Extince - Toch? (2007)

Label: Top Notch

1. ?! (2:11)
  2. Repper-de-klep (4:11)
  3. Lois (2:49)
  4. Ik Weet Jij Houdt van Hem (5:41)
  5. Iedere Dag (3:10)
  6. 5% (3:31)

met M.C. Miker G

7. (N.L.) Nwe Lichting (5:13)

met Nina, Jiggy Djé, Winne, Kempi en Lange Frans

8. Wee Toch.. (8:09)
  9. Witte Piet (5:28)
  10. En Zo Geschiedde (3:16)
  11. Ken Je Frank? (5:00)
  12. Knop Om (7:13)
Dociz schreef:
Daarom vind ik Ex juist zo sterk. Hij doet waar hij goed in is, pretentieloos flowen op de beat.

Voor inhoud en diepere levensvisies pak ik wel Komrij of Campert, daar hoor je ook niet de kritiek dat het inhoudelijk weliswaar ijzersterk is maar hun flow offbeat

Ieder zijn terrein

?????

extince is alles behalve inhoudsloos, je moet wel de exter begrijpen natuurlijk om te weten waarom en waar hij over rapt, de inhoud legt hij ook niet zo op tafel, je moet wel verder kijken dan je neus lang is paps

waxs schreef:
Tekstueel biedt het alles behalve inhoud

daar was ik het niet mee eens...;)

avatar van Vinni
Wat een diktong is die Ex toch, makkelijke teksten, redelijke beats, niets orgineels. Maar dat is misschien wel typerend voor onze Klepzijker. Enige lichtpuntje is NL.

avatar van Pinsnider
Foei wat een tegenvaller...
Zeker omdat ik voor deze plaat Typhoon had beluisterd, die wel iets zinnigs te zeggen had...

avatar van Reijersen
Tsja, weet niet zo goed wat ik met dit nieuwe album van Extince aanmoet. Ik vond hem altijd erg scherp en origineel, maar nu vind ik vooral dat hij zijn kunstje nogmaals herhaalt. Het is niet verrassend genoeg en Extince is lang niet zo scherp meer. De beats zijn vaak sterk, de teksten grappig, maar ik mis toch een bepaalde 'touch' om het een fantastisch album te vinden.

3 sterren.

Garben_B
Dik album. Enige minpuntjes zijn 't hardstyle/gabber/whatever-fragment op 't einde van 'Ken je Frank', en de bijdrage van Derenzo in 'Ik Weet Jij Houdt Van Hem'.

Mezelf
Ja wat is die onzin, hij zegt Frank en dan Boeien, ik ken wel Frank Boeien maar wat is de connectie met Extince, heeft hij beef met hem ofzo?

Pinsnider schreef:
Foei wat een tegenvaller...

Dat zijn 2 totaal verschillende stijlen, dat is broodroosters met boten vergelijken.

Extince heeft nooit hele diepe teksten, in zijn muziek ligt d narduk op woordspelingen en humor.

avatar van Urbanoetang
Niet veel dit. Flow-wise wel in orde (hij kan het nog), maar de teksten zijn niets. Alle nummers zijn een enkele keer te luisteren maar verder ook niet meer. En dan die combo bij Nwe Lichting

avatar van Pinsnider
@Mezelf: dat zal wel komen omdat ik als niet-ingewijde in het genre beide platen in de zelfde catergorie plaats . Maar je hebt wel een punt. Ik blijf er bij dat deze plaat zwaar teleurstelt omdat zijn eerdere platen vaak wel wisten te bekoren. Inderdaad JUIST door die fijne melodieën en leuke teksten...

Wat een meevaller. Ik had er veel minder van verwacht maar hier staan een paar echt goede tracks op. "Lois" en "Je weet je houdt van hem" zijn dan weer mindere tracks, maar de rest is nice!

Frankie de Boeienkoning!

avatar van Timo710
Wat minder grappig is, is dat Miker G na dat nummer nogal in de slop raakte en eindigde als Drugsverslaafde zwerver. Hij kijkt nu ook enorm scheel, bij het optreden in Paradiso had hij niet eens z'n haar geknipt....

avatar van ewalk
Hey Miker G is van wayback! Die man begon al vrij vroeg met rappen. Ik heb opnames van hem uit 1985 samen met Blonnie B (moonrunners). Er was een meisje uit Groningen in de uitzending die toen verliefd op hem was. Zij was bekend onder haar alter ego mc Mickey! Dit had ze over geheel Nederland getagged. Ze onderhield veel contacten met USA (United street artists) uit Amsterdam.
Kort daarna kwam hij met dit nummer. De gehele hardcore menigte viel over hem heen. Sven die DJ was spon er wel garen bij omdat hij natuurlijk geen hardcore image had en gewoon zijn radioprogramma's bij Veronica bleef doen.

avatar van Vizzle
Timo710 schreef:
bij het optreden in Paradiso had hij niet eens z'n haar geknipt....

