Radiohead - The Best Of (2008)

Label: Parlophone

1. Just (3:54)
  2. Paranoid Android (6:23)
  3. Karma Police (4:21)
  4. Creep (3:59)
  5. No Surprises (3:49)
  6. High and Dry (4:20)
  7. My Iron Lung (4:36)
  8. There There (5:23)
  9. Lucky (4:20)
  10. Fake Plastic Trees (4:52)
  11. Idioteque (5:09)
  12. 2+2=5 (3:19)
  13. The Bends (4:04)
  14. Pyramid Song (4:51)
  15. Street Spirit (Fade Out) (4:12)
  16. Everything in Its Right Place (4:11)
  17. Airbag * (4:44)
  18. I Might Be Wrong * (4:54)
  19. Go to Sleep * (3:21)
  20. Let Down * (4:59)
  21. Planet Telex * (4:19)
  22. Exit Music (For a Film) * (4:24)
  23. The National Anthem * (5:51)
  24. Knives Out * (4:17)
  25. Talk Show Host * (4:14)
  26. You * (3:29)
  27. Anyone Can Play Guitar * (3:37)
  28. How to Disappear Completely * (5:56)
  29. True Love Waits [Live in Oslo, 2001] * (5:02)
avatar van nuf
nuf
van radiohead moet je gewoon geen compilaties maken, net zoals pink floyd heel erg bands met herkenbare albums vind ik

avatar van corn1holio1
glimlicht schreef:
'Anyone can play guitar' gevolgd door 'How to disappear completely'. Juist..

Dat gaat inderdaad voor een mooi contrast zorgen. Volgens mij heeft random.org hier voor de volgorde gezorgd...

Ik heb alle nummers gehoord. Niet in deze volgorde en niet op deze CD, ik neem aan dat ik dan toch wel mag stemmen?
Goed, als ik dan alle nummers apart beschouw kan ik zeggen dat er maar een paar missers opstaan, maar de lijn, en de samenhang ontbreekt volledig. Daarom maak ik er 3* van.

avatar van corn1holio1
Mja je mag zeker stemmen, het is een album he

Ik vind het alleen onmogelijk om hier een stem aan te geven. Om dezelfde redenen die je hierboven aanhaalt zou de score ook niet al te hoog zijn. Tegelijk een lage stem geven aan zulke fantastische nummers klopt voor mij ook niet.

Daarom: geen stem.

Precies mijn gedachtegang; verder niks aan toe te voegen

haveman
Ook helemaal mee eens.

Jullie hebben mij overgehaald.

avatar van Peter88
Ik heb van Radiohead ook liever de albums. Het is gewoon een echte albumband en geen singleband. Dus ik zal dze verzamelaar ook niet snel aanschaffen, maar voor iemand die niets van Radiohead heeft is het een mooi samengestelde instapper

Dusd daarom toch een 4,0

nicolas
Nuf, goede vergelijking. Je hebt gelijk.

avatar van kaztor
glimlicht schreef:
'Anyone can play guitar' gevolgd door 'How to disappear completely'. Juist..

Had wel leuk geweest om How To Disappear.. aan het einde te zetten

avatar van Leonard91
Erg jammer dit, ook hier geen stem.
De nummers opzich vind ik goud waard maar het idee van een Radiohead best-of is zo slecht dat ik gewoon geen goed punt zou kunnen geven.

avatar van Darkzone
Ligt het aan mij, of klopt het dat van de albums t/m OK Computer de meeste nummers op deze compilatie staan ivm de albums erna? Hun albums zijn vanaf Kid A toch behoorlijk beroerd geworden naar mijn smaak en heeft niks meer met Radiohead temaken. Kid A en amnesiac heb ik destijds nog gekocht, maar pasgeleden weer verkocht. En wat na deze albums uitkwam niet eens meer gekocht (Rainbows wel gedownload, maar héél snel weer van mijn pc gehaald. Wat een afgrijselijke muziek is het geworden! Word er bloednerveus van).

Desalnietemin lijkt mij dit een behoorlijke verzamelaar, alleen de volgorde van de songs is echt een ramp en mis ik een paar briljantjes (The Trickster bijvoorbeeld).

Spijtoptant
Leonard91 schreef:
Erg jammer dit, ook hier geen stem.

Je bent niet de eerste:

corn1holio1 schreef:
Mja je mag zeker stemmen, het is een album he

Daarom: geen stem.

