Morrissey - You Are the Quarry (2004)

Label: Attack

1. America Is Not the World (4:03)
  2. Irish Blood, English Heart (2:37)
  3. I Have Forgiven Jesus (3:41)
  4. Come Back to Camden (4:14)
  5. I'm Not Sorry (4:41)
  6. The World Is Full of Crashing Bores (3:51)
  7. How Could Anybody Possibly Know How I Feel? (3:25)
  8. First of the Gang to Die (3:38)
  9. Let Me Kiss You (3:30)
  10. All the Lazy Dykes (3:31)
  11. I Like You (4:11)
  12. You Know I Couldn't Last (5:51)
  13. Don't Make Fun of Daddy's Voice * (2:53)
  14. It's Hard to Walk Tall When You're Small * (3:30)
  15. Teenage Dad on His Estate * (4:06)
  16. Munich Air Disaster 1958 * (2:29)
  17. Friday Mourning * (4:07)
  18. The Never-Played Symphonies * (3:02)
  19. My Life Is a Succession of People Saying Goodbye * (2:53)
  20. I Am Two People * (3:54)
  21. Mexico * (4:05)
Geweldig nieuw album van Morrissey. Uiteraard heel gevaarlijk om nu al 4,5 sterretjes te geven, maar dat kan na verloop van tijd nog aangepast worden (naar boven of beneden)
Het is dat de naam Morrissey er op staat; was dit een nieuw beginnend bandje dan denk ik dat iedereen er nog veel meer interesse voor zou hebben.
Na "Vauxhall and I" het tweede solo-meesterwerk wat mij betreft: die conclusie is te vroeg ik weet het. Maar nu wel behorend tot mijn favoriete albums van dit moment.

avatar van titan
titan (crew)
Hier ben ik erg benieuwd naar. Vauxhall and I vind ik ook een prachtige plaat en over dit album heb ik alleen nog maar positieve dingen gehoord.

avatar van ManicM
Vauxhall is veruit mijn favoriete Moz-plaat. Ben benieuwd naar deze. Ik vind de single wat flauwtjes, ondanks het feit dat-ie best rockt. Beetje te makkelijk. Maar toch, als ik alleen al die typische titels lees, raak ik al benieuwd naar de rest van de plaat...

Ik vind dit een fantastisch album. Maar heb er wel even aan moeten wennen. Na een paar keer luisteren begon ik het steeds beter te vinden. Vooral de nummers 'I have forgiven Jesus' en 'The First of the Gang to die' zijn i.m.o. juweeltjes. Naar mijn bescheiden mening is dit het beste werk van Morrissey na het debuutalbum en The Queen is Dead van The Smiths.

Ben er uit: dit zijn er gewoon 5 waard.

beaster1256
zeer sterke come back van morrissey , na vele mindere platen , dit is een zeer goeie plaat , alles is goed , de stem, de teksten vooral en de groep achter de man speelt schitterend, en nog iets : ik heb hem vorig jaar gekocht en vond dit één van de beste van het jaar , maar verleden week heb ik de dubbele versie gekocht want zo goed is hij, even goed als de beste smiths, weet je nog ?

avatar van johan de witt
Inderdaad vind ik dit een zeer sterke comeback-cd. na Vauxhall and I and Viva Hate het beste Morrissey-solo album met als hoogtepunten de singles First of the Gang en Irish Blood,English Heart en de prachtige albumtracks Come Back To Camden en The World Is Full Of Crashing Bores (vooral die laatste is classic Morrissey).

Overigens: de nieuwe cd komt op 3 april uit: Ringleader of the Tormentors. Geproduceerd door Tony Visconti (de man die met Bowie werkte ten tijde van diens Berlijnse periode).

avatar van andré
Ik zie nu pas die extra tracks erbij staan, die staan er op mijn exemplaar (weer 's) niet op. Er is dus een nieuwe editie uitgebracht? B-Kantjes ofzo? En zijn die extra tracks de moeite waard?

avatar van johan de witt
Dat is de zilverkleurige 'deluxe-edition'. meer info over dat album staat hier: http://rateyourmusic.com/release/album/morrissey/you_are_the_quarry__2cd_deluxe_edition/

Het zijn de 9 b-kantjes van de eerste drie singles van You Are The Quarry. Ik heb de singles al dus heb deze niet gekocht, maar als je de singles niet hebt is het zeker de moeite waard. Zoals zo vaak bij Morrissey (en the Smiths) zijn de b-kantjes vaak mooier of even mooi als de album-tracks. Dat geldt ook voor de beste b-sides hier zoals Don't make Fun of Daddy's Voice, Friday Mourning en The Never Played Symphonies, nummers die zeker niet zouden hebben misstaan op het album en die hij ook uitgebreid speelde op de Quarry-tournee. Waarom hij ze niet op het album heeft gezet in plaats van mindere nummers als All The Lazy Dykes of how Could Anybody Possible Know How I feel is anybody's guess

Ik begin zo langzamerhand het gevoel te krijgen dat ik me maar eens over de teleurstelling van het uiteenvallen van The Smiths moet zetten. Viva Hate kon me in den beginne maar deels bekoren. Maar de reacties zijn dermate positief, dat ik de prop maar eens ga doorslikken.

Dit blijkt een groei-album te zijn. Vond ik het eerst nogal vlak, inmiddels herken ik toch wel weer de typische ouderwetse Morrissey-kwaliteit, vooral in Irish Blood, English heart en I have forgiven Jesus (gelukkig maar!).

