Bob Dylan - Blonde on Blonde (1966)

Bob Dylan - Blonde on Blonde (1966)
648 stemmen | gemiddelde 4,27

nr. 64 in de top 250
mijn stem:
Folk / Rock
Label: CBS
  1. Rainy Day Women #12 & 35 (4:33)
  2. Pledging My Time (3:42)
  3. Visions of Johanna (7:27)
  4. One of Us Must Know (Sooner Or Later) (4:53)
  5. I Want You (3:06)
  6. Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again (4:53)
  7. Leopard-Skin Pill-Box Hat (3:50)
  8. Just Like a Woman (4:39)
  9. Most Likely You Go Your Way (And I'll Go Mine) (3:22)
  10. Temporary Like Achilles (5:03)
  11. Absolutely Sweet Marie (4:46)
  12. 4th Time Around (4:26)
  13. Obviously 5 Believers (3:30)
  14. Sad Eyed Lady of the Lowlands (11:19)

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 februari 2010, 1:30 uur
Outblasty schreef:
Gewoonweg magistraal! Op de een of andere manier klopt deze plaat gewoon helemaal. Elk moment van de dag wil ik deze plaat horen en dan het liefst nog de hele dag.

Die is me een partij fan geworden!! :D LOL

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 14:06 uur
Dit album samen met Highway 61 Revisited gekocht. Vind tot nu toe deze de mindere van de twee, kan misschien nog veranderen. Vond in het begin het openingsnummer bijvoorbeeld maar wat vreemd. Een paar luisterbeurten verder toch steeds meer gaan waarderen:
Everybody must get stoned!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 14:14 uur
Het openingsnummer IS gewoon vreemd. :)

En Highway 61 IS gewoon makkelijker beluisterbaar ;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 17:18 uur
Lennonlover schreef:
Het openingsnummer IS gewoon vreemd. :)
;)

En dat is de reden waarom Blonde geen 5 sterren krijgt van mij. De rest is wel 5 sterren, maar Rainy day women heeft mij nooit kunnen bekoren.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 17:19 uur
Vind ik juist het leukste nummer van de hele cd. :)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 19:58 uur
Ik was er destijds als jongetje van 12 echt diep teleurgesteld over. Na het fantastische Like a rolling stone kwam Dylan met zo'n stom carnavalsnummer. En dat nog na de nog grotere teleurstelling van Yellow Submarine van The Beatles een paar maanden eerder dat jaar.
Ik begin Blonde on Blonde meestal met Pledging my time.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 20:18 uur
Ik begin Blonde on blonde meestal gelijk met sad eyed lady of the lowlands, dan duurt de CD lekker kort :D

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 21:47 uur
Outblasty schreef:

Outblasty!!
Jij en ik gozer; tegen de rest van de wereld, laat de rest maar lekker bekvechten over mindere nrtjs en zwakkere coupletjes voor mijn part.
Wij snappen tenminste dat deze plaat op een of andere manier klopt van begin tot eind dus ook het eerste nr en niet alleen het laatste nr of....... :T

Hoe kan je nou op 4,5 blijven steken omdat er 1 liedje is van notabene 14 GEWELDIGE !!!!!!!!!!!!!!!! songs die je wat minder bekoort :?
14 geweldige songs van een ongeevenaard nivo van een ongeevenaard artiest...soms....pffff

Jij en ik Outblasty ^O^

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 8:38 uur
Waaraan dit album precies zijn klassieke status aan heeft verdiend weet ik niet.
Wat ik wel weet is dat Bob Dylan hier fantastische nummers heeft geschreven, die een extra dimensie krijgen door de band die de nummers spelen. Muzikaal klopt dit gewoon, het album heeft een prachtig geluid. Veel scherpe elektrische gitaren, het circusorgeltje en natuurlijk de teksten van Dylan waarin hij poezie, humor en absurdisme combineert.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 februari 2010, 11:50 uur
Reint schreef:

Je zegt het zelf al. Het is gewoonweg een ontzettend bijzonder album.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 februari 2010, 16:52 uur
meesterlijk album van een zeer meesterlijk artiest :D

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 19:46 uur
bertus99 schreef:
Ik begin Blonde on Blonde meestal met Pledging my time.

En Bertus... al bijgedraaid wat Rainy Day Women # 12 & 35 betreft?

Ik heb hetzelfde met dat vreselijke Cecilia van Simon & Garfunkel, een band die ik ook voor zowat al hun overige nummers sterk kan waarderen, enkel dat knudde-klinkende Cecilia....

Meesterlijk album, ik vind enkel Sad Eyes Lady.... iets te lang, maar dat is maar detailkritiek :D

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 19:48 uur
Dat hoor ik vaak: "Sad Eyed Lady of the Lowlands"

Wel, dat heb ik nooit begrepen. Voor mij had het nog 10 minuten langer mogen duren!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 19:54 uur
Lennonlover schreef: ...Voor mij had het nog 10 minuten langer mogen duren!

Mee eens, Sad Eyed Lady is een van mijn favoriete tracks van dit BoB.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 19:57 uur
Ik heb 'Sad Eyed Lady' als favoriet aangevinkt, maar ik skip 'm ook vaak. Erg sterk nummer, maar voor dat nummer begint duurt het album al te lang. Na een uur nog eens 10 minuten erbij tja...... Daar heb ik niet altijd zin in.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 23:47 uur
Die redenering snap ik wel, Stijn. Maar dan moet je gewoon beginnen met Sad Eyed Lady. Met de moderne technologie is dat allemaal geen probleem, het album begint dan na Sad Eyed Lady gewoon vanaf nr. 1 :)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2010, 10:32 uur
Lennonlover schreef:

Je kan ook nummer 1 overslaan, dat gaat nog makkelijker en je mist er minder aan dan aan Sad Eyed Lady.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 1:20 uur
bertus99 schreef:

Zeg nu is het welletjes....... foei bertus ;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 11:45 uur
blindboygrunt schreef:
bertus99 schreef:

Zeg nu is het welletjes....... foei bertus ;)

Och ja, er zijn nog slechtere Dylan-nummers. gelukkig niet op Blonde on Blonde.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2010, 9:53 uur
je kan Sad Eyed Lady ook gewoon een tijdje niet luisteren, en dan laterweer s opzetten, en dubbel genieten :)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 20:45 uur
blindboygrunt schreef:
nee joh....praatzingen... Dylan toch niet?
dat is te makkelijk gesteld.

Dit heb ik meer gehoord van mensen die `m net leren kennen of `m ooit gehoord hebben.
Maar kom op zeg!!! "praatzingen"???!!

dat wil ik niet horen van jullie ;)

Het doet mij meer denken aan op geregelde tijden weer een aantal klanken uitstoten. Maar daar is ook niets mis mee.

niet ingelogd

34.688 gebruikers | 190.185 albums | 176.851 artiesten | 2.260.933 berichten | 1.414.382 stemmen