Karl schreef:
Precies mijn gedachtegang; verder niks aan toe te voegen

Als je dit gewoon geen goed album vindt omdat een best off van Radiohead een slecht idee is, of omdat dit album een rommeltje is, slechte volgorde of wat dan ook, wat is dan de schroom om dit album gewoon laag te waarderen ?

Blijkbaar is Radiohead heilig ?

Ik heb enige maanden geleden ergens in een Radioheadtopic gezegd dat een best-off me wel wat zou lijken, omdat ik niet alles van ze erg goed vind, maar toch wel het één en ander van ze kan waarderen.

Kom op dan, Radioheadliefhebbers, niet aarzelen, maar gewoon eerlijk zeggen hoe je dit album beoordeelt.
Wat mist er, wat is er mis met de volgorde, waarom klopt dit album volgens jullie niet ?

haveman
Dit album klopt niet omdat een best of van Radiohead gewoon zou moeten bestaan uit een box met al hun albums.

avatar van vigil
Nou dat komt dan mooi uit want die is begin dit jaar namelijk ook verschenen...

avatar van Leonard91
Het gaat er vooral om dat Radiohead vaak een bepaalde sfeer neerzet op een album, en door alles zomaar door elkaar te gooien verknal je dat een beetje. Het is zeker geen slechte verzamelaar, maar eigenlijk kun je veel beter de moeite nemen om wat van hun reguliere albums te beluisteren.

avatar van kaztor
Het is sowiezo al not done om nummers als Planet Telex, Airbag en Everything In It's Right Place op het midden van een cd te rammelen, laat staan You tegen het einde....

Darkzone schreef:

Een behoorlijke verzamelaar van Radiohead kan niet bestaan.

avatar van weasel
Mja, een verzamelaar.. Waarom zou je?
De meeste albums zijn een geheel. Dat voel ik vooral bij OK Computer en Kid A.
Beetje zinloos om dat uit elkaar te gaan trekken. Al snap ik dat er een markt voor is.

avatar van ZERO
Grootste ontbrekers vind ik Killer Cars (Live) en Thinking about you. Voor de rest niet zo'n slechte compilatie, los van het feit dat ook ik vind dat je beter alle albums apart koopt.

Als ik hem wat goedkoper vind in de winkel, binnen een jaar of zo, koop ik hem misschien wel. Wel absoluut mét bonuscd, want een best of zonder How To Disappear Completely is waardeloos natuurlijk!

avatar van coldwarkids
Ik vind dat je eigenlijk voor singles geen sterren moet geven
Je kan beter sterren geven aan het album waar die nummers opstaan en niet alleen singles

avatar van Glurp
@ZERO: Nummer 28 op deze CD: How to Disappear Completely 5:56

Feeder
En zoals ZERO zei staat dat nummer op de 'bonus-cd'...

avatar van ZERO
Dat had ik gezien ja. Maar hierboven is al ergens gezegd dat de tweede cd er niet altijd bijzit: het is dus een bonuscd... Dus ik zeg: àls ik hem koop, koop ik er wel één waar beide cd's inzitten, omwille van HTDC, snappie?

WernerGSF
Koop dan gewoon Kid A

Ik denk trouwens dat als ik deze twee cd's ooit ga beluisteren, dat ik onder het luisteren dood ga.

avatar van Xel
Xel
gezellig

WernerGSF schreef:
Koop dan gewoon Kid A

Ik heb Kid A al in m'n collectie, tussen de 9 andere Radioheadalbums die ik bezit! Ik wou gewoon even aangeven dat ik HTDC het beste nummer van Radiohead vind en dat die dus zeker niet mag ontbreken op een best of.

Toch bedankt voor de tip, hoor!

Er worden problemen gezien waar ze er niet zijn. Ik vind het een prima cd, gewoon omdat Radiohead zoveel goede liedjes gemaakt heeft. Natuurlijk mist iedereen wel een nummer maar het is een prima blauwdruk van het oeuvre van de band. Zodra je deze hebt gehad ga je lekker door naar de albums.

avatar van Smiechtel
Goede nummers, maar een best of van RH ..... meh.

avatar van coldwarkids
Tja, Die label van hun, daar komen ze niet zo van af

avatar van Smiechtel
Heef Thom ook al niet geprotesteert tegen het uitbrengen van dit album trouwens?