Autechre - Tri Repetae (1995)

Alternatieve titel: Tri Repetae ++

7. C / Pach (4:39)
  8. Gnit (5:49)
  9. Overand (7:33)
  10. Rsdio (10:08)
  11. Second Bad Vilbel * (9:47)
  12. Second Scepe * (7:45)
  13. Second Scout * (7:23)
  14. Second Peng * (10:54)
  15. Garbagemx36 * (14:10)
  16. Piobmx19 * (7:37)
  17. Bronchusevenmx24 * (9:44)
  18. Vletrmx21 * (8:27)
Kos
Ah, dat is dus Anvil Vapre, ik snapte al niet waar dat op sloeg .

Second peng is nu ook al een kleine favoriet hier .

avatar van Onderhond
Alternatieve titel lijkt nu wel verdacht veel op de gewone titel trouwens. Geen idee wat er afgesproken is, maar als iemand het juist wil zetten ...

Ja, d'r moeten nog plusjes bij de alternatieve titel, idd...

Electro_
Is iemand het met mij eens dat Eutow goedkoop klinkt?

Briljant!

Electro_ schreef:
Is iemand het met mij eens dat Eutow goedkoop klinkt?

goedkoop? verklaar je nader. ik vind het één van de beste tracks van dit album, na clipper en c/pach.

Electro_
Ja, ik weet niet. Die synthesizers vind ik erg Eurodance-achtig klinken. Maar dat is dan vooral in het begin.

avatar van Ali Chemicali
dit is weel de meest zeggende CDhoes die d'r bestaat zo ongeveer, maar voor zover ik het weet klinkt de muziek wel goed

Electro_ schreef:

Mja, misschien wel. Heeft wel z'n charme vind ik.

Alleen voor de hoes al een 5*

Gewoon schitterende muziek maken en dan geen tijd besteden aan het ontwerpen van een hoes..
Wat een meesters..

avatar van bas
bas
daar verdient The Designers Republic anders een hoop geld mee... Je kunt het met 3 losse sleeves nog eens afwisselen

avatar van pulpjannis
Ik ben hem weer eens gaan luisteren en ik hoor nu hoe vreselijk goed deze cd is.

4.5

Kos
Het probleem hiermee is dat met uitzondering van Clipper alle 'niet op elke versie van het album aanwezig' tracks verreweg het beste zijn.

avatar van Onderhond
Het blijft wat moeilijk op dit album te beoordelen inderdaad. Aangezien de bonustracks gewoon integraal zijn te beoordelen bij de overeenstemmende EPs (Garbage en Anvil Vapre).

avatar van John Doe
Kos schreef:
Van mij krijgen die ep's anders een sterretje minder

avatar van gemaster
Aardige plaat, maar soms een beetje te saai. De muziek werkt nooit echt toe naar een hoogtepunt en dat is juist iets wat ik altijd erg kan waarderen in electronische muziek. Ben het eigenlijk wel een beetje met Onderhond eens dat dit niet zo heel erg geweldig is. Twijfel tussen 3* en 3,5*.

Ga toch maar voor dat laatste.

Overigens beoordeel ik alleen de eerste 10 nummers, die andere nummers zijn immers afzonderlijk te beoordelen bij de betreffende EP's.

avatar van John Doe
gemaster schreef:
Er zijn hier een ander soort hoogtepunten te vinden dan in de electronische muziek die je gewend bent.

Ik vind trouwens dat op deze andere manier hogere hoogtes kunnen worden gehaald.

avatar van orbit
Ja, ik hoor eigenlijk weinig anders dan hoogtepunten op deze plaat. Heb je wel goed naar een nummer als Clipper of Eutow geluisterd gemaster?

avatar van gemaster
Clipper vind ik ook het beste nummer op de plaat.

Maar voor de rest is dit niet helemaal mijn ding. Of ik luister inderdaad niet goed.

thedude1975
Tot nu toe heb ik het meest met deze plaat, maar ik moet de rest nog veel vaker luisteren. Vind vooral Rotar subliem..

Dit vind ik Autechres beste werk, en samen met de EP's die toegevoegd zijn op de ++ editie zijn het misschien wel de beste 2 electronische CD's die in 1 package te koop zijn.

Clipper en Rotar zijn van ongekende klasse op de normale editie. De Anvil Vapre EP is subliem, maar Garbagemx36 en Vletrmx21 zijn m'n 2 favoriete Autechre nummers aller tijden.

DevendraBan
Heerlijk album. De beste Autechre die ik al ben tegengekomen, een dikke 4.5* hebben ze al, een 5* én een top 10 plaats zijn niet veraf.
Dit is het soort elektronische muziek dat rillingen door mijn ruggenmerg laat gaan: zachte industrial-beats, geknisper en geratel, sublieme melodieën, en alles is zo perfect op elkaar afgestemd.
Soms dreigend en onheilspellend maar altijd komt er iets dat een soort opgewektheid meegeeft.
Het feit dat in de ++-versie dé twee Autechre-EP's zitten, doen dit album nog meer eer aan. Ik beoordeel een album niet graag op bonustracks maar hiervoor wil (lees:moet) ik graag een uizondering maken.
Second Bad Vilbel is hortend, stotend en krakend. Adembenemend!

Kos
Wat is die Garbagemx36 toch fucking briljant. .

avatar van GrafGantz
Voor mij het ultieme overgangsalbum tussen de ambient-achtige begintijd en het klinisch abstracte industrial geluid wat hierna kwam. Typisch geval van "best of both worlds".

avatar van orbit
Raak gezegd, inderdaad heeft dit nog die lekkere ambient flows maar ook wat rauwere kantjes. Al had Amber die ook al een beetje, maar hier zijn ze wat sterker op de voorgrond.

vondeich
Ben hier zeer benieuwd naar... wat kan ik precies verwachten?

avatar van orbit
Heerlijke electronische muziek! Top of the bill in dit genre! Niet dansbaar (of niet echt), wel veel beter dan het meeste wat dansbaar is!

Toevallig luister ik hem nu voor het eerst sinds jaren, lekker op de koptelefoon.

Vondeich: het is een van de Autechre's rustigere releases: lange, uitgesponnen nummers, mooie klanktapijten met inventieve beats.

Ik heb trouwens wel de CD zonder die bonustracks, die staan hier wat mij betreft los van.

avatar van Fatboyslim
Leuk! lekker ambient electronisch, je moet het in ieder geval niet luisteren als je wat minder tegen herhalende melodieen kan..
Maar, welke artiesten zou je hier mee kunnen vergelijken? Behalve Alphex Twins dan..

Probeer eens:

Bola - Fyuti en Soup
B-12 - Electro-soma
Boards of Canada - Music Has the Right to Children
Two Lone Swordsmen - Tiny Reminders

Wellicht dat Plaid je ook wel bevalt, maar die vind ik zelf niet zo goed op de een of andere manier. Het is echter wel een grote naam in dit wereldje.