Alsof dat de plaat minder maakt! 5 % is één van de vetste nummers van het album!

avatar van Timo710
Ik vind het ook een dikke track, alleen ik had het meer over de staat waar onze pionier zich in bevind...

Fijn album!! Repperdeklep vind ik een sterke single, blijft goed hangen. Wee Toch is het antwoord van Extince op Brainpower's Ghostsbusters, wat weer een antwoord was op de disstrack Doorgaan van Extince's vorige album. Wee Toch is ge-wel-dig, acht minuten lang maakt de Exter Brainpower met de grond gelijk op twee totaal verschillende beats. 5% is erg vet, leuk ook om iets te horen van Miker G, toch iemand die ik alleen uit de annalen van de hiphopgeschiedenis ken.

Nwe Lichting vind ik goed, maar niet zo goed als Zure Overval op 2de Jeugd. Komt misschien ook omdat Rico, Sticks en Raymzter toch net een niveautje hoger zijn dan Lange Frans en Kempi.

Mezelf
Heel erg gegroeid, ik kan deze cd nu veel meer waarderen moet ik zeggen. Die lyrics zitten echt geweldig in elkaar en de rijmschema's zijn gewoon geniaal, echt goed gedaan.

avatar van Stapler
Wat een triest nummer is die repper-de-klep zeg.
En de clip is niet veel beter.
Ik heb hem (het album) op luisterpaal beluisterd maar ik vind er geen bal aan.
Het enige echt toffe wat de Exter ooit gedropt heeft is Binnenlandse Funk (klasse CD) en een paar singles.
Voor Binnenlandse Funk ben ik hem nog altijd dankbaar voor maar laat ie voor nu maar een Rap-uitkering nemen want dit doet mij totaal niks.

Wat ik ook zo maf aan hem vind dat ie in intervieuws altijd verteld dat ie er "fresh" bij moet lopen omdat de fans dat het liefste zijn.
Doe normaal man! trek gewoon aan waar jij je het prettigste in voelt.

Volgens mij vinden mensen dit onbewust gedwongen ook tof alleen maar omdat het van Extince is.
Zoek alsteblieft verder want dit is echt niet hoogstaander dan de gemiddelde track van Ali B, Yes-R, Lange Frans en Baas B.

Mezelf
Misschien moet je het album eens wat vaker luisteren?

avatar van LapraS
"Ken je Frank?" gesampled van "Playa Hater"?

Luister de eerste 15 seconden.

avatar van Timo710
nah, tis gewoon van dit nummer gesampled : http://www.youtube.com/watch?v=UXt47-XRB5I

Niet van biggie gejat...

avatar van VforVictor
@ Stapler: dan moet je em idd nog een x luistere want je zit er heeeleeemaaal naast.

Dit album is gewoon vermakelijk, Extince maakt 'gezellige' rap in mijn ogen.

Winne goede verse in nwe lichting

avatar van Reint
Paar dingen die ik heb gehoord:
Repper-de-klep -> verschrikkelijk
Ik Weet Jij Houdt van Hem -> nog erger
5% -> goed!
Wee Toch.. -> geweldig, vette beat ook (ja, dat is peter!)
Ken Je Frank? - ook al zo goed, alleen jammer van het hardcore-'grapje'.

Beetje wisselend dus. Hij kan het nog wel, maar niet al te vaak

avatar van MAS
MAS
Album is inderdaad wel vermakelijk maar niet echt iets bijzonders. 5% springt er bovenuit (vooral de eerste paar lines) Repper-De-Klep is nog commercieler dan ik al van Extince gewend ben. Jammer van Kempi en Nina een nogal voor de handliggende keus voor zijn possecut. Winne en Jiggy Djé vind ik daarintegen wel weer heel erg goed. Van Lange Frans kon ik zowiezo alleen zijn battles waarderen. Wel Grappig dat er toch nog een reactie komt op Ghostbusters al kan die natuurlijk niet overtroffen worden. Witte Piet vind ik ook wel een goed nummer. Al met al een leuk album maar geen absolute aanrader...

gewoon 'n best dope album...

Extince laat op een aantal nummers horen dat hij nog steeds een erg goede MC is, komt erg nice op 5% en Nieuwe Lichting. Iedere Dag, Repperdeklep en ?! zijn ook goed maar er staan wel een aantal missers op dit album.

Extince mag toch wat meer z'n best doen om ooit weer 'n classic te droppen, Winne komt trouwens superfresh op Nieuwe Lichting.

MAS schreef:

Toch kan ie wel overtroffen worden, Extince maakt em finaal af op Wee Toch, vooral de laatste minuten als ie een feestje bouwt, hilarisch!

Mezelf
Ik vind Ghostbuster helemaal niet zo geniaal hoor. Maarja, dat is weer het alom bekende imago van Brainpower, die schijnt namelijk zo geniaal te zijn met teksten...toch vind ik Extince 10 keer sterker en vooral ook grappiger klinken in zijn nummers.

Wee Toch >>>>> Ghostbusters (trouwens één van de lompste Nederlandstalige diss-songs aller tijden)