Queen - Greatest Hits (1981)

Rock / Pop
Label: EMI

1. Bohemian Rhapsody (5:52)
  2. Another One Bites the Dust (3:32)
  3. Killer Queen (2:59)
  4. Fat Bottomed Girls (3:21)
  5. Bicycle Race (2:59)
  6. You're My Best Friend (2:50)
  7. Don't Stop Me Now (3:29)
  8. Save Me (3:48)
  9. Crazy Little Thing Called Love (2:41)
  10. Somebody to Love (4:53)
  11. Now I'm Here (4:12)
  12. Good Old-fashioned Lover Boy (2:53)
  13. Play the Game (3:28)
  14. Flash (2:46)
  15. Seven Seas of Rhye (2:47)
  16. We Will Rock You (2:00)
  17. We Are the Champions (3:00)
  18. I'm in Love with My Car [UK Single Version] * (3:05)
  19. Under Pressure [Live at Milton Keynes 1982] * (4:12)
  20. Tie Your Mother Down [Live at Milton Keynes 1982] * (4:28)
  21. Under Pressure * (4:03)

met David Bowie

22. Keep Yourself Alive * (3:32)
  23. Teo Torriatte * (5:00)
  24. Body Language * (4:33)
  25. I Want to Break Free * (3:19)
De oude verzamelaar
Later vervangen door een "nieuwe", die weer werden opgevolgd door een deel 2 en 3.
Toen verscheen er een dubbelaar (1 en 2) en nu is er zelfs een box met 1, 2 en 3 geloof ik. Maar kan het helemaal fout hebben. Nou ja doet er niet toe....
Queen blijft een leuke singles-band. Maar op de albums staan vaak de mooiste dingen.

avatar van BoordAppel
Er is iets mis met de titel volgens mij, maar wat

Trouwens wel bizar dat er 2 greatest hits compilaties zijn. Het is deze cd die ik heb niet die andere die ook op de site staat. Hier kan ik toch niets lager dan een 5 aan geven. Vroeger luisterde ik naar bijna niets anders en zo af en toe wil deze cd mijn cd speler nog wel in.

Ik heb de mijne er ook even bij gepakt: is ook deze, maar dan als dubbelaar met nr 2 onder de naam The Very Best Of Queen.
Deze heb ik ook in mijn bezit gehad, dus herkende de hoes wel.

avatar van HammerHead
Volgens mij is er bij band niks neer gezet en bij album titel "Queen - Greatest Hits".

avatar van blabla
Nee hoor, band en album staan apart ingevuld.

avatar van starbright boy
De andere Greatest hits op de site is als ik me niet vergis de Amerikaanse versie. Dit is de echte Europese deel 1.

Tja, had in mn top 10 de andere eigenlijk al ingevuld, maar die had ik niet dus vandaar deze toevoeging. Denk dat de meeste mensen deze kennen ipv die andere. Hoop dat ze hun stem verplaatsen. Supergoeie CD van een supergoeie band natuurlijk!

starbright boy schreef:

Rare jongens die Amerikanen! Een greatest hits zonder Bohemian Rhapsody??!! Haha! Niet dat ik dat het beste nummer vind, maar hij hoort er wel op natuurlijk!

avatar van avdj
Ja inderdaad, ongelooflijk dat die er niet op staat!

avatar van avdj
Die laatste drie bonustracks staan op de Amerikaanse versie van dit album. De "Greatest Hits: We Will Rock You Edition" In Groot-Brittannië trouwens het best verkochte album aller tijden.

Mijn vader was altijd al van fan queen en via hem ben ik het ook geworden. ik vind dit een onwijs goed album. allemaal lekkere liedjes die ik na al die jaren onderhand kan dromen !!!

avatar van Reijersen
ivet schreef:

Same with me. Ben niet een superfan geworden door mn pa, maar tis toch wel erg lekkere muziek.

Down_By_Law
Ach, voor iedereen is dit de kennismaking met Queen, maar na eenmaal verkocht te zijn door de andere albums (en de nummers nogal vaak op de radio te horen) zul je deze CD waarschijnlijk nog maar weinig draaien. Toch blijft het een heel goede compilatie, misschien wel de beste 'Greatest Hits' verzamelaar van de jaren '80. Voor mijis de single versie van 'Flash' hierop eigenlijk het enige waarvoor ik de CD zal draaien... Toch 5/5, omdat de songs allemaal goed zijn en de tracklist heel strak in elkaar zit.

