Keane - Hopes and Fears (2004)

Alternatieve titel: Hopes and Fears 20

Label: Island

1. Somewhere Only We Know (3:57)
  2. This Is the Last Time (3:29)
  3. Bend and Break (3:39)
  4. We Might as Well Be Strangers (3:12)
  5. Everybody's Changing (3:36)
  6. Your Eyes Open (3:22)
  7. She Has No Time (5:46)
  8. Can't Stop Now (3:38)
  9. Sunshine (4:12)
  10. Untitled 1 (5:36)
  11. Bedshaped (4:37)
  12. On a Day Like Today * (5:27)
  13. Somewhere Only We Know [Lamacq Live] * (3:49)
  14. Bedshaped [Lamacq Live] * (4:04)
  15. Bend and Break [Lamacq Live] * (3:46)
  16. We Might as Well Be Strangers [Lamacq Live] * (3:18)
  17. This Is the Last Time [Jo Whiley Live Lounge] * (3:36)
  18. With or Without You [Jo Whiley Live Lounge] * (3:31)
  19. A Heart to Hold You [Jo Whiley Live Lounge] * (3:58)
  20. Snowed Under * (3:49)
  21. We Might as Well Be Strangers [DJ Shadow Remix] * (3:38)
  22. Into the Light [Demo] * (3:17)
  23. Call Me What You Like Demo [Zoomorphic Single 1] * * (5:19)
  24. Closer Now [Zoomorphic Single 1] * (4:58)
  25. Rubbernecking [Zoomorphic Single 1] * (5:59)
  26. Wolf at the Door [Zoomorphic Single 2] * (4:18)
  27. She Has No Time Demo [Zoomorphic Single 2] * (4:59)
  28. Call Me What You Like [Zoomorphic Single 2] * (3:31)
  29. Everybody's Changing [Fierce Panda Single 1] * (3:34)
  30. The Way You Want It [Fierce Panda Single 1] * (3:17)
  31. This Is the Last Time Demo [Fierce Panda Single 2] * (3:27)
  32. Bedshaped Demo [Fierce Panda Single 2] * (4:39)
  33. Allemande [Fierce Panda Single 2] * (4:23)
  34. Somewhere Only We Know [Live E.P. Released 03/05/05] * (4:10)
  35. We Might as Well Be Strangers [Live E.P. Released 03/05/05] * (3:20)
  36. This Is the Last Time [Live E.P. Released 03/05/05] * (3:27)
  37. Everybody's Changing [Live E.P. Released 03/05/05] * (3:52)
  38. Fly to Me * (5:33)
  39. Something in Me Was Dying * (4:46)
  40. She Opens Her Eyes * (4:27)
  41. To the End of the Earth * (3:35)
  42. The Way You Want It * (3:17)
  43. Allemande * (4:23)
  44. Walnut Tree * (3:40)
  45. Love Actually * (4:30)
  46. Wonderful River * (3:42)
  47. More Matey * (3:19)
  48. Get Away from Yourself * (4:18)
  49. Somewhere Only We Know [Tim Demo, September 2002] * (4:52)
  50. Somewhere Only We Know [Demo, December 2002] * (4:15)
  51. Bend and Break [Demo, April 2002] * (4:37)
  52. We Might as Well Be Strangers [Tim Demo, September 2003] * (3:15)
  53. Everybody’s Changing [Demo, July 2002] * (3:27)
  54. Your Eyes Open [Demo, April 2002] * (3:49)
  55. She Has No Time [Demo, October 2002] * (5:28)
  56. Can't Stop Now [Demo, January 2003] * (3:42)
  57. Sunshine [Demo, February 2002] * (5:04)
  58. This Is the Last Time [Demo, May 2002] * (4:50)
  59. On a Day Like Today [Tim Demo, September 2003] * (6:23)
  60. Untitled 1 [Tim Demo, May 2002] * (4:38)
  61. Bedshaped [Demo, October 2002] * (4:38)
avatar van SirNoodle
Dit album is gewoon saai. Duidelijk voorbeeld van een groep die aan geen kanten de tand des tijds gaat overleven. In het begin (bij de release) vond ik dit nog behoorlijk, maar mijn interesse voor deze plaat blijft steeds verder weg zakken.

