The Roots - Rising Down (2008)

Label: Def Jam

1. The Pow Wow (1:15)
  2. Rising Down (3:40)

met Mos Def en Styles P

3. Get Busy (3:29)

met Dice Raw en Peedi Peedi

4. @ 15 (0:51)
  5. 75 Bars (Black's Reconstruction) (3:15)
  6. (Up Theme) Becoming Unwritten (0:36)
  7. Criminal (4:08)

met Truck North en Saigon

8. I Will Not Apologize (4:34)

met P.O.R.N. en Dice Raw

9. I Can't Help It (4:39)

met Malik B, P.O.R.N., Mercedes Martinez en Dice Raw

10. Singing Man (4:07)

met P.O.R.N., Truck North en Dice Raw

11. (Up Theme) Unwritten (1:22)

met Mercedes Martinez

12. Lost Desire (3:58)

met Malik B en Talib Kweli

13. The Show (3:44)

met Common en Dice Raw

14. Rising Up (4:23)

met Wale en Chrisette Michele

15. Birthday Girl * (4:05)
  16. The Grand Return * (2:22)

met Dice Raw en Wadud Ahmad

17. The Pow Wow 2 * (3:18)
Ben het met een groot deel van je post eens. Zoals ik zelf al zei, de plaat wordt beter met meer luisteren. Ik noem een cd niet zo snel een groeier, maar dit is er toch echt eentje (zoals wel meer van The Roots). Ik luister hem nu nog regelmatig en meestal met veel plezier.
De gastartiesten luister ik het liefst nog een beetje omheen, al doen sommigen het toch wel goed. Mercedez Martinez is echt fijn op nummers van The Roots (verder ken ik haar niet).
Ik heb nu al zin in de volgende cd van The Roots

avatar van Osiris Apis
Wanneer ik Mercedeze Martinez google, dan krijg ik als 1e resultaat de wikipagina van een vrouwelijk worstelaar. Maar dat zal haar vast niet zijn.

Kreeg ik ook toen ik nieuwsgierig werd

avatar van MJ_DA_MAN
Waarom weet ik niet echt, maar ik vind dit album moeilijk te beoordelen. Alle nummers, op een paar na, zijn naar behoren en zijn typisch Roots zoals ze altijd zijn geweest. Ik vind sommige gastrappers (daar horen de ''grote namen'' overigens niet bij) niet echt goed, en ik vind dat er íets teveel R&B-refreinen zijn. Maar ik ga dit album toch met een kleine 4* belonen gezien het niveau bij vlagen hoog is. Rising Up is trouwens een geweldige en swingende afsluister!

avatar van MJ_DA_MAN
Pff, een half uur na het stemmen twijfel ik zó erg dat ik mijn stem al bijna wil gaan verwijderen . Het is puur doordat het album dus een bepaald sfeertje oproept, wat al is beschreven door andere users. En dat sfeertje geeft toch het gevoel dat ik dit album niet nog een keer wil beluisteren, wat dus kan betekenen dat het echt een moment-album is. Ik beluister hem nog één keer en dan kijk ik of ik hem toch ga verlagen. Vréémd album, zeg.

avatar van MJ_DA_MAN
Tóch de 4* laten staan. Het is inderdaad een album dat je niet altijd moet beluisteren i.v.m. de sfeer, maar als je wel in de juiste omstandigheden zit is het gewoon een goed album (wat ik al hiervoor beschreven heb).

avatar van Niek
Voor omgerekend 11 euro op Heathrow zien liggen en dus toegevoegt aan collectie. Nog geen tijd gehad te luisteren , desalnietemin uiterst content met de aanschaf .

avatar van powerplant
voorlopig een 4 maar kan missch nog half puntje bij. Ik vind allesinds dat dit album meer dan het huidige gemiddelde verdiend (3,58).
Niet alleen de nr's rising down, get busy, 75 bars zijn goed maar criminal vind ik ook cool nr, I will not apologize ook, I can't help it... etc etc elk nr heeft wel iets cool over zich. Kortom ik vind het een prachtplaat,

avatar van Niek
Voor (omgerekend) 11 euro op Heathrow op de kop getikt.. Dat is een leuke thuiskomer.
Helaas voor Roots-begrippen een wat zwakkig album. Tot en met Criminal is het gewoon lekker, maar die twee tracks daarna vallen gewoon tegen. Daarna kan het me pakken noch ergeren. Ook is het Black Thought-gehalte gewoon te laag, oftwel teveel gastartiesten. We houden het op een 3,5. Kan er helaas niet meer van maken op het moment. Hij is nu bijna afgelopen en ik prop zo Game Theory dr maar weer eens is, is toch wel ff wat lekkerder.

Vind Get Busy wel weer zeldzaam chill.

avatar van LoG
LoG
De enige 2 tracks die ik echt gewoon niks vind zijn Singing Man en vooral I Can't Help It! Wat een verschirkkelijke track is dat zeg! Ik kan die beat totaal niet waarderen.

avatar van Carolaah
Gelukkig bestaat er in ieder geval ook nog een hiphopgroep die níét samenwerkt met Lil' Wayne..

