Queen - Greatest Hits (1981)

Rock / Pop
Label: EMI

1. Bohemian Rhapsody (5:52)
  2. Another One Bites the Dust (3:32)
  3. Killer Queen (2:59)
  4. Fat Bottomed Girls (3:21)
  5. Bicycle Race (2:59)
  6. You're My Best Friend (2:50)
  7. Don't Stop Me Now (3:29)
  8. Save Me (3:48)
  9. Crazy Little Thing Called Love (2:41)
  10. Somebody to Love (4:53)
  11. Now I'm Here (4:12)
  12. Good Old-fashioned Lover Boy (2:53)
  13. Play the Game (3:28)
  14. Flash (2:46)
  15. Seven Seas of Rhye (2:47)
  16. We Will Rock You (2:00)
  17. We Are the Champions (3:00)
  18. I'm in Love with My Car [UK Single Version] * (3:05)
  19. Under Pressure [Live at Milton Keynes 1982] * (4:12)
  20. Tie Your Mother Down [Live at Milton Keynes 1982] * (4:28)
  21. Under Pressure * (4:03)

met David Bowie

22. Keep Yourself Alive * (3:32)
  23. Teo Torriatte * (5:00)
  24. Body Language * (4:33)
  25. I Want to Break Free * (3:19)
avatar van rock-rick
Dit was het allereerste album waar ik echt naar ging luisteren. Ik was nog heel jong en helemaal verslaafd hieraan, wat vond ik het toch goed. Nog steeds wel, ik zet hem eigenlijk nooit meer op, maar deze verzamelaar is wel goed samengesteld.

avatar van laxus11
Queen is een van mijn favo bands
en de hele cd is een topper

avatar van Dungeon
Laatste 2 nummers vind ik verschrikkelijk. De rest varieert van goed tot zeer goed.

avatar van rock-rick
Ik draaide die laatste twee nummers juist vaak, die zijn echt geweldig. We Will Rock You, kort maar krachtig

ClassicRocker
Too close to call?

Queen - Greatest Hits 501 stemmen | gemiddelde 3,96

vs

U2 - The Best Of 1980 - 1990 500 stemmen | gemiddelde 3,94

avatar van De buurman
Dan zal ik ook maar eens een stem uitbrengen.

Ik zou trouwens verwachten dat Spread Your Wings een greatere hit was dan Now I'm Here, maar goed.

Ik heb deze nooit op lp gehad, simpelweg omdat we alle originele lp's in bezit hadden. Ben dus benieuwd of de geluidskwaliteit niet erg te lijden had onder de lange speelduur. Ervaring, iemand? Een dubbel-lp, met een paar minder grote hits extra, had ik dan wat sjieker gevonden.

Maar puur afgaand op de nummers die er op staan, gewoon 5 sterren.

avatar van Lonesome Crow
Die hoes deed me altijd denken aan een speciale uitgave van boek & plaat (of zoiets).
Toch knap om de minste nummers van "Queen II" en "Sheer Heart Attack" erop te zetten, en om te beginnen met hun meest doodgedraaide nummer.

Ik heb Queen lief, maar kan niets met een "Greatest Hits" van ze.
Een grote hit van ze in de context van het gewone studio album kan ik nog wel aan maar al die arbeidsvitaminnen achter elkaar....gewoonweg verschrikkelijk.

Hoezo staat bv Good old-fashioned loverboy niet meer standaard op het album?

Ik snap er ook werkelijk geen hol meer van. De platenmaatschappij heeft door de jaren heen zodanig zitten te jongleren met de nummers dat er sprake is van verscheidene Queen-verzamelaars met de naam 'Greatest Hits'. Laten we het er maar gewoon bij houden dat dit de originele tracklist is:

US:

15. "Seven Seas of Rhye" (from Queen II, 1974) Mercury 2:47
16. "We Will Rock You" (from News of the World, 1977) May 2:01
17. "We Are the Champions" (from News of the World, 1977) Mercury 2:59

ClassicRocker
Heb een correctie naar de crew gestuurd om de tracklist van dit album in oude, originele glorie hersteld te krijgen.