De zanger dreint een eindje weg, weinig afwisseling in de muziek... het enige dat wat overeind blijft is 'untitled', de rest is zwakjes.

Keane-muziek lijkt me trouwens de ideale muziek voor een muziekquiz. Oh, dat fragment, da's van dat groepje, damn hoe heten ze nu ook weer (coldplay?) nee die niet, die niet, oh wacht Keane dat was het. En dit is urm, urm... lange pauze... die nummers lijken ook allemaal zo hard op elkaar.

Not my cup of tea...

SirNoodle schreef:
die nummers lijken ook allemaal zo hard op elkaar.

Als je dan 1 dan nummer echt goed vind weet je zeker dat je de rest van het album je ook zal bekoren. En ik het maakt mij geen zak uit dat ze op elkaar lijken.

avatar van SirNoodle
by_the_way schreef:

da's een andere manier van het te bekijken... en klopt ook wel, ik hou van The Ramones, en dat is qua 'nummers lijken zo hard op elkaar' wel een beetje een standaardvoorbeeld, en bij hen is die 'gelijkenis' een voordeel/pluspunt.

ik zal dus gewoon niet zo houden van het Keane-geluid.

avatar van PUbu
Bedshaped is de uitschieter, daar leent zijn stem wel voor. Zijn stem gaat me bij de overige nummers irriteren. Ik moet het gewoon niet te vaak horen.

Verder is de kwaliteit van de songs wel goed, alleen jammer van de uitvoering (Keane-geluid?)

avatar van remmer
te plakkerig, te veel van het zelfde, weinig vernieuwend. En ik haat die Keane-sound. Akkoord, de songs zitten wel knap in elkaar ofzo, maar aan één coldplay hebben we genoeg.
2 sterren

ik zag deze liggen voor een fijne prijs en ik dacht; deze moet ik gewoon hebben. En ik heb er nog geen enkel moment spijt van gehad.
Het begint briljant, met somewhere only we know. Het leukste nummer van de cd, samen met bend and break en bedshaped. Het wisselt zich af met vlotte nummers en rustige. De piano is natuurlijk super mooi, en om kippenvel van te krijgen.

lekker modelieus album wat niet snel verveeld
4 sterren

tondeman
haha wat?

avatar van Tsjo-Wi
skoft schreef:
modelieus

Fans van dit moeten zeker eens naar Blackfield luisteren!

avatar van Haveaniceday
skoft schreef:
lekker modelieus album wat niet snel verveeld
4 sterren

verveeld

en het is dus melodieus, met de o en e én de d en l omgewisseld.

ik heb de klepel gezien, maar ik weet niet waar de klok hangt..

avatar van Haveaniceday
RollytjeFCB schreef:
Fans van dit moeten zeker eens naar Blackfield luisteren!

Het heeft er zeker iets van weg, alleen vind ik Blackfield toch wat donkerder, als je muziek met een kleur mag aanduiden. Iets meeslepender. Keane maakt meer uptempo en vrolijk klinkende nummers. Niks ten nadele van beide artiesten trouwens

Mooi album:
eerste 3 nummers zijn erg mooi, zeker 4,5* niveau, daarna zakt het een beetje in, zeg maar 3* niveau, met af en toe een opleving.
Komt toch net iets te kort voor 4 sterren, daarom een:

avatar van Ben Post
Aardige plaat met een echt goede song (Bedshaped). Als rock liefhebber mis ik de gitaren en gaat het op zeker moment toch wel een beetje vervelen.

Album met weinig scherpe kantjes. Ik zal naar het forum gaan om eens de belachelijk hoge notering van dit album aan de kaak te stellen.

Heerlijk album.
Mijn persoonlijke favorieten zijn toch zeker wel
your eyes open en bedshaped.
nummers die ik kan blijen draaien.

