Opeth - Watershed (2008)

Label: Roadrunner

1. Coil (3:07)

met Nathalie Lorichs

2. Heir Apparent (8:51)
  3. The Lotus Eater (8:48)
  4. Burden (7:42)
  5. Porcelain Heart (8:01)
  6. Hessian Peel (11:26)
  7. Hex Omega (6:59)
  8. Derelict Herds * (6:28)
  9. Bridge of Sighs * (5:55)
  10. Den Ständiga Resan * (4:09)
avatar van Boomer
Hoi Nieuwstad,

Hoe bevalt Heritage je? Vind je dit beter dan Watershed?

Hoi Boomer,

Ik heb beide albums "beloond" met 2,5*. Maar ik vind Heritage een tikje beter dan Watershed, dus wellicht zit er nog een verhoging in. Watershed is wat mij betreft de minste uit hun gehele oeuvre.

avatar van kobe bryant fan
Fantastische plaat van Opeth, Coil is een rustig en mooi nummertje en Heir Apparent knalt er dan direct in. Wat een heerlijke song. Ook de ballad Burden is zeer geslaagd. Ik start met een ruime 4*.

nicoot
Laat je vooral eens goed veroveren en meevoeren door het majestueuze Hessian Peel - een parel van jewelste.

nicoot
Om nog maar over Lotus Eater te zwijgen, amai!

avatar van kobe bryant fan
Vandaag was ik wat recensie's aan het lezen over Watershed lees ik opeens deze recensie: Klik!

avatar van feenah
Evil Dr Smith en ik zullen nooit vrienden worden, want na een tig aantal luisterbeurten kom ik tot de conclusie dat ik deze de beste vind.
Niks groeiplaat, want bij de eerste sessie was ik al volledig verkocht. Daarna wordt ze enkel sterker en ontdek je meer en meer laagjes. Deze plaat toont ook aan dat de heren zo stilletjes aan en andere sound willen gaan aannemen; wat ook Heritage bewijst.
Opeth heeft iets in hun muziek die mij keer op keer aanzetten om er terug naar te gaan luisteren - de sfeer zullen we maar zeggen. Ook al had ik het er vroeger moeilijker mee om de volledige rit uit te zitten, dan kan ik deze makkelijk een paar keer na elkaar beluisteren.
Favorieten zijn: The Lotus Eater ( 9 minuten zonder één minuut na elkaar hetzelfde tempo), Burden, Hessian Peel, Hex Omega en al de rest.....
Vreemd ook dat de laagst scorende Opeth cd's hier op MuMe mij het meest bekoren dixit Orchid en deze.

avatar van Wyverex
kobe bryant fan schreef:

Wat een recensie ! Vindt hij dit album nu écht zo goed of gebruikt hij een akelig hoge vorm van ironie?

avatar van JLjuju
Hij geeft het album 97/100 dus hij zal het wel echt zo goed vinden .

avatar van kobe bryant fan
Ik had die score nog niet gezien, dat maakt die recensie nog gekker.

avatar van AOVV
Dit is de laatste zin van de recensie: "Geloof dan ook nooit waarderingcijfers bij recensies, dat schept alleen maar verwarring en verkeerde verwachtingen."

Zegt genoeg, denk ik..

avatar van freitzen
Natuurlijk vindt hij het goed, zie ook z'n recensies van andere Opeth-albums.

avatar van rock-rick
Echt een geweldige recensie

avatar van jasper1991
Waardeloze recensie. Hij vind Opeth wel helemaal geweldig, maar als recensie slaat dit nergens op.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Een beetje ironische omkleding gaat er hier kennelijk maar moeilijk in.

avatar van kobe bryant fan
Natuurlijk wel maar zou de recensie niet mooier geweest zijn als hij gewoon positief was over de plaat en zijn echte mening gaf.

avatar van jasper1991
Het zou mooi zijn als hij het album diepgaand zou beschouwen. Van het eerste tot het laatste woord grenzeloze ironie vind ik niet grappig en leest vervelend weg.

avatar van Harderwiek

Haha geweldig geschreven! Prachtig

avatar van Kronos
Ik vind het album beter dan de 'recensie'.

Nieuwstad
Geen appels met peren vergelijken.

avatar van rock-rick
kobe bryant fan schreef:

Hij geeft gewoon zijn echte mening, maar dan met wat humor.

avatar van Kronos
Dat lijkt me erg onwaarschijnlijk. Het ziet eruit als een ironische en sarcastische reactie op kritieken die Opeth zoal eens krijgt. Ik ben het eens met kobe en jasper dat het als recensie behoorlijk waardeloos is.

avatar van ozwald
En grappig is het ook al niet.

Zonde van de tijd die ik er zojuist aan besteed heb.

Maar dat geldt eigenlijk ook voor deze drie regels.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Kronos schreef:

Je kunt er ook in lezen "eigenlijk realiseer ik me ook wel dat dit een beetje Opeth by numbers is, maar ik vind het toevallig wel geweldig". Dat zou dan nog wel een beetje informatief zijn.

avatar van wizard
Ik meende dat ik een tijdje geleden ergens geroepen heb dat ik nog eens goed naar dit album zou luisteren om een recensie te schrijven, maar ik heb me nog niet weten te motiveren om Watershed weer eens af te spelen. Als ik 's avonds thuiskom van mijn werk ga ik liever iets luisteren waar ik zeker weten plezier aan ga beleven...dit album is me toch te wisselvallig.

wizard schreef:

Snap ik, zet dit ook niet voor mijn plezier op. Ik heb speciaal voor mijn recensie dit album nog 1 maal gedraaid, maar dat was ook echt wel voor het laatst denk ik.

avatar van venderkets
Wat een dramatische rampenplaat is dit toch. De naam Opeth niet waardig.

avatar van Gloeilamp
Misschien iets minder dan andere Opeth platen, maar een rampenplaat zou ik het niet noemen.
Wat vind je er dan zo verschrikkelijk slecht aan venderkets?

nicoot
Bij mij is-ie uitgegroeid tot, laat ons zeggen, top 4 materiaal wat Opeth betreft
Was een groeier, maar tracks als Hessian Peel, Lotus Eater en Burden brengen het geheel (en mijn geest) toch naar hogere oorden.