Franz Ferdinand - Franz Ferdinand (2004)

Label: Domino

1. Jacqueline (3:49)
  2. Tell Her Tonight (2:18)
  3. Take Me Out (3:57)
  4. The Dark of the Matinée (4:04)
  5. Auf Achse (4:20)
  6. Cheating on You (2:37)
  7. This Fire (4:15)
  8. Darts of Pleasure (3:00)
  9. Michael (3:21)
  10. Come on Home (3:47)
  11. 40' (3:24)
  12. This Fffire * (3:32)
  13. Van Tango * (3:26)
  14. Shopping for Blood * (3:34)
  15. All for You, Sophia * (3:00)
  16. Words So Leisured * (2:18)
  17. Cheating on You [Live] * (2:10)
  18. Jacqueline [Live] * (3:48)
  19. Tell Her Tonight [Live] * (2:47)
  20. Shopping for Blood [Live] * (4:04)
  21. Take Me Out [Live] * (4:48)
  22. Love and Destroy [Live] * (3:55)
  23. Truck Stop [Live] * (3:48)
  24. This Fire [Live] * (4:21)
  25. Michael [Live] * (3:27)
  26. Darts of Pleasure [Live] * (4:14)
Het nummer van FIFA 2005 is Tell Her Tonight. Wat voor mij het minste nummer van Franz Ferdinand is.. jammer dat 'mensen' dan juist dat nummer in dat spel doen, maarja.. de rest van het album blijf ik leuk vinden.

Ik vind het wel een leuk nummer (ook de Duitstalige versie), maar de stijl is wel wat anders dan de rest van het album.

avatar van avdj
Oke, dat is positief om te weten

avatar van Ward
Ik vind Tell Her Tonight juist een van de leukste nummers van het album. Die duitstalige versie moet ik maar een keer opzoeken.

Ja die Duitstalige wil ik dan ook wel 's horen, maar het is precies wat herman zegt, dat het een andere stijl is dan de andere nummers op het album, maar daarom spreekt t mij gewoon minder aan.

avatar van Ward
hoe heet dat nummer in het duits?

Volgens mij heet het gewoon Tell Her Tonight (Paul Sings)

avatar van Ward
Ja klopt. Leuk nummer idd. FF houden wel van duits.

avatar van Darkshines
Ik vind "tell her to night net een apart nummer, dat ik toch wel bij hun vind passen.

ge-wel-dig ! echt een goede cd. weer eens wat anders. ik heb ze gezien op pinkpop.

Hehe, de woorden 'weer eens wat anders' hebben het afgelopen jaar toch wel wat afgedaan voor mij

Ink
gemaster schreef:

Dit las ik op een weblog:

[i]De nieuwe cd van Franz Ferdinand heet.....Franz Ferdinand. De groep heeft besloten dat al hun albums titelloos blijven en dezelfde albumhoes krijgen. Alleen de kleur is nu anders: zwart, rood en groen. De vorige was zwart, lichtgeel en oranje.

Begrijp net van Stubru dat er toch een ander hoesontwerp is...
incl schreeuwende vrouw :-S

miloz
Goed debuut album. Goed dat deze band de britpop scene even onder de luie reed trapte vorig jaar. Want nu komen er in ene allemaal geweldige franz ferdinand volgelingen.

Het album zelf vind ik erg goed. Alleen sommige nummer zijn iets te vrolijk waardoor het een beetje nichterig klinkt, als ik het zo mag zeggen.

miloz schreef:

Zoals Gordon dus?

Ik zal er bij een volgende luisterbeurt eens op gaan letten.
Jeetje, wat een hoop nichten-muziek (lees: vrolijks) staat er dan hier op MuMe!
En laat ik vandaag nu net in een vrolijke bui zijn!

avatar van Nautilus
gemaster schreef:

De nieuwe cd van Franz Ferdinand heet.....Franz Ferdinand.

De titel is gewijzigd in: You Could Have It So Much Better...with Franz Ferdinand. Nou vraag ik je...

Idd rare titel.......maar vast goede cd

avatar van Arno
Wauw. Heb deze cd vandaag voor het eerst gehoord, en was metee verkocht. Moderne rock met een vleugje eighties => subliem! 5*

J Casablancas
Arno schreef:

18 September 2005.. ;x

avatar van 93.9
Arno schreef:

Ken deze plaat al sinds 1981!

Take me Out! Jacqueline! Springen op Pinkpop!

Overgewaardeerd album. In het begin vond ik het zeker goed klinken. Maar na vier of vijf keer draaien wordt het gewoon saai. Wel unieke sound moet ik zeggen, maar een beetje meer variatie kan geen kwaad.

avatar van lebowski
Sabinef schreef:
Take me Out! Jacqueline! Springen op Pinkpop!

Zoveel werd er niet gesprongen hoor, bij FF. Misschien vooraan, maar ik stond middenin het publiek en ik had daar het idee dat ik de enige was die uit mijn dak ging.

avatar van nuf
nuf
sommige wat minder dan andere, jaqueline is mijn favoriet op deze plaat .

Het nummer love and destroy staat op geen van de 3 albums die ik hier zie staan. Ik vind het één de beste nr.s van franz ferdinand. Is dit gewoon een losse single of..??

avatar van luc011190
De vrolijkste CD ooit . Alles kan goed als deze muziek opstaat, afwassen, afruimen, schoonmaken, huiswerk maken... Alles word een stuk leuker. Take me Out is veruit het beste nummer. The Dark of the Matinee en Darts of Pleasure zijn iets minder maar ook geweldig. En dan die melodie van 40 ft. en dat relaxte gezang, geweldig. En bij Michael een totale explosie van geluid bij het refrein. Leuk voor de FF fans: Scissor Sisters - Take me Out (FF cover)

avatar van Darkshines
Respekked schreef:

Volgensmij is het idd een losse single of b-side van deze cd, ik heb het toevallig bij hun nieuwste gezet tijdens het downloaden, valt me eigenlijk nu pas op.

Electro_
Ik zal er niet veel woorden aan vuil maken; geweldig album. Beste nummers; Take Me Out, Matinée, Auf Achse en Tell Her Tonight. Ook de Daft Punk remix van Take Me Out is leuk, daar zit de synthesizer van Rollin' & Scratchin' in verwerkt.

avatar van Nicolage Rico
Dit album is lekker, maar kan me nog niet helemaal inpakken. Af en toe zet ik hem eens op, dan ligt ie weer lang in de kast, dan toch nog een keertje draaien, omdat het toch wel lekker klinkt....

Stijl: 4*
Variatie: 4*
Zanger: 3*
Nummers: 3,5*
Sfeer: 4*

Totaal: 3,7*

Ik neig naar de 4 sterren, maar voorlopig blijft ie op 3,5* staan.

Jaqueline is ech een brilliant openingsnummer, Take Me Out is natuurlijk ook een geweldig nummer maar daarna wordt het wat minder, vooral de teksten zijn niet al te geweldig maar hebben wel een hoog meezing gehalte .