Coldplay - Parachutes (2000)

Label: Parlophone

5. Yellow (4:29)
  6. Trouble (4:31)
  7. Parachutes (0:46)
  8. High Speed (4:14)
  9. We Never Change (4:09)
  10. Everything's Not Lost / Life Is for Living (7:15)
  11. Careful Where You Stand * (4:45)
  12. For You * (5:42)
  13. Yellow [Acoustic Version from Jo Whiley's Lunchtime Social] * (4:16)
  14. See You Soon * (2:48)
avatar van bloempje24
Vergelijk de falset van Martin maar eens met Rufus wainwright en Thom Yorke. Je hoort meten wat vals is en dat vooral Rufus de techniek het beste beheerst.

avatar van Nicolage Rico
Op dit album zingt Chris Martin totaal niet vals, maar ik moet toegeven dat hij bij de concerten af en toe een toon niet haalt....

avatar van bloempje24
of de tekst niet kent.

avatar van Nicolage Rico
Je doelt nu misschien op het geheime concert van BNN... Het komt weleens voor bij hem. Eigenlijk mag dat absoluut niet, maar hij maakt het daarna meer dan goed met een fantastische show.. En dan doel ik op het concert die hij gaf in 2003 in het Goffertpark.. Hij maakte 1 foutje bij zijn tekst, maar hij maakte het meer dan goed.. Kijk, zo is Chris dan ook weer.

En daar ben ik het harstikke mee eens Bij chris vind ik het ook niet zo heel erg moet ik zeggen.
Geweldig album dit.. 4 sterren waard

De beste van Coldplay

avdj schreef:

De beste van Coldplay

Nee hoor, X&Y is beter.
Hoe meer je X&Y luistert hoe beter hij word.
Ik vind Parachutes trouwens ook super goed,
maar het kan denk ik net niet tippen aan de nieuwste.

avatar van avdj
Dan wordt het dus voor mij tijd om meer naar X&Y te luisteren

avatar van Nicolage Rico
Helaas is X&Y niet zo goed als deze. X&Y raakt me minder dan deze nummers en vooral minder dan de tracks op AROBTTH.

avatar van avdj
En evengoed geef je 5 sterren?

avatar van Ward
Hij heeft X&Y op 4,5 staan hoor.

avatar van Nicolage Rico
Inderdaad, wel op blijven letten he

Maar na het concert van donderdag en de geweldige uitvoeringen van "Fix you", "White Shadows" en "Talk" is die 4,5 van X&Y wel steviger in zijn schoenen gaan staan.

avatar van avdj
Dan las ik er misschien overheen en dacht ik dat Live 2003 X&Y was Bij mij wordt het voorlopig geen 4,5 denk ik.

avatar van Conway Twitty

avatar van HiLL
Conway Twitty schreef:

??

Conway Twitty schreef:

de deuntjes zijn een beetje te stevig voor mij, nee geef mij maar Loretta Lynn

Dit is juist een rustig album.
Als je deze deuntjes al te stevig vind ben je wel een erge softy.

Inderdaad

Jongens, reageer er nou gewoon niet op.. jullie nemen het allemaal een beetje te serieus wat meneer Twitty allemaal zegt

OK

avatar van miak
leuk album...
goede openingstrack, en alles is eigenlijk goed... en natuurlijk dat juweeltje van trouble... egt super!

Heel leuk album, vooral 'Sparks' is echt subliem. Alleen 'High Speed' en 'Yellow' zijn minder, nogal vervelend. Voor de rest echt OK. 4*

Ortwin schreef:

Ik vind 'High Speed' en vooral 'Yellow' juist super goed.
Dat geld trouwens voor dit hele album.
Kwaliteit van de bovenste plank.

Zozo nummertje 3 alweer!

avatar van c-moon
Een heel sterk debuut, wat ze nu maken vind ik véél minder!

(maar ik ben wellicht de enige die dat vind, aangezien er zo wild gedaan wordt over de nieuwe plaat.. Welnu ik vind er niks aan!)

c-moon schreef:

Een heel sterk debuut, wat ze nu maken vind ik véél minder!

Nee hoor,je bent niet de enigste.
Ik vind dit album ook beter als X&Y,simpelweg omdat het gewoon wat puurder is.(akoestisch) X&Y vind ik ook geweldig maar ik vind dat net iets te 'elektronisch' om het beter te noemen dan hun voorgangers.

avatar van c-moon
Hello Music

Ik vrees dat Coldplay een beetje te snel te groot aan het worden is, en dat kan wel eens het begin van het einde zijn...

c-moon schreef:

Hello Music

Nou, dat denk ik ook weer niet.
Het zou alleen mooi zijn als ze het niveau van de eerste 2 albums weer halen. Ik vind dat de muziek nog steeds erg goed in elkaar zit maar het is iets minder puur. Ik snap het ook wel weer: Ze willen natuurlijk bij het grote publiek scoren en ja, dat kan helaas niet als het erg 'akoestisch' is. Wat wel een beetje jammer is overigens.

wavanbuuren
Music4ever schreef:

Nou, dat denk ik ook weer niet.

Dat lijkt me onzin. De eerste twee albums zijn dusdanig veel verkocht dat je argument (dat wat jij meer akoestisch noemt niet aan zou kunnen slaan) daardoor meteen wordt weerlegd.

avatar van Music4ever
Maar je kunt toch niet ontkennen dat X&Y veel meer verkoopt dan voorheen? Ik denk dat de muziek er echt wel mee te maken heeft.
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat iedereen met de hype meegaat maar ik denk dat de muziek toch het belangrijkste is.

wavanbuuren
Music4ever schreef:

Ik denk dat je tweede hout meer hout snijdt. Veel van de mensen hier hebben hem denk ik blind gekocht (juist omdat de eerste twee albums zo briljant waren) en komen tot de conclusie dat het een goed album is, maar niet zo briljant als de twee voorgaande. Alhoewel dat natuurlijk persoonlijk is.