Sterke compilatie dit.
Ik kan mezelf geen fan noemen van Queen maar bepaalde nummers op dit album hoor ik toch wel erg graag.
'Don't Stop Me Now' is 1 van mijn favorieten.

avatar van avdj
Inderdaad een sterke compilatie. Jammer dat er tegenwoordig in Japan andere (overbodige) verzamelaars komen.

avatar van IMPULS
Mee eens, mee eens, mee eens. Compilatie moest wel goed zijn, Queen had toen -creatief gezien- de sterkste periode. Vind ik dan. Gooi er een 4 tegenaan

Deze CD heb ik.

avatar van Arno
Toch wel vrij goeie verzamelaar. Vooral Another One Bites the Dist, Bicycle Race en Crazy Little Thing Called Love. De grote klassieker Bohemian Rhapsody kan ik ondertussen niet meer aanhoren. Maar toch zeker 4*

Ik vind dit de beste van die 2 "Greatest Hits". Ik had die box gekocht en inmiddels is deze cd daaruit kapotgespeeld, werkelijk kapotgespeeld. Hij doet het niet meer, erg jammer, maar kan er mee leven, want ik luister het tegenwoordig niet al teveel meer.

avatar van meyer
had deze cd via mijn pa leren kenne, deze lag ergens tussen al zijn klassieke muziek, later heb ik voor mijn verjaardag een 3 cd box (ook best of van queen)gekregen met deze er ook in. En ik vind deze nog altijd de beste vergeleken met de andere 2.
Hier staan alle grote van queen op.
luister wel liever naar queen albums dan de verzamelaars maar voor deze maak ik wel eens een uitzondering.

Heb queen + paul rodgers (van the free en bad company) live gezien in antwerpen, ze hebben niet alle klassiekers willen (kunnen) spelen (Bicycle Race, We Will Rock You, Another One Bites the Dust,Don't Stop Me Now,...--> niet gespeeld) maar toch vond ik het prachtig, paul heeft de onmogelijke opdracht om freddy te vervangen beter gedaan dan ik dacht, want ik vreesde er voor.
het zal wel nooit hetzelfde zijn als vroeger, daarom van tijd tot tijd deze cd oplegge.

Bob Cremers
Een mooi album 5 sterren waard.

avatar van the viking

Omayyad
nckos schreef:
Herinneringen...

5 sterren.

Voor mij ook, maar dat is nog geen reden om 5 sterren uit de delen...

Haha, ik moet eerlijk zeggen, dat is ook zeker niet de enige motivatie

Maar tjah..bij Queen is het over het algemeen zo dat je er of gek op bent, of je er totaal gek van wordt.

In het eerste geval denk ik niet dat ik die 5 sterren echt hoef te motiveren. Simpelweg tijdloze klassiekers.

avatar van Darkshines
Ik zal nooit een queen-fan worden, maar ze laten op dit verzamelalbum gewoon zien, dat ze een belangrijke groep zijn geweest voor de muziekwereld.

avatar van kaztor
Geheel onder de indruk van m'n oudste broer's 'vroege' Queen-platen was dit het eerste album na The Works dat ik als 12-jarig knaapje kocht. Heb 'm destijds helemaal compleet grijsgedraait (en uiteindelijk met The Platinum Collection op cd aangeschaft) maar sindsdien ik alle albums nu heb draai ik 'm nauwelijks meer.
Maar het is een toffe verzameling.

4,5.

Bobiej
Ha! Deze had ik, in de box met Greatist hits II en III. Toendertijd vond ik II toch beter; de '80er jaren. Als ik daar nu op terug kijk schaam ik me daar voor; de jaren '70 van Queen zijn over het algemeen een stuk beter.

Maar ook hier staan nummers op waar mijn vingers van gaan jeuken: Good Old-fashioned Lover Boy, Somebody to Love, hebben allemaal nooit tot mijn favorieten gehoord. Neen, geef mij maar nummers als Now I'm Here en Tie Your Mother Down.

Dát was pas rocken, met Queen (rokken?).

Ik geef hier dan ook 3,5* aan, wegens Bohemian Rhapsody, Tie Your Mother Down en Now I'm Here. Hoewel ik de rest ook prima kan luisteren. En ik kan het niet over mijn hart verkrijgen mijn eerste muzikale liefde lager dan 3.5* te geven .

Down_By_Law schreef:
Ach, voor iedereen is dit de kennismaking met Queen.

Nee hoor, A night at the opera was mijn kennismaking, al snel gevolgd door A day at the races. De leeftijd he, ik ben van 1963.
Geen Prophet Song, geen Sweet Lady, geen Millionaire Waltz, geen March of the Black Queen - laat deze beker maar aan mij voorbijgaan. Daarom is de titel misschien ook Greatest Hits en niet Best of.