Keane - Hopes and Fears (2004)

Alternatieve titel: Hopes and Fears 20

Label: Island

1. Somewhere Only We Know (3:57)
  2. This Is the Last Time (3:29)
  3. Bend and Break (3:39)
  4. We Might as Well Be Strangers (3:12)
  5. Everybody's Changing (3:36)
  6. Your Eyes Open (3:22)
  7. She Has No Time (5:46)
  8. Can't Stop Now (3:38)
  9. Sunshine (4:12)
  10. Untitled 1 (5:36)
  11. Bedshaped (4:37)
  12. On a Day Like Today * (5:27)
  13. Somewhere Only We Know [Lamacq Live] * (3:49)
  14. Bedshaped [Lamacq Live] * (4:04)
  15. Bend and Break [Lamacq Live] * (3:46)
  16. We Might as Well Be Strangers [Lamacq Live] * (3:18)
  17. This Is the Last Time [Jo Whiley Live Lounge] * (3:36)
  18. With or Without You [Jo Whiley Live Lounge] * (3:31)
  19. A Heart to Hold You [Jo Whiley Live Lounge] * (3:58)
  20. Snowed Under * (3:49)
  21. We Might as Well Be Strangers [DJ Shadow Remix] * (3:38)
  22. Into the Light [Demo] * (3:17)
  23. Call Me What You Like Demo [Zoomorphic Single 1] * * (5:19)
  24. Closer Now [Zoomorphic Single 1] * (4:58)
  25. Rubbernecking [Zoomorphic Single 1] * (5:59)
  26. Wolf at the Door [Zoomorphic Single 2] * (4:18)
  27. She Has No Time Demo [Zoomorphic Single 2] * (4:59)
  28. Call Me What You Like [Zoomorphic Single 2] * (3:31)
  29. Everybody's Changing [Fierce Panda Single 1] * (3:34)
  30. The Way You Want It [Fierce Panda Single 1] * (3:17)
  31. This Is the Last Time Demo [Fierce Panda Single 2] * (3:27)
  32. Bedshaped Demo [Fierce Panda Single 2] * (4:39)
  33. Allemande [Fierce Panda Single 2] * (4:23)
  34. Somewhere Only We Know [Live E.P. Released 03/05/05] * (4:10)
  35. We Might as Well Be Strangers [Live E.P. Released 03/05/05] * (3:20)
  36. This Is the Last Time [Live E.P. Released 03/05/05] * (3:27)
  37. Everybody's Changing [Live E.P. Released 03/05/05] * (3:52)
  38. Fly to Me * (5:33)
  39. Something in Me Was Dying * (4:46)
  40. She Opens Her Eyes * (4:27)
  41. To the End of the Earth * (3:35)
  42. The Way You Want It * (3:17)
  43. Allemande * (4:23)
  44. Walnut Tree * (3:40)
  45. Love Actually * (4:30)
  46. Wonderful River * (3:42)
  47. More Matey * (3:19)
  48. Get Away from Yourself * (4:18)
  49. Somewhere Only We Know [Tim Demo, September 2002] * (4:52)
  50. Somewhere Only We Know [Demo, December 2002] * (4:15)
  51. Bend and Break [Demo, April 2002] * (4:37)
  52. We Might as Well Be Strangers [Tim Demo, September 2003] * (3:15)
  53. Everybody’s Changing [Demo, July 2002] * (3:27)
  54. Your Eyes Open [Demo, April 2002] * (3:49)
  55. She Has No Time [Demo, October 2002] * (5:28)
  56. Can't Stop Now [Demo, January 2003] * (3:42)
  57. Sunshine [Demo, February 2002] * (5:04)
  58. This Is the Last Time [Demo, May 2002] * (4:50)
  59. On a Day Like Today [Tim Demo, September 2003] * (6:23)
  60. Untitled 1 [Tim Demo, May 2002] * (4:38)
  61. Bedshaped [Demo, October 2002] * (4:38)
avatar van Poeha
Wat een geweldig debuutalbum hebben deze jongens uitgebracht zeg! En nog zelf geschreven ook!
Klasse!

Het enige wat je inderdaad mist is wat gitaarwerk.

Ik mag wel zeggen dat ik Bedshaped één van de allerbeste songs ooit vind! Echt een juweeltje.

