Wu-Tang Clan - Wu-Tang Forever (1997)

Label: Loud

1. Wu-Revolution (6:17)

met Popa Wu en Uncle Pete

2. Reunited (5:23)
  3. For Heaven's Sake (4:13)

met Cappadonna

4. Cash Still Rules / Scary Hours (Still Don't Nothing Move but the Money) (3:06)
  5. Visionz (3:09)
  6. As High as Wu-Tang Get (2:39)
  7. Severe Punishment (4:49)
  8. Older Gods (3:07)
  9. Maria (2:34)

met Cappadonna

10. A Better Tomorrow (4:58)
  11. It's Yourz (4:19)
  12. Intro (2:02)
  13. Triumph (5:38)

14. Impossible (4:28)

met Tekitha

15. Little Ghetto Boys (4:49)

16. Deadly Melody (4:20)

met Street Life

17. The City (4:05)
  18. The Projects (3:17)
  19. Bells of War (5:12)
  20. The M.G.M. (2:38)
  21. Dog Shit (3:34)
  22. Duck Seazon (5:42)
  23. Hellz Wind Staff (4:52)

met Street Life

24. Heaterz (5:26)

25. Black Shampoo (3:49)
  26. Second Coming (4:39)

met Tekitha

27. The Closing (2:37)
  28. Sunshower * (6:10)
  29. Projects International Remix * (3:59)
avatar van Niek
Ik weet alleen dat Stoupe vrijwel altijd hetzelfde klinkt.
FlyLo schreef:
Ik heb het ondertussen wel gehad met die bombastische beats met daarover een high-pitched-sample.
En ja, ik ken genoeg van Stoupe om dat te kunnen zeggen.
En natuurlijk, slécht is Stoupe niet maar hij staat in geen vergelijk met RZA.

avatar van Shelter
Stoupe en RZA vergelijken vind ik zoiets als Kero One met Ice Cube vergelijken...

Maar ik vind beide (alle 4:)) meestal wel relaxed

Dj2Jelle
Ja, maar dan kun je Kero One nog wel beter vinden.. Of de RZA.

avatar van Shelter
mja het kan wel ik bedoel alleen dat het moeilijk vergelijken is.
Het is niet dezelfde stijl namelijk...

Dj2Jelle
Als je alleen dingen met dezelfde stijl zou kunnen vergelijken valt er niks te vergelijken..

avatar van Shelter
dus niks heeft dezelfde stijl volgens jou?

Dj2Jelle
Tuurlijk wel, maar daar gaat het niet om. Waarom zou je bijv. Premier wel met RZA kunnen vergelijken en Stoupe niet met RZA? Waar liggen de grenzen dan volgens jou? Voor mijn part vergelijk je het met Beethoven, moet jij weten.

avatar van Shelter
ik zeg alleen dat ik het echt lastig vind om 2 mannen met totaal verschillende stijlen te vergelijken en te zeggen persoon A is beter dan persoon B. In de zin van ik vind persoon A lekkerder in het gehoor liggen als persoon B kan natuurlijk altijd.
ik ben geen hokjesdenker als jij en de zin van waar liggen grenzen, ik kan je geen model aanbieden van hier liggen de grenzen en dit is te beoordelen. Ik zeg dan ook nergens dat het NIET te vergelijken is.
Je stelt het nu wel erg zwart wit. Voor mijn part vergelijk je K3 met Blackalicious, als jij dat kan...doe je ding man!

Shelter schreef:
Ik zeg dan ook nergens dat het NIET te vergelijken is.

Dan is het goed

hahaha... gelukkig maar

avatar van ThingMan
Wu-Tang, Wu-Tang, Wu-Tang!!!! Beste album wat ik heb thuis. Ik vind alle nummers die erop staan zijn vet. Fantastische RZA productie. Staat nummer 1 in mijn top 10. Eerste cd die ik kocht terwijl ik alleen maar Say What Yout Want had gehoord van Texas. Zeker geen spijt van gehad.

avatar van principal2000
Dit was een zware teleurstelling na Enter.... Heb deze min of meer blind gekocht en dit betekende het einde van mijn interesse in de Wu-Tang Clan en haar individuele members. Klinkt veel te plastisch, elektronisch en mist daardoor het rauwe van hun debuut. De beats zijn in principe niet slecht, maar er is altijd wel iets wat de beat verpest. Soms een irritante hook, een slecht gebruikte sample, de slechte drums, een overdreven stringetje, etc. etc. De goede MC's kunnen deze draak niet redden. Heb deze al jaren niet meer in mijn cd-speler gehad. Net nog even langs de nummers geskipt voor deze waardering en ik vind het nog steeds heel vervelend om naar te luisteren.

