De Jeugd van Tegenwoordig - De Machine (2008)

De Jeugd van Tegenwoordig - De Machine (2008)
465 stemmen | gemiddelde 3,69
mijn stem:
Hip-Hop / Electronic
Label: TopNotch
  1. Kerk (5:10)
  2. Datvindjeleukhe (4:10)
  3. Deze Donkere Jongen Komt Zo Hard (3:32)
  4. Buma in Mijn Zak (4:39)
  5. Hollereer (5:48)
  6. Flap Flap (5:32)
  7. De Musical (1:32)
  8. Bertje vs Yayo (6:01)
  9. Wopwopwop (De Tentbakkers) (5:23)
  10. Er Is een Hitje (2:18)
  11. Niet Als Jouw (5:57)
  12. Applaus (2:30)
  13. Centje Centje (Damsko Centje Express) (10:10)
  14. Sorry (6:30)

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2009, 16:47 uur
Bij jullie ook een lompe fout op de hoes? Bij #10 staat 'Er is ER een hitje'...

En 'De Musical' wordt steeds beter. Wat een nummer! _O^

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 september 2009, 21:50 uur
Vortex schreef:
En 'De Musical' wordt steeds beter. Wat een nummer! _O^

Toch wel een nummer wat bij mij meerdere luisterbeurten nodig had om volledig door te dringen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 oktober 2009, 23:37 uur
3 sterren. Gewoon lekker vrolijk.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2009, 16:09 uur
Sletten wijven snollen griet griet
Lekker rijden op de beat.

Eet een tosti
Richt u tot God

Doe maar klappen met je kutje
Doe maar klappen met je kut.

Datvindikzekerstewetenleukja! Geniaal album. Beste nederlandstalige muziek, met een grote knipoog, ik zeg ook Applaus!

5 sterren

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2009, 10:44 uur
Best album van 2008.
Gewoon GENIAAL...
kheb dit gewoon grijsgedraaid

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2010, 13:15 uur
Stuk voor stuk leuke, grappige nummers. Helaas is het een beetje teveel van 't goede om het volledig uit te zitten.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2010, 10:40 uur
Ik vind het toch wel een grappig album. Geen enorme topper, maar ik trek het wel met deze gasten.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2010, 23:26 uur
Zie net dat ik nog niet op dit album gestemd dus bij dezen dan maar even. Ik trek Nederlandse hiphop meestal niet zo goed (op dingen als Extince en Opgezwolle na) maar de Jeugd van Tegenwoordig heeft me zeer positief verrast! Heb door dat Watskebeurt hitje en de hele hype eromheen hun eerste album links laten liggen omdat ik dacht dat het echt niks voor mij was. De Machine kwam echter wel in m'n iTunes terecht en daar ben ik nog steeds dankbaar voor!

De productie is echt hoogstaand, klinkt allemaal fantastisch. En dan de teksten, tja, veel mensen zeggen dat het nergens over gaat (wat in principe natuurlijk klopt) en dat het maar dom gelul is, maar toch ben ik het daar niet mee eens. De teksten zijn veelal hilarisch, en dan niet als in 'onderbroekenlol', maar als in 'briljante humor van de bovenste plank'
Echt heel taalvernieuwend en origineel. Faberyayo steekt er absoluut bovenuit. Welverdiende 4,5 sterren voor dit meesterwerkje.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2010, 14:51 uur
Raul schreef:
tja, veel mensen zeggen dat het nergens over gaat (wat in principe natuurlijk klopt) en dat het maar dom gelul is, maar toch ben ik het daar niet mee eens..

Mee eens; Niet Als Jouw is romantiek van de bovenste plank.
Waanzinnig goeie tekst.
Hulde!!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 januari 2010, 11:21 uur
Hip-hoppers die hun teksten niet serieus nemen, dat in combinatie met blije bliepjes/synths en goede beats, en je krijgt best leuke muziek. Beetje het enige soort hip-hop dat ik nog wel te doen vind. Hip-hop en dance gaat vaak niet samen, maar DJVT bewijst wat mij betreft het tegendeel met dit album.

Er zitten echt grappige teksten bij. Vooral die zinnen in "Deze donkere jongen komt zo hard": "meisjes overal pokies bij de hand","meisje kijk me aan en laat je tranen lopen" :') Lachwekkend triest eigenlijk, maar daarom wel leuk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2010, 7:38 uur
Dit is denk ik wel het beste wat je tegen gaat komen qua nederlandse hip hop, het is alleen niet echt meer mijn ding, maar het luistert nog steeds lekker weg van 5 naar 3,5 sterren en daar blijft ie naar alle waarschijnlijkheid op.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2010, 10:27 uur
joris schreef:
Denk je nu echt dat iemand een heel album zal beluisteren? Bij de albums van U2 e.d. doen ze het ook al niet dusja

tuurlijk beluister je een heel album, je luister toch ook niet een halve nummer?!? dat vind je leuk heh

herman
(moderator)
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 januari 2010, 18:14 uur

VanDeGriend
(moderator)
avatar van VanDeGriend
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2010, 22:08 uur
Wat slowchat en off topic berichten verwijderd

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 20:16 uur
Kadafi schreef:

Ik vind het geen humor van de bovenste plank, maar feit is dat deze heren gewoon met een hoop nieuwe termen op de proppen kwamen die bij een aantal mensen ook daadwerkelijk in het dagelijks taalgebruik terecht zijn gekomen. Dat doet een band één keer, zou je denken (met Watskeburt dus), maar deze cd staat er vol mee (ik wil wel voorbeelden noemen maar heb van 90% geen idee hoe ik ze moet typen).

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 20:48 uur
Soms kan het me boeien, soms irriteert het me, dit album.

Faberyayo is zowiezo een heerser en is een reden waarom ik dit album al meermaals een kans gegeven heb. :)

Buma, Wopwopwop, Kerk, Datvindjeleukhe en Bertje vs Yayo vind ik vet.

niet ingelogd

34.696 gebruikers | 190.266 albums | 176.896 artiesten | 2.261.754 berichten | 1.414.967 stemmen