menu

Elbow - The Seldom Seen Kid (2008)

mijn stem
4,14 (1550)
1550 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Rock / Pop
Label: Polydor

  1. Starlings (5:20)
  2. The Bones of You (4:49)
  3. Mirrorball (5:50)
  4. Grounds for Divorce (3:39)
  5. An Audience with the Pope (4:28)
  6. Weather to Fly (4:29)
  7. The Loneliness of a Tower Crane Driver (5:15)
  8. The Fix (4:27)

    met Richard Hawley

  9. Some Riot (5:23)
  10. One Day Like This (6:50)
  11. Friend of Ours (4:49)
  12. We're Away * (1:59)
  13. Hotel Istanbul * (7:14)
  14. Lullaby * (3:13)
toon 3 bonustracks
totale tijdsduur: 55:19 (1:07:45)
zoeken in:
avatar van Booyo
4,5
DirkM schreef:


Guy Garvey heeft erover gezegd in the Guardian: 'The purest heartbreak song I've ever written is 'Friend of Ours', which closes our last album, because that's the most heartbreak I have ever felt. Losing someone is a very difficult thing to bear and I am lucky that I get to turn it into something that hopefully comforts other people. That's one of the great things about having any sort of creative life. You can take those feelings and turn them round by writing a song about them.'


Lees dit nu pas, maakt het nog mooier. Een van de meest prachtige nummers. Ooit.

avatar van FrodoK
4,5
helemaal mee eens!

avatar van Manuel
3,5
Ik vind Starlings altijd zo'n irritant openingsnummer. Als ik deze cd weer eens opzet, begin ik altijd bij 2. Hebben meer mensen hier last van?

avatar van Ceasar
4,5
Ja, ik sla dat nummer ook meestal over. Maar het ergst vind ik The Fix. Sla ik echt altijd over. Slechtste nummer van Elbow. Daarentegen is de rest van dit album prachtig!

avatar van Arrie
Ik vind Starlings juist het mooiste nummer van het album, en daarmee wellicht zelfs het allermooiste nummer van Elbow. Prachtig!

avatar van DirkM
5,0
Starlings is voor mij het nummer waardoor dit album vanaf het begin mijn interesse had. Tekstueel ook een prachtige opbouw vind ik zelf. Zo'n zin als "you pulled apart my theory with a weary and disinterested sigh" laat mooi de dynamiek van verliefdheid zien, en naar het eind toe wordt - zowel tekstueel ("darling is this love?") als instrumentaal - de climax goed uitgevoerd wat mij betreft.

Nummers als Grounds For Divorce en Audience For The Pope hadden wat meer tijd nodig, en laatste vind ik nog steeds één van de mindere broeders. Een andere laatbloeier was bij mij Some Riot, momenteel vind ik dat één van de mooiste nummers van de plaat. Deels ook omdat dit live zo geweldig goed uitkwam in de HMH vorig jaar.

avatar van lennon
5,0
Dit album wordt mooier en mooier!

Heb 't een beetje laat ontdekt dankzij RKDEV, maar geniet er nu met volle teugen van.

Mooi eerbetoon aan Lee Towers ook op The Loneliness of a Tower Crane Driver

avatar van Zoute Popcorn
4,0
Wauw...gewoon wauw! Een hele fijne ontdekking zo net voor de kerstdagen

avatar van henk01
5,0
Deze kan ik als vijftiger goed pruimen!

avatar van Fathead
4,0
henk01 schreef:
Deze kan ik als vijftiger goed pruimen!


Qua tempo bedoel je?

avatar van henk01
5,0
Ook

avatar van Zoute Popcorn
4,0
Uiteindelijk uitgekomen op een dikverdiende 4*. Absolute toppers zijn voor mij "Mirrorball" en "Friend of Ours". Jammer van de 'missers' "The Fix" en "Some Riot", anders had de score waarschijnlijk wat hoger uitgevallen.

avatar van Fathead
4,0
Kan iemand mij uitleggen wat iedereen nou zo matig vindt aan The Fix? Het lijkt wel common sense: prachtig album, jammer van The Fix.

Bij mij heeft-ie juist een favorietensterretje...

avatar van Slowgaze
4,5
'The Fix' is De afsluiter heb ik dan weer veel minder mee.

avatar van BoordAppel
5,0
Ik vind The Fix ook een van de betere nummers. The Loneliness of a Tower Crane Driver het minste, maar ook die heb ik weten te waarderen.

avatar van Zoute Popcorn
4,0
Fathead schreef:
Kan iemand mij uitleggen wat iedereen nou zo matig vindt aan The Fix? Het lijkt wel common sense: prachtig album, jammer van The Fix.

Bij mij heeft-ie juist een favorietensterretje...
Moeilijk te verklaren Fathead. Voor mij is dit overigens geen common sense. Na de beoordeling inclusief het "sterretje geven", bekijk ik pas welke nummers het meest geliefd zijn. En ja, ik vond de desbetreffende nummers gewoon het minst..