4.5

avatar van Cerclezot
De eerste keer dat ik somewhere only we know hoorde was ik verkocht en blijf het hele album regelmatig draaien. Kan niet meer zonder.

4,5 sterren

tis zeker een mooi en goed luisterbaar album, maar verdient deze hitproductie een 25e plek in de top 250?

fastpulseboy
rdevreugd schreef:

wat denk je zelf?

Bedshaped en We Might as well be strangers steken er met kop en schouders bovenuit

CD voor 5 euri gekocht vanwege Bedshaped. De eerste 3 nummers en nummer 5 zijn de andere bekende hits van Keane op dit album. Op zich vind ik de sfeer van de nummers wel prettig en ook duidelijk herkenbaar als Keane. Nadeel is dat de nummers erg op elkaar lijken. Mijn waardering zou een stuk hoger zijn uitgevallen als ze het herkenbare geluid gecombineerd zouden hebben met meer afwisseling in de composities. Favoriete nummer: She Has No Time. 3*

king_arthur schreef:

Je weet ongeveer te verwoorden hoe ik het ook voel. Enig verschil is favoriete nummer (Somewhere Only We Know), en ik kom een halfje hoger uit, dus

avatar van korenbloem
Ik ben totaal geen fan van deze band. Ik zal nooit zeggen dat het echt slecht is, (maar ik stem en type niet bij slechte muziek, dat moet je boycotten vind ik). maar ik zal nooit deze cd op zetten. Maar ik vind de bekende liedjes erg leuk, maar voor op de radio. En ik ben allang blij dat deze muziek op de radio wordt gedraaid. En als je weet wat voor een bagger er hier gedraaid wordt, is keane ineens een erg goede band. en klinkt deze cd erg goed

Ze hebben één goede verontschuldiging: ze hebben geen gitarist. Ik was deze cd veel sneller beu dan ik gedacht had. Hun muziek is langdradig, en eentonig. Enkele liedjes vallen echt goed mee (de bekendste dan voornamelijk). Doet me denken aan Coldplay - gitarist = Keane, of niet?

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Evydb schreef:
Doet me denken aan Coldplay - gitarist = Keane, of niet?

Dit lijkt mij een iets té simpele redenatie hoor..

waarom wordt er altij met coldplay vergeleken? ik denk wel dat er verschillen zijn hoor. de muziek lijkt misschien op mekander maar dat is het wel duidelijk niet !

avatar van Thunderball
Van de week weer eens gedraaid (heb hier niet beste herinneringen aan), maar het blijft een erg goed album. Heel erg mooi nr's om bij weg te kunnen dromen. Ik vind hem van het begin tot het eind goed, hoewel ik het er zeker ook mee eens ben dat het na een tijdje wel wat op elkaar gaat lijken. Vind ik verder niet erg.

joris schreef:

Precies.
Ik vind beiden écht helemaal goed. Maar Coldplay net ietwat beter. Voornamelijk door de gitarist.
Maar ik vind niet echt dat ze op elkaar lijken.
Eigenlijk. als je goed luistert, en goed nagaat. Zijn het twee compleet verschillende bands.
Ik zou geen nummer van Keane kunnen noemen wat een nummer van Colplay zou kunnen zijn.
Voor mij is het Keane. En het is Coldplay.

En het blijft een geweldige cd. Vanmiddag in de auto weer beluisterd, en ik kreeg wederom kippenvel. Vooral bij Bedshaped.

T valt hier erg op dat de keuzes voor de top 250 erg krom zijn. Dit op 24, sorry hoor.
Toch raar, want op MovieMeter is die top WEL realistisch. Ja wat moet ik hier op stemmen. Tis niet slecht maar lig er niet wakker van. 2.5

avatar van Thunderball
ThirdEyedCitizen schreef:

Dus zeg maar jouw smaak is de enige wel realistische die we allen zouden moeten volgen?
Zeven van de tien uit je top tien heb ik zelfs nog nooit van gehoord. Wanneer veel mensen dit een mooie plaat vinden is dat een feit.

DonDijk
ThirdEyedCitizen schreef:

jouw nummer 1 vind je wel realistisch?