Radiohead - The Best Of (2008)

Label: Parlophone

1. Just (3:54)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Karma Police (4:21)
  4. Creep (3:59)
  5. No Surprises (3:49)
  6. High and Dry (4:20)
  7. My Iron Lung (4:36)
  8. There There (5:23)
  9. Lucky (4:20)
  10. Fake Plastic Trees (4:52)
  11. Idioteque (5:09)
  12. 2+2=5 (3:19)
  13. The Bends (4:04)
  14. Pyramid Song (4:51)
  15. Street Spirit (Fade Out) (4:12)
  16. Everything in Its Right Place (4:11)
  17. Airbag * (4:44)
  18. I Might Be Wrong * (4:54)
  19. Go to Sleep * (3:21)
  20. Let Down * (4:59)
  21. Planet Telex * (4:19)
  22. Exit Music (For a Film) * (4:24)
  23. The National Anthem * (5:51)
  24. Knives Out * (4:17)
  25. Talk Show Host * (4:14)
  26. You * (3:29)
  27. Anyone Can Play Guitar * (3:37)
  28. How to Disappear Completely * (5:56)
  29. True Love Waits [Live in Oslo, 2001] * (5:02)
avatar van Arrie
"De complete sfeer van de albums valt weg."

avatar van Gert P
Dat staat 2 posten boven je ook al, zie laatste zin.

avatar van Arrie
Waarom denk je dat ik het tussen dubbele aanhalingstekens zet?

avatar van Gert P
Dan lijkt het nieuw en origineel van Jou?
Maar mij doet deze groep helemaal niets en zwaar overgewaardeerd

avatar van niels94
Nee, Gert P, hij quoteerde mij gewoon.

Everyting's NOT In Its Right Place op deze CD.

khonnor
suffe cash in van de platenfirma, zonder goedkeuring van de band.

natuurlijk een heerlijke verzameling vol prachtige tracks maar omwille van het ontbreken van een aantal parels (niet lachen, maar waar is het humungous ontploffende stop whispering of de geniale live versie van everything in its right place, waar zijn wolf at the door, life in a glass house,...)

resultaat: beetje makkelijke compilatie - leuk voor in de auto, maar een beetje fan heeft alles al en een beetje niet-fan die radiohead nog moet ontdekken hadden ze beter een iets uitdagender introductie kunnen voorstellen

en natuurlijk niets van in rainbows (vanwege bij een ander label), niet toevallig hun meest complete en uitmuntende plaat...

0,5
Mijn vader had deze gekocht en ik ging hem ook maar eens luisteren, ik hoorde namelijk zo veel over Radiohead op deze site. Dit is echt een verschrikkelijke verzamelaar. Hij is niet af te luisteren, omdat er nergens sfeer is, terwijl dat bij Radiohead zo belangrijk is en de sound op een gegeven moment zelfs wat gaat irriteren. Ik hoorde echt wel dat er goede nummers op stonden, maar dit album heeft mij wel tegengehouden om OK Computer te kopen. Dat laatste zal ik hem nooit vergeven.

avatar van Eveningguard
Het is alsof je je iPhone op shuffle zet.

Eveningguard schreef:
Het is alsof je je iPhone op shuffle zet.

Zou kunnen maar er staan genoeg nummers op en helaas misschien net een handje vol van wat ik de moeite waard vindt.
Radiohed zal nooit wat bij mij worden net als de Beatles.
Hoewel Radiohead een van de beste singles ooithebben gemaakt voor mij.
Draai hem ook nooit meer.
En dat heeft niks te maken met shuffle of wat dan ook want de cd's op the bend na en waar karma police opstaan ken ik niet zo goed.
Ooit wel beluisterd via de bieb maar nooit aangeschaft.

PriestMaiden
Hier staan wel vette nummers op

avatar van pim556
Ik deel de mening van de meeste mensen hier.
De volgorde klopt niet, het album heeft geen enkele spanningsboog.
Bovendien mist het de sfeer die je bij studioalbums wel hebt.
En je kunt het oevre van Radiohead natuurlijk niet samenvatten in 17 nummers.

Dit vind ik trouwens van alle verzamelalbums.
Alleen bij een band waar ik een aantal singletjes aardig van zou vinden zou ik misschien overwegen om een verzamelaar te kopen, maar normaal gesproken komen die dingen er bij mij toch echt niet in.

0,5
Ik deel je mening over verzamel albums wel, maar sommige hebben mij wel overtuigd om iets van een band te gaan kopen. Mijn ouders hebben veel verzamelaars en zo ben ik o.a. aan Led Zeppelin en Kate Bush gekomen. Vooral die laatste ben ik ze dankbaar voor.

Dit album heeft mij echter afgeschrikt zoals ik eerder al zei.

avatar van kobe bryant fan
niels94 schreef:
luister de albums, niet dit soort onzin. De complete sfeer van de albums valt weg.

Volledig met je eens.

Germ Stoned
Ik heb hem in mijn bezit maar ik zet deze cd écht nooit op. Buiten Creep, Karma Police en Street Spirit zegt dit album me echt niks. Een serieuze miskoop destijds

avatar van jellecomicgek72
Zat dit laatst nog eens te luisteren maar eigenlijk slaat deze cd helemaal nergens op, volgorde klopt gewoon niet, en ja de sfeer van de albums is inderdaad weg bij deze cd.

Germ Stoned
Inderdaad. Sfeerloos, gewoon een bijeenraapsel van verschillende nummers. Gewoon puur uit commerciële doeleinden. Droevig wordt ik daarvan

avatar van freakey
Sorrie jongens, maar ik vind het maar een beetje nuffig gezemel.... alsof de Radiohead songs niet genoeg kwaliteit zouden hebben om zelfstandig sfeer op te roepen....