avatar van Shelter
1,5 is wel heel erg laag vind ik zelf, hij is inderdaad veel minder dan enter the wu tang maar zo slecht is die toch niet?

avatar van principal2000
Ik vind het echt een heel vervelend album om te luisteren. Sterker nog: ik kan niet eens de nummers afluisteren. Dan vind ik 1,5* niet te laag. Als je dit album vergelijkt met Enter The Wu-Tang, zou ik zelfs 0* of 0,5* geven.

avatar van ThingMan
Man, jij hebt geen smaak. 1,5*. Ben ik het zeker niet mee eens. Tuurlijk is het een ander album dan Enter. Maar It Was written is ook geen Illmatic.

enter the wu-tang mag niet eens in de schaduw staan van dit album. Deze is veel uitgebrijder,en muzikaal en tekstueel veel beter.
Dat sommige mensen zich wanhopig vastklampen aan een debuutalbum, met enige nostalgische waarde (maar niet meer dan dat) valt nog te begrijpen. Maar om dan hun vele male betere vervolg ineens te gaan afkraken is weer het andere uiterste.

avatar van Niek
Heheh. Vooral die 'tekstueel veel beter' is, uh, ja, apart...
Ik was 4 jaar ten tijde van Enter The Wu. Weinig nostalgische waarde..

Niek schreef:
Heheh. Vooral die 'tekstueel veel beter' is, uh, ja, apart...
Ik was 4 jaar ten tijde van Enter The Wu. Weinig nostalgische waarde..

+1.. Alleen was ik ongeveer 2

avatar van Pooiertje
Ik was toen nog niet eens geboren

Dj2Jelle
Ik heb hetzelfde als principal2000 hoor, ik ben na (denk ik) 2 jaar nog steeds niet helemaal aan het album gewend. Er zijn dan ook maar een paar tracks die ik leuk vind en de rest al snel irritant of vervelend.

nostalgische waarde omdat het de waarschijnlijk de eerste shit van wutang die je hoorde. hoe oud je was toen hij uit kwam staat daar los van.

avatar van Pooiertje
Is het zo moeilijk voor je om te begrijpen dat mensen Enter The Wu gewoon beter vinden dan dit album? (ik neem aan dat je het daarover hebt)

83Utreg! schreef:

Ik heb deze eerst gehoord.

Pooiertje schreef:

Ja dat is zeer moeilijk te begrijpen, of liever gezegd onbegrijpelijk.
Ik ken persoonlijk niemand die objectief naar rap, en muziek in het algemeen luistert, en Enter the Wu beter vind. Vandaar daar dat ik de oorzaak van die hogere score op een ander gebied zoek dan het muzikale. Waarschijnlijk meeloperij, als een album zo hoog staat aangescheven vinden mensen het bij voorbaat al beter. Prima album hoor EtW, maar niets bijzonders, zeker niet naast deze.

83Utreg! schreef:

Ja dat is zeer moeilijk te begrijpen, of liever gezegd onbegrijpelijk.

Hilariteit alom hier. Zowat de hele muziekwereld vindt Enter The Wu-Tang beter.

avatar van MJ_DA_MAN
En daar geven mensen die dit beter vinden lekker geen fuck om.

Ben het wel eens met Nick dat de teksten op Enter The Wu en ook wel de raps beter zijn dan hier (maar die waren dan ook van een óngekend niveau).

MJ_DA_MAN schreef:
En daar geven mensen die dit beter vinden lekker geen fuck om.

Hij zei dat iedereen die objectief muziek luistert dit album beter vindt. En dat is onzin²

avatar van MJ_DA_MAN
Dat kun je wel zeggen ja, maar ik ging slechts in op jouw stukje over de gehele muziekwereld.

FlyLo schreef:

Hilariteit alom hier. Zowat de hele muziekwereld vindt Enter The Wu-Tang beter.

Ja precies wat ik bedoel, daarom vind jij hem ook beter. Pas toen ik deze site ging bekijken, kwam ik er achter dat Enter the Wu-Tang hoger stond aangeschreven, daarvoor had ik nooit iemand gehoord die dat beweerde.

83Utreg! schreef:

Ja precies wat ik bedoel, daarom vind jij hem ook beter.

En waarom denk je dat? Omdat jij deze beter vindt? Ik ben er ook later pas achtergekomen dat de meesten het met mij eens waren dat Enter The Wu-Tang het (veel) betere album is. Of dat is alleszins mijn mening, en die staat los van wat anderen er van vinden.