Duffy - Rockferry (2008)

2. Warwick Avenue (3:46)
  3. Serious (4:10)
  4. Stepping Stone (3:28)
  5. Syrup & Honey (3:18)
  6. Hanging on Too Long (3:56)
  7. Mercy (3:42)
  8. Delayed Devotion (2:57)
  9. I'm Scared (3:08)
  10. Distant Dreamer (5:05)
  11. Rain on Your Parade * (3:29)
  12. Fool for You * (3:47)
  13. Stop * (4:10)
  14. Oh Boy * (2:31)
  15. Please Stay * (3:27)
  16. Breaking My Own Heart * (3:58)
  17. Enough Love * (3:19)
avatar van djarend
het retro geluid komt natuurlijk ook door 1 van van de producers, bernard butler (ex-suede) die wel een voorkeur heeft voor zo'n sound, maar past prima bij Duffy dus helemaal nix mis mee.

avatar van Nickstbo
Zoals verwacht ben ik helemaal verliefd op deze cd !!
Geweldig !!
Ik vind dat de Winehouse-vergelijkingen niet terecht zijn , deze twee zijn toch echt heel anders. Amy is gewoon meer soul langs de r'nb kant (om het zo maar even te verwoorden)

Voor mij al een van de hoogtepunten van '08

Baltasound
Knap kind

En een goede naam ook. Duffy. Dufheid ten top.

chrismusic
Ligt ook niet echt in jouw straatje aan je top 10 te zien. Dus mijn advies aan jou: Laat de soulmuziek maar links liggen.

avatar van Toel
Mooi album, fijne stem. Hier kan ik lang naar luisteren.

Geweldigenoten
Jeetje wat een lekker album als debut. Erg fijne stem en absoluut niet te vergelijken met Amy (zoals eerder is aangegeven).

Hoevaker ik de cd draai, hoe beter die wordt.

Mooie liedjes. Ondanks Duffy's enigszins pieperige stem niet onaangenaam om naar te luisteren. Wat me wel opviel is dat eigenlijk alle liedjes over mislukte liefdes of bedriegende mannen gaat. Hierdoor krijgt het album een mooie melancholische ondertoon.

Geweldigenoten
Als je toch Serious en Delayed Devotion hoort, waan je echt in een andere tijd. Ik ga de volle pond geven: 5 sterren... want sinds tijden niet zo'n lekker debutalbum gedraaid.

avatar van liamc
Eén van de beste platen die ik in jaren heb gehoord. Gisteren gekocht, 3 maal in z'n geheel achter elkaar gedraaid! De meeste CDs halen de helft niet eens bij mij!! Echt heel goed deze plaat, goeie productie ook. Heeft overgens totaal niets met Amy Winehouse te maken.........misschien omdat het ook een retro sound is, maar dan wel een hele andere!

hier gaan we nog veel van horen...

avatar van LeRoi
....gisteren aangeschafd.....nr. 7 'Mercy' springt er voor mij meteen uit.....wijkt qua stijl ook een beetje af van de rest....in recenties zie ik dat de vergelijking wordt gemaakt met 'The Walker Bros.'. En als je de plaat opzet dan kan ik dat bij de eerste klanken ook wel plaatsen....ga nog geen stem uitbrengen, eerst eens kijken of de andere nrs. naar wat meer luisterbeurten net zo bevallen als 'Mercy'....

avatar van *San*
Wow wat een super cd, met een zeer mooie stemgeluid.

Volle 5* waard!!

avatar van donmarko22
Mijn vriendin draait 'm vaak in de auto....Zelf zou ik zoiets nooit zelf kopen, maar ik vind 'm leuk.. Ik ken de schijf nog niet erg goed, maar er staan best leuke nummers op!

avatar van thelion
In een woord geweldig....... Amy helaas je bent overtroeft.
Probleem is nu wel hoe gaat ze hier ooit nog een waardige opvolger voor kunnen maken evenaren is wellicht mogelijk maar overtreffen...??? Tja de tijd zal het ons leren...
Maar voor nu genieten van dit meesterwerkje op "Blue Eyed Soul" gebied.

avatar van LeRoi
Zit nu een paar dagen in m'n player en in de breedte toch wel een lekker plaatje.....'Mercy' is voor mij toch wel de knaller al is het maar dat deze wat afwijkt van de rest (swingnr.) maar de rest zit gewoon goed in elkaar en luistert, zeker naar een paar keer draaien, lekker weg...4 points

Joy
amy overtroefd?

dit is geheel andere muziek en die kan best bestaan naast winehouse

avatar van Marty McFly
Ik hoor echt het verschil niet hoor...

avatar van thelion
Met Amy overtroefd bedoelde ik dat bijde dames uit het jaren 60 soul vaatje putten.......

Joy
Marty McFly schreef:
Ik hoor echt het verschil niet hoor...

dan hoor je nie goed

idd, een jaren 60 sausje , met onderling wel degelijk verschillen, en qua stem niet met elkaar te vergelijken

avatar van LeRoi
Exact: Amy haar stem begint mij te irriteren (al vind ik haar muziek OK), deze Duffy weet m.i. beter 'hoe ver ze kan gaan'...

Sven Bersee
Dit zal Amy vast prikkelen om een betere tweede plaat neer te zetten. Als ze tegen die tijd nog niet dood is tenminste.

avatar van Ceasar
Derde plaat. Back to black was al haar tweede.

Herstel, derde plaat.

avatar van robindaniel
Was eerst heel erg wennen want is niet echt mijn muziek. Na 3 keer album geluisterd te hebben in de auto van mn zus moet ik zeggen dat ik het toch wel erg lekker vind. 3.5 ster, kan nog wel eens omhoog gaan de komende tijd.

Toch niet mijn ding. Jammer, de single vond ik veelbelovend.

avatar van Fieke_28
Een erg fijn album dit!

Eerst had ik alleen nog het nummer Mercy gehoord, maar toen ik de rest hoorde werd ik alleen nog maar positiever over deze artieste. Voor mij zeker een erg veelbelovend debuutalbum met veel mooie nummers als Warwick Avenue en I'm Scared.

Wel vind ik Mercy duidelijk de single, deze heeft in mijn mening wel een hele andere stijl dan de rest van de nummers op dit album. Niet per se negatief, het is een leuke afwisseling.

avatar van Thuurke
Wat ik nou niet snap van Duffy en de platenmaatschappij is dat ze Breaking My Own Heart er niet op hebben gezet. Dit nummer is keigoed en had hier best bij gekund qua 60's sfeer en qua lengteduur van deze CD, een echte gemiste kans.

Dit nummer heeft meer soul dan Mercey en deze hele plaat bij elkaar. Rockferry heruitbrengen met Breaking My Own Heart als 11e nummer en op single a.u.b.

avatar van Djarune
In tegenstelling tot Amy Winehouse vind ik deze stem heel wat minder fijn. De muziek is wel prima.

Geweldigenoten
Nog steeds begrijp ik deze vergelijking niet. Als ik Amy Winehouse hoor, kan ik dit totaal niet rijmen met Duffy en zie ik geen enkel raakvlak.

Duffy heeft (gelukkig) een eigen stem en die lijkt in ieder geval niet op Amy, noch komt de stijl van haar muziek in de buurt...

Sven Bersee schreef:
Als ze tegen die tijd nog niet dood is tenminste.

Aimee maakt Amy dood?

avatar van Fieke_28
Nee, omdat Amy aan de drugs en de drank is, maakt ze zichzelf dood...