Onderstaand de enige juiste tracklist:

1. "Bohemian Rhapsody" (from A Night at the Opera, 1975) Freddie Mercury 5:56
14. "Flash" (single version, from Flash Gordon, 1980) May 2:48
15. "Seven Seas of Rhye" (from Queen II, 1974) Mercury 2:47
16. "We Will Rock You" (from News of the World, 1977) May 2:01
17. "We Are the Champions" (from News of the World, 1977) Mercury 2:59

Boel berichten die niet meer over deze verzamelaar gingen verplaatst naar Queen

avatar van musiquenonstop
Was mijn eerste kennismaking met Queen, kocht het album op cassette (net nadat The Works uitkwam), en deze aan flarden gedraaid. Kocht hem op cd en een domper was dat anders dan de cassette, hier Under Pressure niet op staat. Kocht weer later Greatest Hits II, en vond dan dat dat nummer er net niet tussen passen. (kwestie van wat je gewnd bent denk ik)

Om te kiezen tussen I en II hoef ik niet lang na te denken, dat word I.

En op de buurman te reageren ik weet het niet met deze als lp, maar met andere te lange lp's is het eigenlijk altijd elende. Zeer kras gevoelig, en weinig dynamiek. Vaak worden nummers iets wat ingekort, maar in het ergste geval versnelt. Mijn eerste lp was een verzamelaar van The Beatles met maar liefst 20 songs. Sinds ik de rode en de blauwe bezat kwam ik er achter dat ik altijd naar de smurfen-beatles heb geluistert. Was toch nog mooi genoeg om fan van The Beatles te worden...
Ik dacht dat 44 minuten de maximale lengte voor een lp was zonder concessies te doen.

avatar van Ducoz
Ik heb bij Queen altijd een beetje en anti-rock gevoel en al helemaal bij Bohemian Rhapsody, waarvan ik nog steeds niet snap dat het altijd op nummer 1 in de top weet ik veel wat moet staan

avatar van musician
Ik kan me voorstellen dat je dit geen mooie compilatie vind, als verzamelaar dus, maar om nu een anti-rock gevoel te hebben inzake Queen...

Waar komt dat dan door?

Hoewel enigszins theatraal blijft Queen in eerste instantie een rockband waarvan de leden gedurende de eerste paar albums aangeven erg goed naar bands als Led zeppelin te hebben geluisterd.

Dat mag, uiteraard. Veelvuldig luisteren naar LZ is iedereen van harte aan te bevelen. Als je dan nog bij de Queen albums vanaf 1980 het gevoel krijgt van: "waar gaat dit heen" is nog te billijken. Maar Bohemian rhapsody is onvervalste drama- en theaterrock,

avatar van Ducoz
Misschien heeft het met de periode te maken, ik weet het niet dat theatrale in combinatie met de stem van Mercury en al die rand geluidjes.

Ik snap best dat mensen het erg goed vinden(mijn pa ook). Ik heb altijd het gevoel dat ze die rock weg laten en her en der een solo door heen laten schieten, das natuurlijk niet waar..

Ik weet niet wat mij het gevoel van anti-rock geeft, veel soeps vind ik het in ieder geval niet

avatar van glenn53
Goh das gek dat heb ik met de Smashing Pumpkins

avatar van musiquenonstop
Tja, als het niet echt je smaak is, dan houd het natuurlijk op, maar anti-rock gaat wel ver, zeker als je het objectief bekijkt.

Op deze compilatie staan toch wel echte rockers lijkt mij, Now I'm Here, en Fat Bottemed Girl, daarvan kun je echt niet zeggen dat daar alleen een solotje in zit. Wel heeft Queen een aantal gewone popsongs gemaakt, die als rock worden gebracht. Op hun manier met veel theater en bombast.

En dat is wat ik merkwaardig vind met Queen, één en al bombast en toch populair bij het grote publiek. Je kan veel van ze zeggen, maar makelijke, goed in het gehoorliggende muziek hebben ze nooit gemaakt. We Are The Champions, een evergreen, iedereen zingt het mee, maar luister is goed naar de muziek. Bombastisch en rauw. Ik kan weinig artiesten bedenken in dit genre die daar een hit mee kunnen maken.

Ik ken trouwens iemand die noemt de muziek hardrock, dat lijkt me net zo min als anti-rock !

avatar van Ducoz
Tja, wat dat betreft heb je wel gelijk, staan een aantal goeie rock songs tussen, dat is het hem ook niet. Anti-Rock doel ik voornamelijk op Bohemian Rhapsody en Bicycle race e.d.
En hé! Een 2,5 is geen onvoldoende hoor... dat had uiteraard erger gekund.