Jav-
Zo, da's een hoop stemmen en flink gemiddelde. Binnenkort proberen!

avatar van Arrie
Jav- schreef:
Zo, da's een hoop stemmen en flink gemiddelde. Binnenkort proberen!

En zeer goed bevallen blijkbaar?

avatar van Tribal Gathering
4,5
Het is toch wel weer erg jammer dat het mooiste nummer van het album, Some Riot, bij de favorieten van de reguliere nummers onderaan bungelt. Ook mijn andere favoriet, Friend of Ours, doet het niet veel beter. Deze nummers zijn wel zo vreselijk mooi.

avatar van DirkM
5,0
Grappig, bij mij staan die allebei met een sterretje naast hun titel. Friend of Ours was al vrij snel een favoriet vanwege de mooie wijze waarop het nummer wordt op- en afgebouwd, die prachtige piano en de persoonlijke tekst over het overlijden van een vriend. Ze spelen Friend Of Ours ook niet live, omdat dat te heftig is voor Guy Garvey. Zie ook: Elbow Tour Statistics | setlist.fm

Some Riot is pas echt een favoriet geworden na het optreden van Elbow in de HMH vorig jaar, dat was toen één van de beste uitvoeringen en heeft als het ware mijn oren pas echt geopend voor de schoonheid van het nummer.

Je bent dus niet de enige.

avatar van Eveningguard
4,0
Ik vind de piano in het laatste nummer inderdaad ook verschrikkelijk mooi. Heel rustig.

avatar van FrodoK
4,5
Friend of Ours is ook mijn favoriet van de plaat. Hoewel de andere nummers bij mij wat 'versleten' zijn, verveelt deze echt nooit. In haar ingetogenheid en verstilling ZO krachtig in emotie!

avatar van SOAD
5,0
An Audience with the Pope is mijn persoonlijke favoriet. Ik ben geloof ik 1 van de weinigen. Blijft een geweldige plaat.

avatar van brain75
5,0
Wat je toch bij vrij veel albums ziet is dat de singles vrij hoog scoren in de statistieken. Dat gebeurt hier ook. Geen kwaad woord over "One Day Like This", maar het bevind zich wat mij betreft niet aan de top van dit album. Kun je nagaan hoe goed het album is

Ik sluit me aan bij de liefdesverklaringen aan Some Riot en Friend of Ours. Loneliness en Audience zijn ook toppers. Als ik dan toch mindere broeders aan moet wijzen dan zijn The Bones of You en The Fix dat.

En hulde aan het fantastische bonusnummer Hotel Istanbul!

avatar van FrodoK
4,5
The Bones of You mindere broeder??? Nee joh! Die vinnik juist geweldig!

avatar van Ronald5150
3,5
Ik heb ”The Seldom Seen Kid” ooit eens aangeschaft (digitaal weliswaar) naar aanleiding van een positieve recensie. Normaalgesproken is de muziek die Elbow produceert niet iets waar ik direct me door aangetrokken voel. Maar ik ben toch positief verrast door ”The Seldom Seen Kid”. Het is een album vol eigenzinnigheden, onverwachte wendingen en intrigerende tegendraadse melodieën. Alles is bijzonder smaakvol en over het algemeen erg subtiel. Het is niet de meest makkelijke luisterervaring en dat vind ik in mijn beleving af en toe best een drempel om overheen te stappen. Daarom draai ik dit album niet heel erg vaak, moet ik eerlijk bekennen. De keren dat ik het album toch opzet, en dan vooral op de momenten dat ik alleen ben en me goed kan concentreren, geniet ik toch behoorlijk van de muziek op ”The Seldom Seen Kid”. Een nummer als ”Grounds for Divorce” vind ik heerlijk en ”One Day Like This” is prachtig met die mooie koortjes en violen. ”The Seldom Seen Kid” is een eigenzinnig album van een band met een eigen aanpak en geluid. Met de nodige moeite van de luisteraar (en dan beredeneer ik vanuit jezelf) is het een album dat meer dan de moeite waard is.

4,5
"We kissed like we invented it" van Mirrorball, je moet er maar op komen. Ik heb net de eerste track van de nieuwe cd gehoord (The take off and landing of everything), weer zo mooi en poëtisch, ben benieuwd of ie het niveau van the Seldom Seen Kid gaat evenaren.

avatar van FrodoK
4,5
Waar heddegij die dan gehoord? Maakt me nieuwsgierig!

avatar van brain75
5,0
FrodoK schreef:
Waar heddegij die dan gehoord? Maakt me nieuwsgierig!


Even naar youtube, en dan "elbow fly boy blue" intikken. Is een tweeluik: eerst het nummer Fly Boy Blue (is even wennen, ik waarschuw je maar) en daarna Lunette (wat meer in het bestaande repertoire past)

avatar van Musicdiscover
5,0
Stem naar 5 verhoogd, wat een album.. tijdloos en pure klasse.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:19 uur

geplaatst: vandaag om 10:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.