Queen - Greatest Hits (1981)

Rock / Pop
Label: EMI

1. Bohemian Rhapsody (5:52)
  2. Another One Bites the Dust (3:32)
  3. Killer Queen (2:59)
  4. Fat Bottomed Girls (3:21)
  5. Bicycle Race (2:59)
  6. You're My Best Friend (2:50)
  7. Don't Stop Me Now (3:29)
  8. Save Me (3:48)
  9. Crazy Little Thing Called Love (2:41)
  10. Somebody to Love (4:53)
  11. Now I'm Here (4:12)
  12. Good Old-fashioned Lover Boy (2:53)
  13. Play the Game (3:28)
  14. Flash (2:46)
  15. Seven Seas of Rhye (2:47)
  16. We Will Rock You (2:00)
  17. We Are the Champions (3:00)
  18. I'm in Love with My Car [UK Single Version] * (3:05)
  19. Under Pressure [Live at Milton Keynes 1982] * (4:12)
  20. Tie Your Mother Down [Live at Milton Keynes 1982] * (4:28)
  21. Under Pressure * (4:03)

met David Bowie

22. Keep Yourself Alive * (3:32)
  23. Teo Torriatte * (5:00)
  24. Body Language * (4:33)
  25. I Want to Break Free * (3:19)
Kingsnake
Ik houd niet zo van verzamelaars.
En bij bands met hits zijn ze nog erger.
De echte classics ontbreken totaal op deze plaat.

Strontvervelende tracks als We Will Rock You, