Atmosphere - When Life Gives You Lemons, You Paint That Shit Gold (2008)

Label: Rhymesayers

1. Like the Rest of Us (3:21)
  2. Puppets (3:41)
  3. The Skinny (3:36)
  4. Dreamer (4:04)
  5. Shoulda Known (3:07)
  6. You (3:14)
  7. Painting (3:00)
  8. Your Glasshouse (3:58)
  9. Yesterday (3:23)
  10. Guarantees (4:32)
  11. Me (3:40)
  12. Wild Wild Horses (4:15)
  13. Can't Break (3:33)
  14. The Waitress (3:00)
  15. In Her Music Box (4:20)
  16. Vanity Sick * (2:52)
avatar van Kill_illuminati
Ik vind Elvis Presley ook niks

avatar van MJ_DA_MAN
Elvis > Jay-Z.

avatar van Eardrum
buiten alles om vind ik het een zeer sterk album. en heb ik o.a. vernomen dat atmosphere met 2 nieuwe ep's komt.

Pitchfork: Atmosphere Announces Two New EPs

SSS
Kill_illuminati schreef:
Ik vind Elvis Presley ook niks

Maar ik lees in dat bericht dat Jay-Z net als Elvis gewoon commercieel is, meer niet. Ik heb liever een artiest die om de 4 jaar een goed album uitbrengt dan een artiest die elk jaar de tieners weer een plezier doet.

De Jay-Z van een jaar of 6 geleden had nog wel goede tracks, maar dat is verleden tijd (te druk met een bloedmooie vrouw, discotheek/club, basketbalclub, en is financieel natuurlijk allang binnen).

avatar van Elohim
kut album, moest ik nou net tegenkomen in de media markt toen ik atmosphere nog niet echt kende, alleen van naam en hier en daar een gastoptreden, ook nog deluxe edition... ik haat mezelf XD

heb deze net gepindakaasd en kijk nu de clip van you, wat een gruwelijke bassline heeft dat nummer zeg, rustgevende synths op de achtergrond, lekker refreintje, heerlijke flow, teksten goed uitgedacht... k druk steeds ff op F5 bij youtube =]

Jay-Z Elvis vergelijking? Elvis is legendarisch, terwijl Jay-Z dat alleen is in de ogen van stans, dickriders en mensen die niks van hiphop weten.

Rene1979
Rhythm & Poetry schreef:
Niet overdrijven SSS, want dat is niet wat ik zeg. Zelf ben ook niet hooggeschoold maar dat is dan ook niet het punt dat ik maak.

Ik ben zelfs nooit naar school geweest, Ben ik maar voor de overheid gaan werken. Want ja als je niks kan.....

En toch vind ik Atmo de perfecte HipHop, en er is niets wat je kan vergelijken met Atmo. Zeker Jay, Em enzo niet. En HipHopDX is een kutsite inderdaad. Die wordt gerund door commercieele mongolen die een album van Birdman een 5 geven... Kijk liever op HipHopLeeft.nl

Maar goed heb dit album weer geluisterd giseren en het is een regelrechte hip hop classic...

The Opinionated
Rhythm & Poetry zegt nergens dat je hoogopgeleid hoeft te zijn om de muziek van Atmosphere te kunnen begrijpen of te kunnen appreciëren, maar wel dat het publiek dat Atmosphere bereikt bestaat uit personen die doorgaans hoger zijn opgeleid [dan het publiek van de doorsnee hiphop act].

Ook ik vermoed dat muziek die gekenmerkt wordt door diepgang, verfijndheid en tekstuele vernuftigheid eerder luisteraars aantrekt en bereikt die over [een gemiddelde] intelligentie en opleiding beschikken. (Al hangt dat natuurlijk ook samen met de sociale klasse waarin deze personen zich bevinden en de waarde die deze klasse of zijzelf hechten aan [hogere] cultuur en het ontwikkelen van smaak)

avatar van Soulistic
Naar alle eerlijkheid ben ik een laatbloeier wat betreft de muziek van Atmosphere. Maar beter laat als nooit toch?
Heb hem dus toch maar besteld en zojuist binnen gekregen.
Ben erg benieuwd na het lezen van het merendeel positieve reaktie's op dit album.
De track "Me" kende ik al wel, en vind ik echt een prachtige track.
Hopen nu dat de andere tracks me ook zo weten te raken!

avatar van MAS
MAS
Dat komt denk ik helemaal goed.

avatar van ThingMan
The Skinny en You ken ik van deze cd. Die tracks vind ik echt vet. Lekkere beats. Atmosphere is echt relaxt.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik wilde deze plaat verhogen, maar dat is niet meer mogelijk. En bovendien weet ik nog steeds niet (na meer dan honderd luisterbeurten) welke nummers ik nu eigenlijk het beste vind. Of eigenlijk weet ik dat wel. Ik vind elk nummer op dit album het beste.

pqt
Waarom wordt dit album van hem zo hoog aangeslagen, terwijl geen liedje hierop zich kan evenaren met een liedje als Fuck You Lucy, Godlovesugly, Smart Went Crazy. Het zijn gewoon allemaal stuk voor stuk goeie tracks, maar matig in vergelijking met vroegere tracks (nee vooral niet albums, die deden het helemaal niet voor mij) van Atmosphere.

Coys
Naar de 5* met deze fantastiche, sfeervolle plaat. Dit album herbergt enkele van de beste, lees mooiste, beats die ik ken. Hoewel ze vrij kaal zijn verhoogt dit juist voor mij het sterke van ze. Denk aan Like the Rest of Us, wat een pianoriedel, het country-achtige in die van Painting maakt echt een geweldige sfeer, mijn favoriet tot op dit moment wel. Ook The Waitress is echt fenomenaal met die fluit, en bovenal zijn de lyrics van Slug ook heel sterk. Ik denk wel het beste hip-hop album dat ik tot nu toe ben tegengekomen, dus deze gaat zeker m'n top10 in. Nu wilde ik al een tijdje m'n lijst een flinke schop geven, maar denk er nog even over na hoe dat zich gaat voltrekken.

avatar van orbit
Lekkere hiphop plaat, veel afwisseling in stijlen en goede stemmen van de heren rappers. Soms komt er een riedeltje voorbij wat hergebruikt is, zoals hoort in het genre. Maar veel nummers klinken fris en redelijk authentiek. Het gebruik van synths op deze plaat is wellicht één van de meest in het oor springende kenmerken. Kende nog niet veel hiphop met synths. En het werkt hier af en toe erg goed, zoals bij Glasshouse, waar ze uitgesproken cool zijn, deed me erg aan een aantal van mijn favo bands uit de 80s denken. Hoewel er veel sterks op staat, staan er ook wel zwakke nummers tussen, iets teveel naar mijn smaak. Maar voor de rest een uitstekende plaat. Favorieten: The Skinny, Dreamer, Your Glasshouse, Wild wild horses en The Waitress.

orbit schreef:
goede stemmen van de heren rappers
Atmosphere bestaat uit één rapper en een producer.

avatar van orbit
Aha.. des te knapper.. hij accentueert soms dingen zo dat het lijkt alsof hij wordt afgewisseld door een ander.

avatar van fabblwaps
Dat gevoel hebben mensen wel vaker bij Atmosphere inderdaad.

Ik had hetzelfde inderdaad. Herkenbaar verhaal van Orbit.

avatar van MJ_DA_MAN
Dat begrijp ik zelf dan niet; als ik iemand uit duizenden herken door zijn herkenbaarheid (ofzo enzo enz.) is het Slug wel.

The Opinionated
Dan zal jij over superieure zintuigen beschikken.

avatar van fabblwaps
Ik herken z'n stem ook altijd wel, maar het zal wel een verschil maken als je 'm voor de eerste keer hoort.

avatar van Silky & Smooth
Ik had het ook niet hoor! Toen ik dit album voor het eerst luisterde dacht ik dat Atmosphere de enige rapper was op dit album. Dus voordat ik wist dat het bestond uit Slug & Ant.

pqt
Slug heeft ook een totaal andere stem op bijvoorbeeld The Woman With the Tattooed Arm. Als je dat hoort is het best begrijpbaar dat sommige mensen denken dat Atmosphere uit 2 rappers bestaat.

avatar van Outblasty
Een aantal nummers op dit album bevallen mij echt niet, maar dat wordt ruim goed gemaakt door een aantal masterlijke nummers (Dreamer, You, Painting, Yesterday, Wild wild horses, The waitress, In her music box)

avatar van Elohim
ik dacht, voordat ik atmosphere ging luisteren, ook dat t twee rappers waren, toen ging ik enkele nummers luisteren en dacht ik: vreemd... die tweede rapper hoor je wel heel weinig, heb ik t toch maar even gechecked via wiki en bleek dat de ander een producer was, maakt niet uit =]

ik begin dit album altijd bij "you", glijd ik door naar Painting, wat me later weer brengt bij Your Glass House. Hierna word ik altijd weer verrast door het leuke Yesterday, wat lekker luchtig klinkt, met een echt leuke boodschap. Deze mooie streak eindigt voor mij altijd bij Guarantees, dan moet ik mn mp3 vaak wel wat harder zetten, maar ik kan er zo van genieten, ik heb gemerkt dat veel mensen dat nummer niet zo heel leuk vinden, tochis het een van mijn favorieten van het album. leuke clip ook.

Me is dan zo'n nummer wat eigenlijk wel heel leuk is, maar waar ik vaak niet aan toe kom omdat ik toch nog een paar keer naar guarantees blijf luisteren. misschien sla ik deze ook wel vaak over omdat ik mezelf erin herken. ik luister em nu even, en het is echt een van de betere nummers van het album, zeker door Ant zijn productie, heerlijk sample.
Can't Break vind ik verrassend genoeg best een lekker nummer, de synths klinken redelijk netjes, echt lekker rauw.
Het album eindig gruwelijk met in her music box, met een mij o zo bekend in de oren klinkend sample, ik weet zeker dat ik het eerder heb gehoord. jammer genoeg wordt dit sample overstemd door niet al te superklinkende synthesizers, wat niet heel erg is, slug klinkt er lekker over en hij vertelt een heerlijk verhaal

kortom, heerlijk album, wat ik binnenkort ga bestellen, alhoewel de nieuwe canibus ook vet was, dus ik moet het allemaal nog maar even uitzoeken

toch maar een 4,5

avatar van niels94
Lekker albumpje, relaxte, goed in elkaar zittende beats, goede flow. Echter, persoonlijk vind ik dit niet hoger dan 3,5*, het doet me niet heel erg veel. Het klinkt allemaal wel lekker maar wordt voor mij soms een beetje saai. Begrijp me niet verkeerd, het is een heel goed album, maar ik zie de genialiteit niet die heel veel mensen wel zien.

Maar dat zal wel aan mij liggen.

avatar van Rhythm & Poetry
Gewoon vaker draaien, ik gaf deze plaat in eerste instantie ook 3,5*.

avatar van niels94
Oké, dan zal ik dat doen .

Sqritz
pqt schreef:

pqt
Heb ik iets fouts gezegd?

Of was dat nog de periode dat die andere vent erbij zat?