Radiohead - The Best Of (2008)

Label: Parlophone

1. Just (3:54)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Karma Police (4:21)
  4. Creep (3:59)
  5. No Surprises (3:49)
  6. High and Dry (4:20)
  7. My Iron Lung (4:36)
  8. There There (5:23)
  9. Lucky (4:20)
  10. Fake Plastic Trees (4:52)
  11. Idioteque (5:09)
  12. 2+2=5 (3:19)
  13. The Bends (4:04)
  14. Pyramid Song (4:51)
  15. Street Spirit (Fade Out) (4:12)
  16. Everything in Its Right Place (4:11)
  17. Airbag * (4:44)
  18. I Might Be Wrong * (4:54)
  19. Go to Sleep * (3:21)
  20. Let Down * (4:59)
  21. Planet Telex * (4:19)
  22. Exit Music (For a Film) * (4:24)
  23. The National Anthem * (5:51)
  24. Knives Out * (4:17)
  25. Talk Show Host * (4:14)
  26. You * (3:29)
  27. Anyone Can Play Guitar * (3:37)
  28. How to Disappear Completely * (5:56)
  29. True Love Waits [Live in Oslo, 2001] * (5:02)
Verzamelaars zijn natuurlijk nooit compleet maar kunnen op zich niet onaardig zijn voor mensen die geen trek hebben in een gehele discografie.
Maar een verzamelaar van deze band is toch echt even slikken, niet zozeer vanwege het ontbreken van favorieten maar meer omdat het in mijn ogen onmogelijk is om de albums uit z'n verband te rukken en delen daarvan achter elkaar op 1 schijf te kwakken wat je hier dus ziet gebeuren.
Overigens geen nummers van in Rainbows op dit verzamel-album.

_2M
Inderdaad, doodzonde dit. Ik zou ook niet weten hoe ik deze verzamelaar moet beoordelen.

avatar van jovad
Ik heb de gehele discografie maar dit album ga ik ook kopen denk ik...,al is het maar om een radiohead-samenvatting te hebben met al mijn radiohead-favorieten erop (zelfs Let Down)
met die 29nummers is het wel al een serieuze samenvatting.

Ik kan wel in de kritiek van Aero komen hoor. Daarom zou ik jonkie's die in radiohead geinteresseerd zijn aanraden om eerst met The Bends te beginnen, om daarna direct OK Computer en dan Kid A te ontdekken. Vooral bij deze 3 platen is het geheel veel meer dan de optelsom van de nummers.

Mordor
Overbodige verzamelaar. Samenhang ontbreekt.

avatar van dix
dix
... en wat een verbazingwekkende titel. ik herinner me dat Radiohead indertijd wat creatiever omging met titels voor verplichte nummers. Neem nou de live plaat "I might be wrong 'en de DVD 'Meeting people is easy'... ( you are a target market)

avatar van vigil
Ik denk niet dat de band zelf heeft meegedacht over de titel, dit is gewoon de oude platenmaatschappij die wat centjes wil verdienen aan de band.

avatar van Woody
Daar kan je wel eens groot gelijk in hebben. zeker als je je bedenkt dat er niks van In Rainbows op staat. De band zou hier weinig mee van doen hebben denk ik.

avatar van thelion
De platen maatschappij denkt hier nog snel even wat geld mee binnen te halen vrees ik....... denk ook niet dat de heren zelf hier zo blij mee zullen zijn.

avatar van dix
dix
de heren houden er zelf ongetwijfeld ook nog wel wat aan over.
maak ze niet heiliger dan ze nu al te boek staan.

avatar van KampF
Hmmm. Een best of. Waarom Radiohead? Waarom?

Oh ik zie het al. Parlophone.

avatar van jovad
@dix: Voila, zo is dat.

Er zal BTW ook een versie op de markt komen met maar 1 cd. De tracklist hier beschreven is de double-diskversie.

avatar van Nicolage Rico
Jammer dat er geen nummers van het laatste album opstaan...
Aan de andere kant; ik luister alle albums liever apart.

avatar van rien
ach ja, ik schaf het wel aan, gewoon om m'n Radiohead collectie compleet te houden.

Belachelijk idee, dit...

avatar van Djeff-iz-ded
nummer 25 is het beste, maar idd bij parlophone willen ze nog even zakjes vullen.

avatar van Backdrifter
Persoonlijk kan het me moeilijk voorstellen, een Best of van radiohead aangezien ik persoonlijk vind dat bijna alle nummers van hun enorm goed zijn en een heel eigen karakter hebben, maar goed we zullen zien.

avatar van Montorsi
het is eerder opvallend dat er nog nooit eerder een best of is uitgebracht, dan dat er nu wel een is uitgebracht..

Jammer dat de nummers niet chronologisch op de CD staan.

En jammer ook dat een aantal essentiele toppers ontbreken...

Wel goed dat Talk Show Host erop staat.

avatar van kaztor
Dan staat er ook nog eens zoveel van Kid A op...

Dat album was in z'n tijd redelijk baanbrekend (lees: baanbrekend voor een mainstream album. De Duitsers deden het jaren eerder).
Op deze wijze wordt de mystiek dat ooit om dat album waarde volledig om zeep geholpen.

avatar van gemaster
Is die versie van True Love Waits van het live album I Might Be Wrong?

WernerGSF
Je Reinste Geldklopperij, Dit!

Feeder
Zeurpiet

avatar van HaanHoen
Bij Radiohead ben ik altijd van mening dat je het album als een samenhangend geheel moet zien, waarbij ieder nummer op de juiste plek tussen de andere nummers staat. Ik ben bang dat dit een verzameling wordt van bij elkaar geraapte nummers zonder die samenhang. Voor de beginnende luisteraar is het waarschijnlijk wel een leuke introductie, maar er missen naar mijn idee toch wat essentiele tracks. Pluspunt is Talk Show Host, die hadden ze al eerder op een album moeten zetten.

avatar van kaztor
Ach, ik vind dat meer een erg gemakkelijk inkoppertje. 'Laten we er een populair b-kantje bij gooien, dan kopen de fans het ook wel', terwijl er toch heel gemakkelijk aan te komen is.

avatar van LucM
Dit is misschien interessant als instap, maar met Radiohead ben je toch beter af met de reguliere albums omdat die een geheel vormen. Zeker "OK Computer", "the Bends" en misschien ook nog "Kid A" zijn toch wel belangrijke albums in de pophistorie.
Compilaties zijn meer aan te raden voor typische singlesbands, acts die hits aan de lopende band scoren of hebben gescoord binnen een bepaald tijdperk, maar waarvan de albums weinig relevant zijn, of - vooral jaren '60 en '70 - artiesten waarvan de reguliere albums moeilijk of niet meer te verkrijgen zijn.

glimlicht
'Anyone can play guitar' gevolgd door 'How to disappear completely'. Juist..

avatar van Banjo
Feeder schreef:
Zeurpiet

die zijn er hier een boel ja..

tja.. ik ga deze toch halen mooi voor in de auto!

Feeder

avatar van Nakur
rien schreef:

Dat is precies de rede waarom ik dit soort albums met argusogen beschouw

avatar van Castle
Een Best of... In geval Radiohead verwacht ik misschien ooit nog eens wat beters...
Op zich een interessante lijst voor, zoals eerder gemeld, voor in de auto.
Ik heb nog tijd om na te denken of dit een hebbeding wordt of een mooie aanvulling of dat ik voor iets nieuws gaat, ik denk het laatste.