Queen - Greatest Hits (1981)

Rock / Pop
Label: EMI

1. Bohemian Rhapsody (5:52)
  2. Another One Bites the Dust (3:32)
  3. Killer Queen (2:59)
  4. Fat Bottomed Girls (3:21)
  5. Bicycle Race (2:59)
  6. You're My Best Friend (2:50)
  7. Don't Stop Me Now (3:29)
  8. Save Me (3:48)
  9. Crazy Little Thing Called Love (2:41)
  10. Somebody to Love (4:53)
  11. Now I'm Here (4:12)
  12. Good Old-fashioned Lover Boy (2:53)
  13. Play the Game (3:28)
  14. Flash (2:46)
  15. Seven Seas of Rhye (2:47)
  16. We Will Rock You (2:00)
  17. We Are the Champions (3:00)
  18. I'm in Love with My Car [UK Single Version] * (3:05)
  19. Under Pressure [Live at Milton Keynes 1982] * (4:12)
  20. Tie Your Mother Down [Live at Milton Keynes 1982] * (4:28)
  21. Under Pressure * (4:03)

met David Bowie

22. Keep Yourself Alive * (3:32)
  23. Teo Torriatte * (5:00)
  24. Body Language * (4:33)
  25. I Want to Break Free * (3:19)
avatar van rudiger
sterke verzamelaar van deze mega groep , als je greatest 1,2 en 3 bezit dan heb je al hun hits in huis.
mijn favo songs
bohemian rhapsody
somebody to love
you`re my best friend
save me
another one bites the dust
killer queen
don`t stop me now

kortom 5 sterren voor dit ouvre

Deze zong (probeerde) ik vroeger altijd helemaal mee te zingen met een vriend toen we een jaar of 10 waren. Het album lag altijd bij hun in de auto. Stuk voor stuk top nummers.

EVANSHEWSON
Een hele goede verzamelaar deze, en sterker dan het vervolg hierop, gewoon omdat Queen in het eerste gedeelte van hun carriëre veel sterkere songs en albums afleverde.

Jammer dat het slechts een Greatest Hits verzamelplaat betreft, ik zou een Best Of hebben samengesteld met ook de betere albumtracks erop, en er zijn er nogal wat..
Het nummer dat ik hier het meeste op mis is Mustapha (van Jazz).
Een zalig rocknummer!

Ook Keep Yourself Alive ontbreekt helaas.

Mijn exemplaar stopt wel na nummer 17 We are The Champions.

Puike verzamelaar.
4.5 sterren

****1/2

avatar van AzurixXx
Wat een geweldig album is dit, van een geweldige band natuurlijk! We zullen nooit meer zo'n band krijgen (denk ik)! Ik word er vrolijk van, het is opzwepende muziek en soms ook heerlijk voor bij de kachel met je vriendin (maar daar zijn jullie natuurlijk niet in geïnteresseerd )! Ik heb maar een nummer 1 en de rest is net zo goed: Bohemian Rhapsody! GENIAAL!!

avatar van freitzen
Bobiej schreef:
En ik kan het niet over mijn hart verkrijgen mijn eerste muzikale liefde lager dan 3.5* te geven .

Hoeveel jeukende nummers er ook op staan, vanaf vandaag heb ik besloten dat óók maar niet te doen. Deze én deel II gaan bij mij, na al eerder van 2.5 naar 3* verhoogd te zijn, naar 3.5*. Ik ben tot de conclusie gekomen dat een aantal onbenullige Graetest Hits van al even onbenullige bandjes bij mij lager moeten scoren dan Queen.
En daarnaast was The Platinum Collection nog altijd mijn eerste cd. Eentje die ik ooit van mijn ouders heb gekregen voor Sinterklaas, omdat ik op de radio een aantal nummers van Queen leuk vond.

De derde Greatest Hits-cd blijf ik echter waardeloos vinden, en die blijft dus ook op een 1.5* staan. Misschien haal ik hem in een goede bui nog eens weg, maar goed...

freitzen schreef:

ik vind 3,5 ster nog bar weinig voor deze uitstekende verzamelaar , zoals ik al zei koop 1,2, en 3 , en je hebt het beste van deze top band in huis .

avatar van ricardo
mijn 2 de cd van queen na live killers. vind deze beter dan greatest hits 2 vind deze nummers alemaal wat ''ruiger''klinken,alleen jammer dat een topnummer als march of the black queen op deze ontbreekt, toch een van de betere verzamelaars,alle hits staan erop , je kunt trouwens beter de reguliere queen albums kopen want dan mis je het mooiste en meest bijzondere van deze band niet koop gewoon queen 2,a night at the opera en a day at the races bij free record shop met de 3 voor 25 euro actie,want deze kost ook overal 16 a 17 euro heb je voor ong 9 euro meer de 3 beste studio albums van queen te pakken, terug naar deze 4 sterren voor deze hit verzamelaar

ik sluit me aan bij eerdere commentaren dat veel supernummers van queen niet op de greatest hits staan. (inderdaad vooral jaren 70) Ik heb alle CD's van Queen, het was echt mijn jeugdliefde qua muziek, maar ik luister er niet vaak meer naar, en vrijwel nooit meer naar de GH Cd's. A Night at the Opera vind ik echter nog steeds het beste album aller tijden, en vreemd genoeg is dat niet dankzij, maar ONDANKS Bohemian Rhapsody. (dat nummer hangt me de keel uit)

