The Roots - Rising Down (2008)

Label: Def Jam

1. The Pow Wow (1:15)
  2. Rising Down (3:40)

met Mos Def en Styles P

3. Get Busy (3:29)

met Dice Raw en Peedi Peedi

4. @ 15 (0:51)
  5. 75 Bars (Black's Reconstruction) (3:15)
  6. (Up Theme) Becoming Unwritten (0:36)
  7. Criminal (4:08)

met Truck North en Saigon

8. I Will Not Apologize (4:34)

met P.O.R.N. en Dice Raw

9. I Can't Help It (4:39)

met Malik B, P.O.R.N., Mercedes Martinez en Dice Raw

10. Singing Man (4:07)

met P.O.R.N., Truck North en Dice Raw

11. (Up Theme) Unwritten (1:22)

met Mercedes Martinez

12. Lost Desire (3:58)

met Malik B en Talib Kweli

13. The Show (3:44)

met Common en Dice Raw

14. Rising Up (4:23)

met Wale en Chrisette Michele

15. Birthday Girl * (4:05)
  16. The Grand Return * (2:22)

met Dice Raw en Wadud Ahmad

17. The Pow Wow 2 * (3:18)
avatar van Chrisseh
Ik kijk hier wel naar uit . Get Busy en 75 Bars klinken dan wel wat... heftiger, maar ik heb er wel een goed gevoel over.

avatar van thomzi50
Wat veel gasten. Jammer van Styles P. Wie is Tuba Gooding Jr.? Ik ken wel de acteur Cuba Gooding Jr.

avatar van Chrisseh
Ja, érg veel gasten inderdaad. Had van mij best wat minder gemogen, Black Thought is kundig genoeg om zelf wat meer te doen.

avatar van Osiris Apis
Gelukkig doet Porn ook weer mee. Wat een naam

avatar van Kos
Kos
Tuba Gooding Jr. . is dat echt?

Toffe hoes trouwens.

avatar van Stapler
Porn en Tuba Gooding Junior... Got to be kiddin' me hahaha

avatar van Reijersen
Gaan we het hier ook nog gewoon over het album hebben ipv onzinnig geneuzel over artiestennamen.

Al een tijdje bekend dat The Roots op dit album veel collabo's zouden hebben. 75 Bars heb ik reeds gehoord en gaat er lekker in, een erg recht-toe-recht-aan nummer. En 'Get Busy' met Peedi Peedi (ipv Peedi Crakk) is van een hoog niveau. Dus dat belooft weer veel goeds.

avatar van VforVictor
& DJ Jazzy Jeff!! dat die kerel nog leeft?! Ben wel benieuwd naar wat dit album brengt, vond Game Theory wel ardig zaten een paar relaxte nummers tussen maar niet speciaal ofzo

jorisje123456
Birthday Girl zou niet meer op het album (in de VS alleszinds) komen

Mayne
Get Busy is iig erg lekker, ben benieuwd hoe de rest klinkt.

avatar van Chrisseh
Ik ben nu al een beetje klaar met Get Busy en 75 Bars, geen goed teken. Birthday Girl daarintegen, alhoewel die het meest tegenviel bij de eerste luisterbeurt, is eigenlijk wel gewoon een vermakelijk (pop)nummer. Rising Down blijft gewoon vet.

avatar van LoG
LoG
Ik vind t einde van Birthday Girl wel echt heel mooi hoor, verder heb ik nog niet echt aandachtig naar de lyrics geluisterd maar ik vind m wel leuk klinken.
Get Busy is gewoon ontiegelijk hard! Dikke vette beat, ik moet wel wennen aan de beat maar die drums! Vinden jullie ook niet?? Die drums man, die zijn geweldig!
En 75 Bars is gewoon straight to the point, niet echt een onderwerp in t nummer, maar gewoon blijven spitten.
"You'll see that my lyrics are a psychology exam" zoiets zegt ie als ik me goed herinner, vond ik wel een dope lijn (A)

Enneh, Rising Down vind ik ook een vet nummer! Mos Def komt ontiegelijk goed, "Make ya motor go skrrr!" En dat dan de beat wegvalt is meesterlijk.

En tot slot Rising Up, vond ik in de sampler up hun myspace ook al heel lekker klinken, enneh ik heb m een keer geluisterd en hij klinkt gwoon ontieglijk vet! Op een gegeven moment komt die Wale ofzo en dan die beat heel simpel en vet verslavend!

Volgens mij wordt dit een heel goed album.
De vele gastartiesten vind ik eigenlijk totaal niet erg, als het maar wel The Roots blijft, dus Thought @ Work!

avatar van Niek
***** wat klinkt dit weer lekker allemaal! Ik hou echt zo veel van the roots en vooral van Black Thought. DIe gast word gewoon niet minder. En wat die featers betreft, ik baal nooit als ik namen zie als Mos Def, Common, Malik B en Dice Raw (alhoewel laatste twee op Game Theory tegenvielen) en Talib, en vooral bij the roots omdat ze zo thuis horen in dat gezelschap dat het niet eens als feater aanhoort. Heb hier uiterst veel zin in.

avatar van LoG
LoG
WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH hahahaha
ik heb echt zin in dit album mensen
Ben heel benieuwd!
Ik heb m gepreordered bij amazon maar volgens die site krijg ik m pas op 5 juni :S Wat is dat voor preordersysteem? Ik hoor m als eerst te krijgen! (A)

Is iemand anders hier bekend mee?

avatar van D-Clutch
Je hebt hem gepreordered bij amazon usa? Waarom niet gewoon bol.com of in de winkel?:P en als je voor amazon kiest, kies dan voor amazon.de of amazon.co.uk.. snellere leveringen en lagere verzendkosten

Kan niet wachten op dit album, wordt zeker aan m'n collectie toegevoegd.

avatar van Urbanoetang
Ben benieuwd
(Staat op torrent of het een goede torrent is geen idee. Wil er niet mee zeggen dat je hem dan niet meer moet kopen natuurlijk Ik bedoel alleen, als je echt niet meer kan wachten....)

avatar van MJ_DA_MAN
Hij is nog niet gelekt, voor de duidelijkheid .

avatar van Urbanoetang
Gemerkt. Heb "hem" net binnen

avatar van JAHJAH
MJ_DA_MAN schreef:
Hij is nog niet gelekt, voor de duidelijkheid .