En glenn53, wat een ongelofelijk zielige actie van jou
Het spijt me als je het niet leuk vind dat ik een plaat niet goed vind die jij wel leuk/goed vind, misschien zelfs de band. Ik zal over Porcupine Tree maar zwijgen..
Zielig, die mensen die naar je top10 gaan zitten kijken om daar iets uit te zoeken om te beledigen.
Maar ik vind het erg sneu van je om een band die ik wel leuk vind, en hier totaal niet aan de orde is, te noemen en dan te gebruiken als een soort van backstabber... jammer dit.

avatar van glenn53
Hallo het was een grapje vandaar die smiley, omdat ik niets met die zanger van Smashing Pumpkins kan, vind ik verschrikkelijk, maar dat maakt natuurlijk niet uit, jij mag vanPorcupine Tree vinden wat je wil hoor maakt me niets uit.

avatar van Ducoz
Nee maar jij snapt mijn punt, dat het een grapje is oke en dat vergeef ik.
Porcupine Tree is een prima band Maar je snapt dat het een beetje "kinderachtig" overkomt als we elkaars favorieten zwart maken om iets wat eigenlijk niet eens zo erg is

Sterke verzamelaar, vooral de veelzijdigheid valt me op.
Rock, pop, funk, disco, enz.
Misschien ligt daar wel de kracht van Queen.

avatar van aerogp1
Stemmen op een verzamelaar is altijd een wat hachelijke onderneming. Queen heeft veel goeds gemaakt, maar ook veel waar ik niks mee heb. Op deze (I) staan veelal de krakers uit hun beginjaren, helaas te weinig van Queen I en Queen II. Daarom een 3,5* en geen 4*

avatar van chevy93
ClassicRocker schreef:
Queen - Greatest Hits 501 stemmen | gemiddelde 3,96
In 17 stemmen 0,03* omlaag?

musiquenonstop schreef:
Was mijn eerste kennismaking met Queen..

Ik moet zeggen dat deze cd een ijzersterke kennismaker is in zake Queen.

Bij mij ging het net iets anders, maar het komt een beetje op hetzelfde neer:

The Works kreeg ik van m'n ouders toen ik 10 was. Beslist geen slechte plaat, maar het is uiteindelijk niet een favoriet gebleken. Meer had ik met Sheer Heart Attack, A Night At The Opera en een paar singles die ik stiekem beluisterde als m'n oudste broer niet thuis was. Maar op m'n twaalfde ging er bij me een knopje om en besloot ik m'n eerste 'oude' Queen-plaat te kopen van m'n zakgeld, en dat werd dus deze (de Nederlandse versie Grootste Hits).
A Kind Of Magic kocht ik in dezelfde tijd (1986 dus).

Gaandeweg kwamen de oudere albums en dat was een feest!

avatar van bikkel2
deric raven schreef:
Spread Your Wings had er van mij wel op gemogen i.p.v. Fat Bottomed Girls

Het is meer vanuit een commercieel oogpunt samengesteld. Volledig is ie natuurlijk niet deze verzamelaar.
Waar is Tie Your Mother Down bijvoorbeeld?
Fat Bottomed Girls was in feite een dubbele A-kant van Bysicle Race.

Maar ik begrijp je punt. Spread Your Wings is een geweldige song.

Als hij op de Nederlandse markt gericht was, dan is die keuze beter.
Toch nog een Top 20 hit geweest.

deric raven schreef:
Spread Your Wings had er van mij wel op gemogen i.p.v. Fat Bottomed Girls

Het heeft toch wel een jaartje of 20 geduurd, maar Fat Bottomed Girls is nu al tijden veruit mijn favoriet, wordt regelmatig geskipt door mij. En dan wel na afloop van het nummer terug naar het begin.

De song rockt als een tierelier, goede tekst, en met een ongekende overtuigingskracht gezongen, zoals Freddie het zingt op het laatst Yes! Yes!, zo denk ik er ook over.
En verder als de hits cd's draai ik niet van Queen, dus had ik het nummer nooit gehoord als ze het weg hadden gelaten. Spread Your Wings ken ik alleen live in een niet al te beste versie, en daar heb ik niet echt wat mee.

De kracht van Fat Bottomed Girls zit 'm in het feit dat het op geen enkel ander nummer lijkt en het een ongekende drive heeft. IJzersterk nummer.

avatar van bikkel2
Inderdaad een heerlijke rocker. Zeer aanstekelijk refein. Ik kocht toen het singeltje Bicycle Race, maar vond FBG eigenlijk net zo goed , zo niet beter.
Leuk hoesje trouwens. Naakte wielrenster met een aangebracht broekje.
Dat was wat in 1978.