Er staan trouwens nog twee nummers op die ze rustig als single kunnen uitbrengen, volgens mij.
Dat zijn She Has No Time en Can't Stop Now.

Het enige probleem zou kunen zijn dat je dan echt een overkill krijgt van Keane-nummers in een zeer kort tijdsbestek.

avatar van Nicolage Rico
Poeha schreef:

Dat zijn She Has No Time en Can't Stop Now.

En wat dacht je dan van "We Might As Well Be Strangers" ?
Misschien wel het beste nummer van heel de cd.

Nicolage Rico schreef:

En wat dacht je dan van "We Might As Well Be Strangers" ?
Misschien wel het beste nummer van heel de cd.

Vind ik ook, vooral die uithalen van de zanger zijn geweldig! En de tekst is erg mooi natuurlijk.

liejanne
Het zijn supermooie nummers! Daar hebben jullie gelijk in.. Maar ik denk dat ik het inmiddels al te vaak gehoord heb allemaal.. :/ Ik ben het nu iig zat.. Word wachten op een nieuwe cd voor mij denk ik..

avatar van Ruudf
Ik zat in de auto, de radio was aan...(3fm, zoals altijd) terwijl ik iets dacht van "ooh, daar is dat liedje van Keane weer". Everybody's changing... het was al bijna afgelopen. En toen het dan eindelijk echt af was, kwam daar nog even het commentaar van de dj; "wat een geweldige plaat is het toch, kippenvel, ontroering... ja! ..hele mooie plaat!"

En ik begreep het niet, nog steeds niet. Want het deed niks met me. Ja, het zorgde ervoor dat ik opzoek ging naar een ander liedje... (ik heb zelfs noordzee gehad)

Dat zelfde effect hadden eigenlijk alle liedjes, een enkele uitzondering daar gelaten.

Het is een prima debuutalbum, maar het laat me op de een of andere manier koud.

(heeft overigens niks te maken met het feit dat 'hopes en fears', 'achtung baby' voorbij is gestegen)

avatar van gemaster
Ik heb alle singles van dit album tot vervelens toe gehoord en ik kan ze niet eens uit elkaar halen. Als ik het hele album zou luisteren zou het waarschijnlijk een 1,5* worden ofzo, dus ik laat het er maar bij zitten.

avatar van gemaster
Ik stem toch ook niet?

avatar van predator
Prachtige cd, nu bij mij op 2 en misschien, misschien wel op naar een eerste plaats. Ik blijf 'm maar luisteren, zo mooi, en nauwelijks zwakke punten.

avatar van Music4ever
predator schreef:

Ik heb dan 2 vragen voor je,dat zijn:
1. Hoe vaak heb je deze cd al geluisterd?
2. Begint ie niet te vervelen?
Ik heb dit album ook en ik vind hem super goed maar ik draai hem niet zo heel vaak omdat ik bang ben dat hij begint te vervelen. Dat komt omdat er nogal (iets te) veel piano gebruikt wordt.

avatar van predator
Music4ever schreef:

Ik heb dan 2 vragen voor je,dat zijn:
1. Hoe vaak heb je deze cd al geluisterd?
2. Begint ie niet te vervelen?

30 keer geloof ik. Maar ik moet er inderdaad mee stoppen. Ook omdat de singles op de radio zoveel langskomen.

TMM
Ben ik nu echt de enige die dit rommel vind? Ik heb ze aan het werk gezien een paar weken geleden in Nice, waar ze het voorprogramma van U2 verzorgden. Zo slecht, en ik was echt niet de enigde die die mening was toegedaan. Elk nummer lijkt op mekaar, telkens diezelfde gitaar en drum. Dan zwijgen we nog over het tekstuele, best eens goed die teksten lezen jongens, erg zwak. Gelukkig was het optreden van U2 schitterend, toch nog een groep die zich weet te onderscheiden in de dorre muzikale woestenij van tegenwoordig. U2 forever!!

avatar van The Scientist

telkens diezelfde gitaar

Wow, das helemaal knap, gitaar spelen zonder gitarist!

Gitaar?

Misschien was het wel de roadie van U2 die alvast begonnen was met de soundcheck

TMM
Hehe, daar had ik nog nie aan gedacht, tsal wel zoiets geweest zijn...

