Kate Bush - The Whole Story (1986)

Label: EMI

1. Wuthering Heights [New Vocal] (4:54)
  2. Cloudbusting (5:08)
  3. The Man with the Child in His Eyes (2:38)
  4. Breathing (5:28)
  5. Wow (3:41)
  6. Hounds of Love (3:02)
  7. Running Up That Hill (5:00)
  8. Army Dreamers (3:12)
  9. Sat in Your Lap (3:29)
  10. Experiment IV (4:21)
  11. The Dreaming (4:10)
  12. Babooshka (3:27)
avatar van Madjack71
Hans Brouwer schreef: Kate Bush: koop dan haar supergeweldige album "Aerial (2005)".

Die heb ik idd., een sfeervol album, waarbij ik een lichte voorkeur heb voor de 2de cd.

kaztor schreef...ga dan voor The Dreaming

Die heb ik nog niet, maar dat gaat er vast nog wel van komen.
The kick inside, Lioneart, Never for ever, Hounds of love en Aerial zijn albums die ik heb en waardeer. The sensual world is vandaag per post gearriveerd, dus daar zal ik ook nog wel van genieten.
Kate is bij mij net als Joni Mitchell, een vrouw die ik zeer respecteer.

Wel opmerkelijk dat er van Kate Bush
na deze verzamelaar uit 1986 nooit meer
een officiële compilatie is verschenen.

Bring on the remasters zou ik haast durven roepen ...

Van Hounds Of Love is wel een mooie Remaster verschenen; Under the Ivy is bijvoorbeeld een mooie aanvulling.

avatar van Madjack71
BRING ON THE REMASTERS!!!.........graag gedaan hoor dazzler

rick*
Een mooie verzamelcd met het beste werk van Kate. De andere versie van Wuthering Heights die ze hier zingt is toegankelijker en de verdrietige uithalen op het eind vormen een mooie aanvulling, maar uiteindelijk kies ik toch voor het origineel.

Veel mooie liedjes en als je nog nooit van Kate gehoord hebt dan is dit het album dat je als eerste moet luisteren. Het bonusliedje is hier ook erg mooi, "Experiment IV"

avatar van monique
Hele mooie verzamelaar,geweldige zangeres
kortom een 5

avatar van Fairy Feller
Mooie verzamelaar. Maar eigenlijk "moet" je gewoon alles van haar hebben voor haar Whole story .
Vind de nieuwe vocalen op Wuthering Heights geen succes, maar dat komt vast omdat ik zo vergroeid ben met het origineel.

avatar van Raymond S
De enige enkele verzamelcedee van Miss Bush.
Een goede compilatie vanaf nummer 2.
Haar eerste 4 elpees/cd's geven hierdoor een redelijk beeld van haar (hit)single-periode.
Maar het vergrijpen aan een nieuwe vocal-opname van Wuthering Heights vind ik echt pijnlijk.
Het nummer kabbelt als een slecht opgenomen cassettebandje langs je heen. Hierdoor ben je dus genoodzaakt om haar eerste elpee/cd te kopen. En dat is uiteraard dan ook een hele goede keuze.
Dan worden er nummers gemist: Them heavy people.
Maar waar is bijv. James and the cold gun (live)? Zij had toch in 1979 een live-single in Nederland???

Ik vind het dan puur bedrog om zo'n versie op cd te plaatsen..foei. Dat kost ruim een ster.

avatar van B.Robertson
Gewoon een goed verzamelalbum van haar.Begin jaren 90 al op plaat gekocht en nooit op cd,omdat ik de studioplaten wel op cd heb. Wuthering heights is opnieuw opgenomen,maar echt wereldschokkend is het niet. Bij deze heropname kon ze niet meer zo hoog met haar stem komen als vroeger. Als ik even naar het stukje boven mij kijk:In 1979 was er zelfs een 4 track live ep van haar verschenen en inderdaad kon dit niet even op cd worden gezet? Zoals wel meer EMI verzamelcd's is dit ook gewoon geldklopperij. Bij mijn weten heeft de cd geen extra materiaal. 3 sterren.

avatar van Ceasar
B.Robertson schreef:
Bij mijn weten heeft de cd geen extra materiaal. 3 sterren.