Maar goed, terug naar GH 1. Het is nog steeds een perfecte Cd om Queen te leren kennen

Heb ook veel cd's van Queen, en vind ook veel nummers mooier dan de hitjes, maar dit is echt een goeie verzameling (van die hitjes dus ). Hij gaat nog regelmatig mee de auto in. Echt een eeuwige topper! (ook voor deze, toch wel beetje, kenner)

Aardige verzamelaar, maar ik mis een aantal nummers. Wat mij betreft hadden Love of my Life, The Prophet's Song, The March of the Black Queen en Spread Your Wings hier zeker op moeten staan. Flash en Good Old-Fashioned Lover Boy hadden er van mij niet zonodig op gehoeven.

Ja, maar het gaat hier ook om de 'hits'. Wat dat betreft vind ik het zwak dat Keep Yourself Alive, Spread Your Wings en Tie Your Mother Down ontbreken. Flash vind ik hier wel nuttig in de zin dat het een verder vrij waardeloos album representeerd en Loverboy was ook een single, de A-kant van een EP.

Loverboy, sowieso een van de leukste hits.

avatar van LucM
De jaren '70 vind ik de beste periode van Queen, wat deze compilatie duidelijk aantoont.
Alle 17 nummers, buiten het kitscherige "Flash" zijn top, met als uitschieter "Bohemian Rhapsody".
Queen was één van de grootste bands van de jaren '70 met een uniek geluid, vooral dankzij de krachtige stem van Freddie Mercury en het gitaarspel van Brian May, dat theatraal dan wel bombastisch werd genoemd. Maar niemand kan ontkennen dat het topmuzikanten waren die steeds vernieuwden en ijzersterke songs brachten.

bikkel
Queen was op hun best in de 70er jaren,en daarom is dit een hele goede verzamelaar.De mindere nummers zijn van begin jaren 80(Flash en Another One Bites The Dust)maar geweldig blijven natuurlijk Killer Queen,Bo Rap,Somebody to Love,Now I'm Here,Seven Seas Of Rhey en Good Old fashion Lover Boy.Save me is trouwens uit de latere periode wel een heel geslaagd nummer.
Kaztor heeft natuurlijk helemaal gelijk als hij het gemis van Keep Yourself Alive,Spread Your Wings en Tie Your Mother Down opmerkt.
Misschien geen grote hits,maar wel hele sterke nummers.
De groep was stabieler in deze periode,dan het 80er jaren tijdperk,waar Queen nog wel eens uit de bocht vloog.

MICKJES
Deze plaat verdient gewoon 5 sterren er staan alleen maar goede nummers op behalve Flash(enorme draak) maar voor de rest bewijzen ze hiermee een van de beste bands of alltime te zijn

*****

Heb Under Pressure (studio) toegevoegd. Deze staat op de Nederlandse vinyl-persing die ik heb (Grootste Hits).

avatar van Hans Brouwer
LucM schreef:
Met de nadruk op "brachten". Er schijnt een nieuw studio album van Queen, met Paul Rodgers, in de maak te zijn . Ik hou ècht mijn hart stevig vast..... . Ik vrees dat wij straks "the Champions" niet meer binnen de Queen gelederen moeten zoeken .

avatar van Queenidiot
tja, dit is gewoon een geweldig verzamelalbum. Als ik ervoor koos om ook verzamelalbums in mijn top 10 te zetten, stond deze in de top 3. Ik heb alleen de oude versie zonder die nieuwe tracks. Maar ik ken ze wel van andere albums als queen-fan. Alleen flash is wel erg slecht. maar alsnog, extreem hoog niveau. het krijgt van mij 5 sterren

avatar van radio 538
verdorie dacht ik echt greatest hit red label te hebben heb ik deze MAAR valt niet tegen 17 super nummers

5 sterren

avatar van LeRoi
......toch al het 70ste item dat ik nu in 1,5 jaar tijd via MMD (www.mailmydisk.com) binnenkrijg...welliswaar deze voor maar liefst 4 credits......maar eerlijk gezegd vind ik dat wel terecht: samen met Status Quo, ELO, AC/DC en Led Zepplin waren dit toch wel de bands die met dikke stiften op mijn schooltassie stonden gekalkt zo eind '70 / begin '80....

