Duffy - Rockferry (2008)

2. Warwick Avenue (3:46)
  3. Serious (4:10)
  4. Stepping Stone (3:28)
  5. Syrup & Honey (3:18)
  6. Hanging on Too Long (3:56)
  7. Mercy (3:42)
  8. Delayed Devotion (2:57)
  9. I'm Scared (3:08)
  10. Distant Dreamer (5:05)
  11. Rain on Your Parade * (3:29)
  12. Fool for You * (3:47)
  13. Stop * (4:10)
  14. Oh Boy * (2:31)
  15. Please Stay * (3:27)
  16. Breaking My Own Heart * (3:58)
  17. Enough Love * (3:19)
avatar van bloempje24
Ceasar schreef:
Tsja, als je Britney Spears, Enrique Iglesias, Rihanna, Hilary Duff en Lindsay Lohan 5 sterren geeft verbaast het mij niet dat de prachtige soul van Duffy te hoog gegrepen voor je is. Waarschijnlijk heb je net je K3 en Kus CD's de deur uitgedaan....

We moeten nu ook niet gaan doen alsof deze cd vol lagen, verrassingen en inventiviteit zit. Buiten de productie valt er niet bijster veel te genieten en is het gewoon een hype a la [vul in]. Als zelfstandig artiest is Duffy (nog?) niet zelfstandig genoeg en is ze té afhankelijk van het team om haar heen. Je hoort aan alles dat haar sound bijgestuurd wordt om de cd ook voor het grote publiek behapbaar te maken. Waneer ze wel meer in haar mars heeft had ze deze debuutcd beter uit kunnen stellen. Nu klinkt ze m.i. te veel als een marrionnet.

2**

Warwick Avenue is best een leuk liedje. Jammer dat ik het zo'n vijftig keer per dag aan moet horen.

mml
bloempje24 schreef:

2**

het album boeit me een heel pak meer vergeleken met jou, ik vind het een van de betere hypes.

Maar het blijft een hype, en we weten allemaal wat de Britse pers later doet met hypes die ze zelf gecreëerd hebben. Eerst prijzen ze je de hemel in, met een beetje geluk vinden ze je tweede nog goed. Wanneer je plaat nummer 3 bereikt is het gedaan. Dan wordt je ingeruild voor een nieuw alternatief.

Het verschil met gitaarbands is dat ze altijd kunnen blijven doorspelen. Duffy staat dan wel op Wikipedia vermeld onder singer-songwriter, ik denk dat we allemaal wel beseffen dat haar aandeel niet veel verder reikt dan haar stem.

Toch hoop ik van harte dat ik ongelijk heb en dat ze de hype overleefd. Want Rockferry, Warwick Avenue, Mercy en Delayed Devotion zijn van een hoog niveau.

avatar van LucM
Duffy heeft haar songs zelf geschreven, singer-songwriter is wel juist. Maar je kan dit ook soul of gewoon pop noemen. Hoe je dat ook noemt, ik vind het een zeer sterk album.
Creëren van hypes en ze dan verguizen is ook weer typisch voor de Britse pers (zie Amy Winehouse, Oasis).

avatar van Oldfart
het is wel leeeeuk, en wat ik zag op Glastonbury ( Beeb) live ook wel goed, maaarh......tja

avatar van Carolaah
Dit album is van prima kwaliteit en toch wel vernieuwend.
Ik denk dat we al in geen tijden meer dit soort muziek hebben gehoord.. Duffy weet wel weer een bepaalde sound van vroeger uit de grond te trekken. Die door mij en vele anderen gewaardeerd kan worden. Of de opzet nou commercieel is of niet, ik vind dit een prima plaat met prima lyrics en een geweldig stemgeluid.

Amen...

Carolaah schreef:

En zo is het!

De CD zit al 2 maanden of regelmatig in de auto of hier thuis in de cd speler.
Het interesseert mij helemaal NIETS of dit nou commercieel is of niet: wat een heerlijke muziek, wat een prachtige stem!

Verhoogd van 4,0 naar 5,0*

avatar van starsailor
LucM schreef:
Duffy heeft haar songs zelf geschreven, singer-songwriter is wel juist.

Met de hulp van Bernard Butler (ex-Suede) weliswaar

avatar van LeRoi
...heb de CD nu bijna een 1/2 jaar, en tja ik weet nie.....of het wel een blijvertje is.......vooralsnog een 0,5 punt naar beneden en nog effe bezien of ie het eind van het jaar haalt (alvorens die op de MMD-lijst wordt gezet).....

avatar van Rhythm & Poetry
Buiten het feit dat dit een erg mooie vrouw is om te zien beschikt ze ook nog eens over een fijne stem. Ondersteund door jazzy producties doet ze haar 'ding' meer dan verdienstelijk. Vind het wel wat saai worden omdat de rustige nummers de overhand hebben. Deze tracks vind ik iets te veel op elkaar lijken.

avatar van Mjuman
Duffy: heel draaibaar - ik draai 'em vaak; ook in de auto. Het is evenwel niet 'this year's big thing' . Hoeveel is van haarzelf? Heel intensief gecoacht, bewust 'gebracht' (zoals dat in het jargon heet) en heel veel aan gesleuteld! Twijfels? Luister maar eens naar haar debuut in Gaelic, uit 2004: Aimée Duffy (AWENCD-212), meer gothic/symfo-achtig; hele weg afgelegd denk je dan.

Soms is er te veel 'gesleuteld'; op de laatste track is de productie echt 'over the top'. Duffy vergelijken met Dusty, is nog te begrijpen, Cilla Black waarschijnlijk ook wel. Met Aretha Franklin (The Queen of Soul/R&B): you got to be joking! Luister maar eens naar de power in haar stem in "Knew you were waiting" (duet met George Michael).

avatar van judgepaddy
Aaaaarch net wat ik het slechtste van Aretha vind maar dat maakt niet uit.
Deze plaat is duidelijk geproduceerd met het oog op de Britse soul rage uit de jaren 70. De 70s zijn sowieso cool dus: Kassa.
Toch geloof ik in de integriteit van Duffy. Natuurlijk zijn de liedjes met een commercieel doel geproduceerd, net zoals destijds met Dusty overigens.
Maar toch weet ze mij te overtuigen met haar stem en is dit volgens mij meer dan een gimmick

Misterfool
sorry vind deze plaat een 13 in dozijn plaat. duffy heeft een goede stem maar op een of andere manier laat het me koud. de uithalen van haar klinken mij te geforceerd in de oren. en sorry voegt weinig aan de muziek scene toe.

basiswerk van deze tijd

Misterfool
Carolaah schreef:

amy winehouse, leonna lewis, adele. om maar eens een kleine greep te doen

Misterfool schreef:
amy winehouse, leonna lewis, adele. om maar eens een kleine greep te doen

Tip, toch even heel goed luisteren naar de zangeresjes die je noemt! Vergelijking gaat namelijk dan niet op. Maar goed, als kritische muziekluisteraar vang ik misschien meer op en hoor ik absoluut de verschillen

Warwick Avenue is super maar de rest van de cd boeit me niet zo veel

avatar van sjorzke
een van de beste albums van dit moment! prachtig

avatar van Ceasar
TokioHotelSCREAM schreef:
Warwick Avenue is super maar de rest van de cd boeit me niet zo veel

Waarom verbaast me dat nu niets...
Wacht maar, smaak komt met de jaren.

avatar van Mjuman
Net als bij goede wijn ...fff laten liggen, verdwijnt de tannine en wordt ie beter.

Maar hoe is het dan met de wijsheid?

BTW: Dufje is ok - Jools gezien met haar optreden?

avatar van midnight boom
prachtig, briljant, en super mooi, vind hem zelfs wat beter dan Amy's back to black.
bijna een 5!!!

Joy
judgepaddy schreef:
Aaaaarch net wat ik het slechtste van Aretha vind maar dat maakt niet uit.

so what, de nummers staan stuk voor stuk als een huis en klinken als een klok

gestoeld op, maar ergens vind ik het ook iets tijdsloos hebben

Na Adele ook Duffy uitgeprobeerd en beiden vallen bij mij enorm in de smaak. Ik hou erg van de wat minder gelikte en wat 'rauwere' stemmen, waar beide dames mee bedeeld zijn. Nog niet muziek die écht blijft hangen, maar wel lekker om op de achtergrond aan te hebben staan...

avatar van Snakeskin
sympathieke plaat van een artieste waarvan het maar weer af te wachten is hoe zij zich door het onverwachte succes van deze plaat heen worstelt. Zelf hoop ik dat zij deze druk aan kan en er een vervolg aan weet te geven waarbij zij de glamour en alles dat bij de verkoop van veel platen gekoppeld links laat liggen en vol voor kwalitiet gaat.

Warwick Avenue gehoord, klinkt wel leuk. Mercy gehoord, klonk ook wel okay. Dus: eventjes uitproberen dit wijffie.

Zeer sterk album, nieuwkomer van het jaar vind ik. Dat het nu een hype is of niet, wat maakt het uit? Is er rond groepen als The Beatles, Nirvana, Radiohead, ... nooit een hype geweest? Kben benieuwd naar het volgende album, maar ik zie niet hoe dat ze ons zou kunnen teleurstellen.

Jackson07
Heerlijke cd die ik blijf luisteren en standaard op mijn Ipod staat. Haar stem vind ik echt adembenemend mooi. En het nummer Rockferry is echt my favorite. Prachtig album!!

avatar van Carolaah
Ik gooi m'n stem toch een halfje omlaag, ben toch een beetje uitgekeken/uitgeluisterd geraakt.. In tegenstelling tot Adele's cd. Die ik in het begin eigenlijk weer minder vond... Maar op langer termijn, toch meer mijn ding. Al zou ik die 2 ook niet moeten vergelijken, ze zijn immers anders, het enige wat ze gemeen hebben is dat ze tegelijkertijd op kwamen.

Neemt niet weg dat ik dit nog steeds een goede plaat vind, wie weet komt er ooit nog weer een 4,0, maar nu ben ik er een beetje klaar mee. 3,5

metronomy
Duffy heeft nieuwe single: Rain On Your Parade (staat niet op dit album)

metronomy schreef:
Duffy heeft nieuwe single: Rain On Your Parade (staat niet op dit album)

Dat vind ik dus altijd zo vreselijk irritant: nummers na een paar maanden uitbrengen, die weer niet op het album staan. Vervolgens komt daar weer een nieuwe 'versie' van Rockferry uit met de wereld aan bonustracks... Zie bijvoorbeeld de albums van Amy. Maarja, neem aan dat het een leuk nummer is?