Daar vergis je je in. Experiment IV was tot dan toe alleen op single verschenen.

En de live-versie van Them Heavy People ontbreekt zeker op dit album.

avatar van B.Robertson
Ik bedoel daarmee dat de cd nog steeds dezelfde liedjes bevat als de langspeelplaat destijds. Er hadden best wat meer nummers op de cd kunnen staan. Experiment IV geeft wat meerwaarde aan het album, omdat het minder voor de hand ligt.

avatar van Raymond S
Waar is toch de single-versie van "the man with the child in his eyes"?
Het verschil zit in de eerste seconden. Op de eerste cd en deze verzamel-cd start het nummer met piano en zang, maar de single begon fluisterend met een echo: "he's here, he's here..."
Kan iemand mij duidelijkheid verschaffen of deze versie op een andere verzamelaar staat van Kate?

- I know it's freaky -.

avatar van dazzler
Een originele singles box op CD is wat we nodig hebben.
EMI deed het eerder al met Duran Duran, Marillion,
The Stranglers, Morrissey en Queen.

Nu Kate nog.

avatar van ChrisX
dazzler schreef:
Een originele singles box op CD is wat we nodig hebben. EMI deed het eerder al met Duran Duran, Marillion,
The Stranglers, Morrissey en Queen. Nu Kate nog.

Is leuk, maar laten ze eerst maar eens haar hele discografie is oppoetsen. Liefst op de manier hoe ze het gedaan hebben bij Marillion met een extra schijfje voor het bonusmateriaal, zodat het originele album lekker intact blijft.

En dan gelijk maar de Hammersmith live-film echt goed op DVD uitbrengen graag.

avatar van dazzler
Dit is niet (meer) de originele vinylhoes.

Lelijke strepen die door de foto lopen trouwens ...

Zo had ik ze toch ooit gecorrigeerd denk ik.
Images for Kate Bush - The Whole Story - discogs.com

avatar van dazzler
Met dank aan de crew voor het opnieuw plaatsen van de vinyl hoes.

Eén van de eerste cd's die ik in '89 aanschafte was deze verzamelaar van Kate Bush,een goeie 10 jaar eerder ondekt door David Gilmour.

Kate is altijd al een buitenbeentje geweest in de popmuziek door haar stemklank,het gebruik van niet alledaagse instrumenten en haar imago van ballerina vooral in haar beginperiode.In de jaren '90 werdt Tori Amos ermee vergeleken maar...notthing compares to Kate!

Blijkbaar ben ik de enigste maar ik vind de new vocal op deze cd van 'wuthering heights' beter klinken dan de versie met het hoge kindstemmetje uit '79.
De nieuwe single van het album 'experiment IV' vind ik een geweldige song die vergezeld is van een geweldige clip.
Eveneens een knappe clip en song is 'cloudbusting' met het kleine meisje op een soort van regenmachine (zie op de keerzijde van de cd) met 'papa' Donald Sutherland.
Ben tevens de trotse bezitter van Kate's clips en dat zijn er toch een 20-tal.
Kort samengevat een sterke verzamelaar maar die mocht anno 2010 wel uitgebreider zijn.Ik denk aan 'them heavy people','the big sky',het prachtige 'the sensual world' dat veel heeft van voor mij de beste single van Pink Floyd 'high hopes', 'rubberband girl' natuurlijk de superslow met Peter Gabriel 'don't give up en de kerstsingle uit '80 'december will be magic.

YOU LOOK SO SMALL IN THAT BIG BLACK CAR

avatar van bikkel2
Kate Bush zal de geschiedenis in gaan als een vakvrouw die een totaalpakketje van afwisseling , theater , kunst , eigenzinnigheid , maar vooral hele mooie songs aan de wereld blootstelde .
Ontdekt door Pink Floyd's Dave Gilmour en uiteindelijk doorgebroken in 1978 , met het magistrale Wuthering Heights en het eveneens fraaie bijhorende album The Kick Inside .
Op dit verzameltje staan de hits en die kennen we natuurlijk . Maar uiteindelijk zijn haar albums natuurlijk de moeite waard .
Haar lyrische benadering was altijd verrassend en is alleen maar uniek te noemen . In de tijd dat zij bekend werd waren er nog niet veel vrouwen die zich zo sterk profileerde in de popmuziek , althans niet op de manier dat Kate Bush dat deed .

avatar van musician
Het uitbrengen van een compilatie leidt vaak tot het teruggrijpen naar de laatste hits die zijn uitgebracht. Vier tracks van Hounds of love is daarom een tikje overdreven, vooral als er dan nog maar ruimte overblijft voor acht andere tracks uit de (toch) actieve periode van 1978 tot 1986.