TMM
Damn, come to think of it, genen gitarist,juist ja, serieus foutje van mijnen twege, enfin, tis pottegeklets, da's tenige dak ervan onthoud. Kga nog wa naar Achtung Baby luisteren...Een rockgroep zonder gitarist,tssss...

avatar van Koenr
1,0
Je vond ze verschrikkelijk en je hebt daarna besloten om naar hun hele cd te luisteren?
En probeer alsjeblieft je berichten een beetje leesbaar te maken.

Ziggy007
TMM schreef:

Het is geen eens rockmuziek, hoogstens licht rockende pop

Koenr schreef:

En probeer alsjeblieft je berichten een beetje leesbaar te maken.

Ksal je wat in de war gebracht hebben met al die talen: engels, duits en nederlands en dat in een paar zinnen, sorry, ksal voortaan enkel nog iets in het nederlands typen, pardon me, damn, here I go again...Nie slecht bedoeld, tis mijn dagje niet vandaag, normaal bennek echt wel een beleefde jongen. Morgen misschien beter...

avatar van Nicolage Rico
TMM schreef:

Het gaat al iestjes beter... Heb je in een klooster gezeten om Nederlands te leren?

dit is behoorlijk amusant...

dit is best wel tjille muziek

Leuke muziek en verveelt niet snel, maar het is te weinig varierend om het een topper te noemen.

Kan tellen qua debutplaat als je 't mij vraagt.

Zijn stuk voor stuk mooie nummers. Rockgehalte maar ook veel gevoel. Vol van melodieuze pianostukken gedragen door Toms mooie stem.

Het beste nummer vind ik 'Bedshaped', 'Somewhere only we know', 'We might as well be strangers' en ja.. 'Snowed Under' zijn ook heel mooi.

Alvast benieuwd naar hun nieuw (wat was het.. meer funky?) album.

aERodynamIC schreef:
Een erg mooi album dat de hoog gespannen verwachtingen vooralsnog goed inlost. Nu al een 4,5 van mij. Op de lange termijn zou dit nog 2 kanten op kunnen gaan: een 5 (dus naar boven waarderen) of toch iets naar beneden.
Het zou nl. kunnen dat de cd op den duur toch iets te eentonig gaat worden vanwege het gemis aan een gitaarpartij, of het gaat juist de kracht van deze cd blijken te zijn.

Raar geval deze cd van Keane. Als ik één nummer van hen op zich beluister, dan mis ik de gitaren niet. Het levert zelfs een mooi en vernieuwend effect op. Maar wanneer ik de cd helemaal probeer te beluisteren, dan mis ik de gitaren toch wel. Nu klinkt het voor mij wat monotoon. Dat deze groep potentieel heeft is duidelijk, maar een raad voor hun volgende album is een cd te maken met nummers met én zonder gitaar. Die variatie mis ik nu, waardoor een mooi nummer als "sunshine" me begint te vervelen, omdat ik al 8 gelijkaardige nummers gehoord heb. Het vernieuwende effect gaat dus wat verloren.

avatar van ZERO
Heel mooi debuutalbum. Er staan heel wat liedjes op die me echt kunnen bekoren. Alleen Untitled I vind ik stukken minder. Voor de rest zijn het een voor een prachtnummers: Bend & Break, We might as well be strengers, Everybody's changing en dan vooral Can't stop now en het wondermooie Bedshaped. Toch geef ik de cd "maar" 4* omdat ik hem wat monotoon vind. Met een klein beetje meer afwisseling was het gewoon àf geweest!

avatar van Drs. DAJA
0,5
Een kameraad van mij vond het nodig om mij met deze bagger CD een hele autorit te martelen. Alles lijkt op elkaar. Zelfde gitaar, zelfde drum. Tekstueel waardeloos. Zang is minder. Dat er mensen zijn die dit alleen maar tot rock durven te benoemen. Werkelijk een heel erg slecht album, van een heel slechte band.

avatar van HiLL
Drs. DAJA schreef:
Zelfde gitaar

Welke gitaar?

avatar van Music4ever
HiLL schreef:

Welke gitaar?

Ja, welke gitaar???
Keane heeft helemaal geen gitarist en op het album heb ik ook nog nooit een gitaar gehoord. Of heb jij misschien een speciale uitgave?

avatar van Coldplayer
hehe...gitaar...

avatar van The Scientist
1,0
Hij is iig niet de eerste

TMM schreef:
. Elk nummer lijkt op mekaar, telkens diezelfde gitaar en drum.