Ja, natuurlijk is dit voor commerciële doeleinden in elkaar gezet... maar veel van Radioheads' singles zijn prachtig en dus vind ik het erg prettig en praktisch dat iemand ze bij elkaar heeft gezet... en helemaal niet zo onverdienstelijk uiteindelijk ook nog niet....

Maar dit is toch geen singlesverzamelaar? Zitten heel wat albumtracks tussen.

Desalniettemin ben ik het wel een beetje met je eens. De muziek gaat niet ineens van 4+ * naar 1 of 2 * als de nummers in een andere volgorde staan.

avatar van Timo-otje
Nou , ik vind Let Down of Exit Music toch meer inslaan in de OK Computer setting dan dat ik die los luister (wat ik nooit doe). Hetzelfde geldt voor How To Dissapear , voor mij hoeven dit soort albums niet.

Prima verzamelaar, jammer dat ik de versie heb zonder Anyone Can Play Guitar en Planet Telex. Dat de volgorde afwijkt, ben ik wel blij om, anders zou ik deze waarschijnlijk niet zo vaak afluisteren. Met het werk na OK Computer heb ik namelijk minder.

avatar van hallo!
herman schreef:

Dat snap ik ook niet. Als fan van Radiohead kun je dit, puur op basis van de nummers die erop staan, toch geen 2* geven.

Jocharo-T
Vind dat zo vreemd niet. Een album kan als een geheel ervaren worden en als het dan uit elkaar getrokken wordt, dan verdwijnt er een stuk magie. De fans beoordelen zo'n album dan op een andere manier. Ze geven de nummer geen twee sterren, maar het album als geheel.

Ik moet er zelf ook niet aan denken dat de platenmaatschappij van Sigur Rós hun albums uit elkaar gaan trekken om er een verzamelaar van te maken. Dat kan gewoonweg niet. Een album als ( ) is een geheel en de hele sfeer zou verdwijnen als ze al die albums door elkaar zouden gaan gooien.

Het kan echter ook goed uitpakken. Neem nou bijvoorbeeld Echoes van Pink Floyd. Dat is weer een heel album op zich geworden. Knap gedaan.

Persoonlijk heb ik met dit album niet zo veel moeite. Ik vind namelijk alleen OK Computer echt de moeite waard. De betere nummers van de overige albums staan zo mooi verzameld. Voor mij is het een uitkomst. Al zou ik OK Computer ook niet uit elkaar willen trekken. Dat album moet lekker een geheel blijven.

avatar van freakey
herman schreef:
....Maar dit is toch geen singlesverzamelaar? Zitten heel wat albumtracks tussen...

Klopt, maar alle belangrijke singles tot dan toe staan er ook op (bij mijn weten)....

avatar van Madjack71
Hoewel ik van mening ben dat Radiohead toch vooral een albumgroep is, is dit een prima kijkje in de keuken die Radiohead heet. De eerstelingen van deze band zijn nog wel los van hun context te beluisteren, later werd dat m.i. wel wat minder en horen de nummers in het geheel van de plaat waar ze van af komen.

avatar van little lion man
De discussie over het geen geheel zijn begrijp ik niet helemaal. Een compilatie is toch per definitie geen geheel? Ik zou zeggen: wil je het geheel beluisteren, ga dan voor de afzonderlijke albums; wil je een overzicht van hun beste (of bekendste) nummers, dan neem je deze.
En voor de tweede groep liefhebbers is dit een prima compilatie...
* 4,0 voor de enkele cd
* 4,5 voor de dubbelaar

little lion man schreef:

De discussie gaat erover dat de meeste Radiohead nummers sterk zijn binnen de sfeer van een album. Als zo'n nummer uit het album wordt gehaald is de sfeer, en daardoor de magie van dat nummer, helemaal weg. Hierdoor wordt het album ook sfeerloos.

avatar van Rogyros
En dan is deze best of gelijk slechts een halve ster waard? Zo'n tegenstem begrijp ik niet. Ik snap dat het voor jou kennelijk niet werkt om een compilatie van hun bekendste nummers te zien. Het enkele andere album dat jij van Radiohead hebt gestemd (OK Computer), is voor jou vijf sterren waard. Het kan dus niet zo zijn dat je de afzonderlijke nummers zo slecht vindt dat het niet verder gaat komen dan 0,5 ster. Het kan toch niet zo zijn dat de sfeer zo bepalend is dat dat het verschil maakt tussen een 0,5 of 5 sterren.

Mijns inziens is dit gewoon een antistem en dat begrijp ik werkelijk niet.

0,5
Ik stem vooral op gevoel. Door dit album was ik in het begin niet eens van plan meer van Radiohead te kopen, omdat de muziek geen indruk op mij maakte. Op het moment dat een best of album mij weerhoud van het kopen van een album dat ik vijf sterren geef, vind ik dat het een slechte best of is.

De nummers op het album zijn meer waard dan een halve ster, maar dat komt omdat Radiohead nou eenmaal een zootje goede nummers heeft. De manier waarop alles bij elkaar is gezet vind ik wel een halve ster waard.

avatar van little lion man
Nou, ik vind de nummers buiten de context van de albums ook prima te pruimen, al geef ook ik de voorkeur aan het beluisteren van de volledige albums...

Het verschil tussen de nummers op het originele album en op een compilatie is voldoende benadrukt, maar ik kan me toch maar moeilijk voorstellen dat iemand een gewoon album geweldig vind en de beste nummers in willekeurige volgorde vreselijk...

avatar van Rogyros
Volledig met je eens, kleine leeuwenman.