AOVV en
Johnny Marr, dat dachten jullie, maar ik heb
hier ook al uit de boeken gedaan waarom deze mij zo dierbaar is. Een kleine quote uit mijn eigen vertellling:
"Deze oorstrelende, langzaam evoluerende muziek hielp me om een interne rust te vinden en de drukke gedachten in mijn hoofd te ordenen. Steve Roach is een van de artiesten die hier perfect voor gemaakt was en bij mij precies, maar dan ook precies, alle juiste knoppen in wist te drukken.
Structures in Silence creëerde op deze fietsritten (van en naar werk) voor mij een rustgevend vacuüm. Een afgesloten bubbel waar ik alleen kon zijn met mijn gedachtes en de invloeden van de dag een plek kon geven. De ruimtelijke, harmonieuze klanken versterkten ook de schoonheid van de omgeving waar ik doorheen fietste. Het klinkt wat zoetsappig, maar als ik deze muziek op de koptelefoon had en ik zag de koetjes rustig grazend in de wei terwijl ik de ondergaande zon tegemoet ging, dat laadde mijn batterij weer op. Het hielp mij nadrukkelijk om te blijven relativeren en te denken: Alles valt wel weer op zijn plaats. En uiteindelijk gebeurde dat ook, alhoewel het niet altijd gebeurd op de manieren zoals je verwacht. Het album emotioneert mij nog steeds als ik het beluister, het trekt mij nog steeds naar een speciaal kamertje in mijn bovenkamer. Eentje van sereniteit."
Blijft mijn favoriete ambient release die met het minimale en het vredige toch overdonderend is