43.121 gebruikers | 294.001 albums | 263.951 artiesten | 3.916.719 berichten | 2.109.953 stemmen

Animal Collective - Merriweather Post Pavilion (2009)

Animal Collective - Merriweather Post Pavilion (2009)
614 stemmen | gemiddelde 3,74
mijn stem:

Folk / Electronic
Label: Domino
  1. In the Flowers (5:24)
  2. My Girls (5:43)
  3. Also Frightened (5:16)
  4. Summertime Clothes (4:32)
  5. Daily Routine (5:48)
  6. Bluish (5:16)
  7. Guys Eyes (4:33)
  8. Taste (3:56)
  9. Lion in a Coma (4:14)
  10. No More Runnin (4:25)
  11. Brother Sport (5:59)

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 juli 2011, 21:35 uur
Na het een aantal keren beluisterd te hebben wil het me toch nog niet grijpen, waar ik het lastig vind om de vinger op de zere plek te leggen. Waar ik vergelijking met de Beach Boys wel kan begrijpen slaat die vergelijking voor mij duidelijk uit in het nadeel van AC. Moet wel zeggen dat dat in mijn wereld voor ongeveer alle bands een niet te halen uitdaging is, dus enig vooroordeel zit er wat dat betreft wel in :)

» Laagste prijs voor dit album

Merriweather Post.. (€ 10,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Merriweather Post.. (€ 10,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Merriweather Post Paviljon (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor dit album

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2011, 23:42 uur
blijven volhouden! ook ik ontdekte pas gistrn de pracht van Summertime clothes maar ik krijg dat I wanna walk around deuntje nu al 3 dagen elke dag terug in mijn hoofd :D De rest van de plaat begint zich ook langzaam te ontplooien.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2011, 18:24 uur
Nog nét wat beter dan Strawberry Jam en dat is al een prestatie op zich. Iets meer op één lijn, dit album waardoor het nog net wat meer als geheel aanvoelt. Vooral de eerste helft van de plaat is wereldklasse.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2011, 20:05 uur
Persoonlijk heb ik meer met de voorganger. Deze plaat kent voor mij te weinig pakkende melodieen en de productie vind ik ook te opgeblazen. Binnenkort maar weer eens proberen.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 september 2011, 12:11 uur
dit album is zo goed, ik weet bijna zeker dat dit album over 10 jaar veel en veel meer word gewaardeerd. iets minder spontaan dan hun voorgangers maar daarvoor in de plaats zijn er over de gehele cd ongelooflijk veel prachtige lagen, hypnotiserende structuren, geluiden, melodieën, teksten op een overweldigende manier ter gehore gebracht door de productie. Er zijn twee bands in mijn leven waarbij ik echt niet snap hoe ze het nou allemaal doen of hebben gedaan! : The Beatles en Animal Collective.

magic spells
 nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2011, 19:08 uur
jasper1991 schreef:
Euhh.. 2,5 is toch onvoldoende?

Als ik toch met vijven mocht slagen... :P

Weet niet hoe 't bij Nederland zit maar in België is 2,5 nog juist voldoende :P

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2011, 21:34 uur
Dat blijkt uit alles. ;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2012, 18:06 uur
My Girls blijft 1 van mijn favoriete nummers van de laatste jaren. Wat een euforiebom, het ideale feestnummer voor mij _O_ Ook de rest van de plaat is top met uitschieters als Summertime Clothes & Brother Sport!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2012, 13:53 uur
My Girls is echt een nummer dat niet stuk te krijgen is. Heerlijk, vooral in de zomermaanden *:)*

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2012, 23:32 uur
Ja in de zomer gaat deze ook steeds weer wat vaker op repeat! Magnifiek.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juli 2012, 10:59 uur
Is er iemand die ik blij kan maken met een GRATIS exemplaar van dit album (cd versie)? Ik ging gisteren naar de platenzaak om Strawberry Jam te kopen, maar de Domino bundel van SJ en MPP was goedkoper (!) dan SJ alleen. Dus Nu zit ik er mee. PM me even en het komt goed!

*ediy inmiddels op weg naar een nieuwe collectie!