Kan je nagaan, zes dagen voor de release...nog nooit duurde het wachten zooooo lang

avatar van JuRR
Nu wel. Dan maar wat later naar mijn werk...

avatar van J.M.
Goede nummers worden afgewisseld met mindere (af en toe slechte) nummers maar zal hem nog wat vaker moeten luisteren. Dit is denk ik (lol) wel het minst goede album van The Roots. Black Thought is gelukkig wel weer gewoon goed.

avatar van D-Clutch
Welk nummer vind jij slecht dan?? En hoe kan je in godsnaam al tot de conclusie gekomen dat dit het slechtste album is van The Roots na 1 of 2 keer geluisterd te hebben? Misschien is het een groeiertje.

Na 2 keer geluisterd te hebben een erg goed album zoals ik verwachtte. Dit album is iets donkerder dan de rest van de albums die ze gemaakt hebben. Zal hem nog meer moeten beluisteren om tot een echt oordeel te komen.

De 192 kbps leak heeft trouwens niet de correcte tracklist. Ik heb een EAC rip die anders eindigt (zoals op de echte cd).
192 kbps heeft na track 14 nog maar 1 nummer, een soort outro van 8:33. De EAC rip van de echte cd heeft na track 14 nog 3 tracks: Birthday Girl, The Grand Return en een Hidden Track (Outro). Voor de duidelijkheid ff.

avatar van Chrisseh
Ben wel erg benieuwd naar dit album!

Ze hebben ook meteen de vierde clip van het album, nu Rising Up, gedropt.

avatar van J.M.
@D-Clutch: Mag ik dan niet zeggen wat ik hier van vind als ik het 1 of 2 keer heb beluisterd? En staat er niet in mijn bericht "maar zal hem nog wat vaker moeten luisteren". En als ik nummers als I Will Not Apologize, Singing Man (verschrikkelijk refrein) en Lost Desire hoor wordt ik daar gewoon niet blij van.

avatar van Seedorf
Na een aantal keren beluisterd te hebben ben ik er nou niet echt kapot van. Rising Down is ongetwijfeld de beste track.

avatar van Rhythm & Poetry
Album begint erg sterk, maar stort na het 3de nummer als een kaartenhuis in (misschien wat overdreven gesteld). Af en toe volgt er nog een leuke productie hier, een leuke rap daar. Maar veel meer positiefs kan ik er niet over zeggen. Behalve dat ik de laatste tracks met o.a. Lost Desire (mede dankzij Talib) wel weer sterker vind.

avatar van J.M.
Nipte 3,5 geworden. Toch een tegenvaller. Rising Down en Criminal vind ik geweldig en voorderest luistert het wel goed weg maar nergens is het niveau blijvend hoog wat op ander Roots materiaal wel het geval is. Het is zeker niet slecht. Maar ègt goed vind ik het niet.

avatar van JAHJAH
Niks mis met deze plaat. Vind er een paar uitschieters tussenzitten (2,5,7,14), daarna 12 en 13 die ook zeer lekker klinken en de rest is verder ook goed aan te horen. 4,5*

avatar van Reijersen
Heb erg weinig aan te merken op deze plaat. De producties zijn erg sterk en komen wat duisterder over. Het is allemaal wat meer recht-voor-je-raap.
Black Thought is verder een MC die zich tot de beste van de wereld mag meten, wat een fantastische stem en flow heeft deze man zeg!
Verder zijn alle collabo's erg oké. Nergens storen ze me en er staan verder erg vel sterke songs op (nr 7 is toch wel een topfavorietje)

Dubbel gevoel. Enerzijds met JM eens dat dit een minder album is van The Roots; van deze lui verwacht ik, wellicht onterecht, altijd een stukje creatieve orginaliteit. Dat daarmee de plank ook wel eens mis geslagen kan worden, blijkt uit m.i. " The Show."

De eerste 5 zijn gewoon straight up bang tracks, met een 90s feel, maar puilen daarin niet uit van kwaliteit. "Rising Down" is hiervan zowel een positief als negatief voorbeeld. Crimininal krijgt bij voor het eerst mijn hand op de volumeknop.

Duister is het woord dat deze plaat kenmerkt. Dat moet mogen en kan er ook voor zorgen dat deze plaat komende winter in waarde gaat stijgen.

Noemenswaardige tracks zijn " Lost Desire" , " Apologize" , " Rising up" en in mindere mate Birthday girl welke wel de radioplay zal gaan krijgen in navolging van " The Seed" (van Phrenology)

Anderzijds nu, staat dit album op eenzame hoogte in het mij momenteel zeer teleurstellende hiphop wereldje. Ik geloof dat NAS gelijk heeft, in zn track (met notabene een dikke rocksample). Hiphop is dead!

Dit album krijgt van mij een 3,5. omdat het simpelweg het eerste hiphopalbum is in tijden dat ik in ieder geval in zn geheel aan kan zetten.