Marcel²
Dit is mijn eerste Morrissey album, vandaag gekocht en is erg goed. Tot nu toe kon ik alleen het werk van The Smiths. Wat mij wel opvalt bij dit album, is dat Morrissey erg goed bij stem is. Ik wacht nog even met stemmen, dat komt zeker later.

avatar van Lukas
't is wel een beetje een album waarop ik tussen een paar uitschieters zap (komt natuurlijk ook omdat ie alleen op mijn computer staat). Die favorieten zijn: Irish Blood English Heart, The World Is Full of Crashing Bores en First of the Gang to Die.

Lukas schreef:

Daar zou ik I Have Forgiven Jesus nog aan willen toevoegen en dan heb je inderdaad de juweeltjes van deze plaat te pakken.

Marcel Jongeneel schreef:
Dit is mijn eerste Morrissey album.

En vind dit zijn beste, heb ondertussen alle albums van Morrissey, niet allemaal orgineel , maar ik heb ze wel. Ik vind tot nu toe You Are The Quarry zijn mooiste album.

Marcel Jongeneel schreef:
Ik vind tot nu toe You Are The Quarry zijn mooiste album.

Het is zeker zijn meest toegankelijke album, maar op het eind vind ik dit album toch wat minder worden.

Zelf vind ik Viva Hate en Vauxhall and I net iets beter.

Marcel Jongeneel schreef:

(Zelf vind ik Vauxhall een heel kleine fractie beter, maar niet voldoende om dit album van de 5* te onthouden).

aERodynamIC schreef:
Ben er uit: dit zijn er gewoon 5 waard.

Zeker weten, ik ga ook voor 5*, dit is werkelijk een prachtplaat.

Marcel²
Een uitstekend album is dit, alleen ik vraag me af, of die bonustracks nog de moeite waard zijn. In iedergeval staan ze niet op mijn versie. Misschien jammer, ik weet het niet.

Marcel Jongeneel schreef:

dat zijn b-kantjes van IBEH, FOTGTD en IHFJ, en zeer de moeite waard net als eigenlijk bijna alle b-kantjes van morrissey. de b-kanten van de singles van maladjusted zijn zelfs vele malen beter dan de plaat zelf hehehe.

[quote]fastpulseboy schreef:

Inderdaad daar ben ik ook achter gekomen. Geweldige artiest is dit toch. In een kleine periode als zijn albums gekocht, alleen dit album zonder de b-kantjes . Inmiddels heb ik ze wel allemaal gehoord en zijn erg goed. Ook op zijn nieuwe single staan weer wat extra nummers.

[quote]Marcel Jongeneel schreef:

klopt en ook weer verschillende nummers voor single deel 1 en deel 2. heel fijn voor het geldlaadje. maar maakt niet uit. ik koop het toch wel weer......

Eerlijk gezegd heb ik sinds The Smiths het werk van Morrissey niet meer echt zo bijgehouden, en ongetwijfelt zal deze man solo ook goeie muziek maken, maar eerlijk gezegd doet het me niet zoveel meer.
"You are the quarry" is eigenlijk het laatste werk wat ik van hem ken. En ik moet toegeven er staan leuke nummers op maar in z'n geheel vind ik deze cd niet bijster sterk, blijkbaar ben ik hier één van de weinigen maar dat vind ik gewoon.
Ik moet zeker toegeven dat Morrissey een goede stem heeft maar het puntige vind ik er toch van af.
Gisteren zag ik Morrissey nog op t.v. op Pinkpop en zijn stem is er zeker nog steeds niet minder om geworden, maar wat een verouderde stijve man is het geworden.
Natuurlijk iedereen word ouder maar voor mij kan Morrissey nooit meer muzikaal evenals podiumact tippen als ten tijde van The Smiths, het energieke vind ik er compleet af.

Morrissey op zijn leeftijd nog met een bos gladiolen in zijn kontzak rondhuppelend..
Dat zo pas pathetisch zijn!
Ik vond hem juist wel "Charming"met z'n bow tie en zijn te strakke colbertje

SoundWave schreef:

hmmm "het puntige eraf" Ik hoor precies weer die twee enorme leken praten die pinkpop presenteerden...
napraten is ook een vak. Uit alles bleek dat ze zijn solo carriere nooit meer echt gevolgd hadden en geen benul hadden van wat deze meneer in de tussentijd gepresteerd had. echt enorm nederlands...
Morrissey's cynisme en Humor worden hier niet al te goed begrepen denk ik....

Inderdaad "het puntige is er van af" dat werd inderdaad op pinkpop gezegd en ik beaam dat nog even omdat ik het er namelijk mee eens was en nog steeds ben.
Ik verwacht inderdaad niet meer van Morrissey dat hij met een bos gladiolen in zijn kontzak rond gaat lopen maar iets meer passie en gedrevenheid had ik toch wel verwacht, het kwam erg stijf op mij over.

aERodynamIC schreef:

Na "Vauxhall and I" het tweede solo-meesterwerk wat mij betreft

Volledig mee eens alle 2 de albums verdienen dik 5*. Toch is You Are the Quarry voor mij het mooiste album. Zijn stem is hier erg zuiver en de teksten zijn echt goed.
Hoe vaak heb ik dat al niet gezegt, ik val in herhaling.

bol.com
Op dit moment ben ik dit album nog aan het luisteren, maar deze draai ik vrij vaak.
Vauxhall and I is een schitterende plaat, maar deze is bijna net zo goed.
Ook weer de teksten die ik erg mooi vindt.
Vergeleken met The Smiths is zijn stem wel anders geworden, een genot om naar te luisteren.
Ik ben echt trots dat ik deze cd in mijn bezit heb.

avatar van dvdschaaf
The First of the Gang to Die is fenomenaal!!!

Mooiste album van Morrissey. Nu nog 4,0* , maar ik sluit niet uit dat het meer wordt