horen. Dat voelt niet als één geheel, alsof twee totaal verschillende nummers op elkaar geplakt werden. Maar goed, de alternatieve versie van dit nummer is dan weer top.