Als The Roots ooit zover zouden zinken zou ik, bij wijze van, gaan janken.

avatar van Sjaakspeare
Carolaah schreef:

Als The Roots ooit zover zouden zinken zou ik, bij wijze van, gaan janken.

Ik zou echt gaan janken

Je stelt je overigens wel ietwat stigmatiserend op tegenover hiphop...

avatar van Carolaah
Sjaakspeare schreef:

Ik zou echt gaan janken

Je stelt je overigens wel ietwat stigmatiserend op tegenover hiphop...

Zoiets heet generalisering .. Ik weet wel dat er nog heel veel goede hiphop bestaat (vooral op de achtergrond).. Was meer om even de spot te drijven met de hedendaagse vooral commerciële hiphop

avatar van MJ_DA_MAN
In I Will Not Apologize zit dezelfde sample als in Poet Laureate II van Canibus (3e beat in dat nummer).

avatar van Stapler
MJ_DA_MAN schreef:

Awesome

avatar van J.M.
MJ_DA_MAN schreef:

Nu ik de nummers achter elkaar luister hoor ik het ook. Was me nog niet eens opgevallen.

avatar van Sjaakspeare
Carolaah schreef:

Ik bedoelde gewoon 'stigmatiserend' hoor. Daarmee doelde ik op de manier waarop jij hiphop in vakjes leek op te delen. Daar zat gelukkig wel een functie achter. Stigmatiseren betekent iets als 'het opplakken van etiketten', wat ik nu in figuurlijke zin toepaste...

avatar van TheFunkyM
Ben hem nu aan het luisteren!

avatar van TheFunkyM
Tot criminal klinkt het vrij lekker.. Ik vind alleen 75 bars erg wennen om naar te luisteren (aggresief en schel geluid).. Ik ken The Roots niet maar het klinkt erg lekker.

avatar van TheFunkyM
Oke ik heb het hele album geluisterd en het bevalt me goed.
Ik vind Rising Down, Get Busy erg lekker klinken, lekkere beats en een goede flow eroverheen.
75 bars is op dit moment nog niet voor mij geschikt.. dit nummer is voor mij dan ook een skipper ( op de tekst nog niet gelet. )
Criminal vind ik daarna weer een erg lekker nummer, met een lekker refreintje.. De nummers daaropvolgend vind ik ook erg lekker klinken.. vrij makkelijk weg te luisteren..

Wat voor mij het album maakt, is de stem en de flow van de man. Dit zorgt ervoor dat ik het album lekker kan weg luisteren. Ook zit er genoeg afwisseling in het album, wat voor mij alleen maar positief is.

Ik vind het een lekker album, de gelukkig niet té lang duurt..

tot nu toe een 4

Ik vind 75 Bars juist verschrikkelijk lekkker! Klinkt heel kaal en vrij simpel, maar het klinkt oh zo lekker. Hmmmm

avatar van TheFunkyM
ik vind dat schelle geluid van zijn stem niets.. maar miss is het een kwestie van wennen, i don't know(A)

RealTom schreef:
Same here!:)

Kid A(cid)
Beste mensen, ik wil misschien deze plaat gaan halen. Nu is het zo dat dat mijn eerste hiphop-album in de kast zal worden (ik heb ook wat hiphopalbums en -nummers gedownload). Het titelnummer vond ik erg sterk en ook 75 Bars vind ik erg gaaf. Ik heb nog wat andere nummers van The Roots gehoord, maar ik hoorde ergens ook een soort r&b-refreintje langskomen, waar ik het niet zo op heb. Mijn hiphopvoorkeuren gaan richting Public Enemy en Dizzee Rascal. Denken jullie dat dit album iets voor mij zou zijn?

Mayne
Jawel, maar ik zou 'm eerst eens pindakazen, of wat liedjes op youtube bekijken, voor je hem echt gaat kopen.

avatar van Chrisseh
Ik zeg; probeer eerst ook wat liedjes van Game Theory (en van dit album) en kijk dan welke je leuker lijkt. Dit ligt wel een beetje in het verlengde van Game Theory, alleen is deze wat donkerder, en vind ik eerstgenoemde beter.

Joy
zowee, wat blies die band de zaal omver tijdens lowlands

typische liveband as je het mij vraagt

avatar van TheFunkyM
Ik moet zeggen dat ik dit album tot nu toe lekkerder vind wegluisteren dan Game theorie, die me iets te elektronisch is..

Maar ik heb GT pas 1 keer gehoord.. misschien veranderd het nog na de reacties van jullie....

Kid A(cid) schreef:

Dan zou ik Game Theory kopen, van The Roots, die is wat minder 'r&b-refreinig'
Gewoon een keihard en lekker album. Hele mooie sferen enzo, en het beukt heerlijk

Op hiphopleeft kun je trouwens mijn recensies van Game Theory en Rising Down lezen.