Eerlijk gezegd, op 1 stond toen toch wel de (twee sporen) band met de nrs van deze band (samen met, de al eerder opgenomen platen van, MUD, SLADE en THE SWEET) op mijn bandrecorder (tape-deck had ik toen nog nie).

Deze verzameling blijft tijdloos.......mijn favo's zijn Fat Bottomed Girls (bij uitstek), Somebody To Love en We Will Rock You... maar eigenlijk staat er geen zwak nummer op..

Met het verstrijken van de tijd en mijn verdere muzikale ontwikkeling nam ook de belangstelling (rechtevenredig zeg maar) af voor de koers van Freddy en de zijnen: Radio Ga Gooooo, I Want To Beak Freeeee........nee laat maaaaaar, niet voor mij weggelegd.

Desondanks, met terugwerkende kracht, terecht nu weer terug in mijn collectie: deze prachtige verzamelaar!

avatar van ricardo
Dit album heb ik echt al jaren. Ik was ook altijd een enorme fan van Queen, alleen waar je ook komt, je hoort elke dag in een winkel, op het werk of thuis op de radio altijd wel een paar nummers van Queen. Het Queen ouvre is zo dermate grijs gedraaid dat ik eigenlijk nooit meer een plaat van Queen opzet. Ik ben van Queen een beetje moe eigenlijk. En dat van een band waar ik vroeger altijd het meeste van afgespeeld heb. Ik hoop dat de liefhebberij omtrend Queen bij mij wel weer terug komt overigens, want het is natuurlijk een klasse band die jaren lang heel erg goede muziek gemaakt heeft. Luister maar eens naar dit album, want dan weet je wat ze echt in huis hadden. Een supergoede verzamelaar gewoon, en niet te missen voor iedere muziekliefhebber. Queen moe of niet, gewoon verplichte kost, evenals vol 2.

avatar van winterstorm
ricardo schreef:

En da's de reden waarom ik de 'hits' op Queen-cd's meestal skip. Er zijn zelfs een aantal Queen hits die ik enorm irritant vind en die ik liever niet tegen mijn trommelvlies krijg. En die nummers vormen ongeveer de inhoud van deze cd...

avatar van foxhusky
Ik heb dit album in een box met Greatest Hits II.

Mijn voorkeur gaat uit naar Greatest Hits II, omdat ik meer liefhebber ben van Queen in de jaren 80. Toch bevat deze Greatest Hits I ook een aantal prachtstukken. Van mij krijgt ie 4,0 punten.

winterstorm schreef:

Maar omdat het zo grijs gedraaid is, de hits van Queen, betekend nog niet dat het ook slecht hoeft te zijn toch? Volgens mij geef jij 1.5* omdat de nummers hierop geheel grijs gedraaid zijn op de radio en niet omdat je het zo slecht vind. Zou je die 1.5* voor mij willen verklaren dan, die je hierbij geeft?

avatar van winterstorm
ricardo schreef:

Je veronderstelling is 100% fout. Ik vind die nummers gewoon niet goed. Op de radiozenders waar ik naar luister komen Queen-nummers maar zelden voor.

avatar van Fairy Feller
Heb je nog niets van Queen, dan is dit een prima verzamelaar.

Laten we nou maar cijfers geven die we zelf willen geven i.p.v. iemands mening op te leggen. Ik begrijp Winterstorm's reden volkomen, ook al ben ik het totaal niet met hem eens.

winterstorm schreef:

1,5 ster is natuurlijk te weinig voor deze cd waar een flink aantal Queen hits op staan , de enigste reden is dat de songs Winterstorm op den duur zijn gaan vervelen , maar dan nog ......

avatar van ricardo
Deze verzamelaar heb ik vroeger zowel in de auto als thuis helemaal grijs gedraaid, helemaal geweldig vond ik hem toen, alleen nu speel ik hem echt helemaal nooit meer af. ik heb het wel gehoord allemaal, komt bij dat je de div nummers van deze verzamelaar nog regelmatig op de radio hoort. ik vind de hits dermate kapot gedraait en heb het zo vaak beluisterd dat ik er niet meer van kan genieten. hetzelfde heb ik ook met vol. 2. ik draai ze nooit meer. op basis van dat dit album mij erg veel plezier heeft gegeven geef ik 4*, maar als ik op basis van wat ik er nu bij voel, dan zou mijn stem beduidend lager uitvallen. goede nummers stuk voor stuk dus, alleen compleet grijs en stukgedraaid bij mij.

avatar van Madjack71
Prima verzamelaar met de grote hits van Queen. Op lp destijds gekocht en veel gedraaid.
Maar ja, zoveel gehoord, dat ik ze zowat kan dromen, de suprise is er zeg maar er wel van af ondertussen.
Blijft het verder een gegeven dat Queen in de periode van deze nummers een van de grootste bands was, die er toen waren.