Nu is er helemaal niets mis met Hounds of love maar het is jammer dat o.a. nummers als Them heavy people, of het zeldzame December will be magic again, hierdoor op deze compilatie ontbreken.

Misschien dat Kate Bush er toch eerder een mooi luisteralbum van heeft willen maken in plaats van een allegaartje aan singles. Dat zou dan nog voor haar pleiten, want in die zin is deze verzamelaar wel goed gelukt. Maar de titel The whole story is dan weer sterk overdreven.

Ik vind het ontbreken van Hammer Horror jammer.
Had er zeker op gemogen.

avatar van musician
Ja, is zeker een sterk voorbeeld van een nummer dat er ook op had gemoeten.

musician schreef:
Vier tracks van Hounds of love is daarom een tikje overdreven ...

Vind ik ook overdreven. Ik tel er maar drie hoor ...

avatar van musician
Je hebt gelijk. Experiment IV is uit '86 en heeft niet op Hounds of love gestaan, wat ik dacht. Het maakt de conclusie niet echt anders.

avatar van notsub
Kate Bush staat garant voor een unieke ervaring. Haar stem kan ze voor elk type nummer laten schiteren, iets dat mooi tot uiting komt op deze verzamelaar.

avatar van rock-rick
Dit is het voorbeeld van een goede verzamelaar. Er staan goede nummers op die goed samengesteld zijn en je echt in de Kate Bush sfeer brengen. Het doet ook nergens afbreuk aan de muziek zelf, wat vaak wel zo is bij verzamelaars.

avatar van Pinsnider
Gisteren dan eindelijk de plaat binnengekregen en het is inderdaad een heerlijke verzamelaar. Maar ik vraag me hetzelfde af als wat anderen voor mij ook al hebben gedaan: wat bezielde mevrouw Bush om nieuwe vocalen over haar grootste klassieker te gooien..?? Man, wat een bak ellende.... Bijna net zo erg als de nieuwe versie van Pearl Jam's Ten, maar ja da's natuurlijk een wankele vergelijking .
Maar vergeef ik haar die miskleun dan kom ik nog steeds op 4,5* voor deze verzameling prachtliedjes!!!

avatar van reptile71
Ik luister net Wuthering Heights met de new vocal en het leek mij alsof de hele versie anders klinkt. Ook wat aan het afmixen veranderd? Beetje veranderd door het masteren? Geen idee, maar ik vond deze versie voor geen meter klinken. Ik hoor vele malen liever het origineel. Ook qua zang. Misschien ook wel omdat ik de originele zang gewend ben, maar volgens mij zit er ook te veel galm op deze new vocal. En naar mijn idee ook op de drums.
Ik snap ook niet waarom je een perfect origineel zonodig moet veranderen. Mocht je het alleen bij deze Kate Bush plaat houden, zorg dan dat je op zijn minst nog de originele Wuthering Heights erbij hebt. (de vergelijking van de beide Wuthering Heights heb ik gedaan met de originele vinyl lp's)

avatar van Flammazine
Ik kom ook mijn beklag doen over de versie van wuthering heights op deze verzamelaar. Op vinyl hoorde ik al een merkbaar verschil met het origineel, en op de cd die ik vandaag kocht is het eigenlijk nog erger. Het is allemaal veel te iel en mist warmte. Laat dat nu net zijn waarom ik naar Kate Bush luister! Jammer.

avatar van robbrouwer58
Staat als een bunker, onverwoestbaar. Fladdert als een vlinder, kwetsbaar tegelijk.

avatar van Twinpeaks
Er is voldoende gezegd over de met nieuwe vocale gezegende versie van Wuthering Heights. Ook ik was het origineel gewend en deze versie stemt mij ook niet tot vrolijkheid.Voor de rest is het een prima verzamelalbum .3 en halve ster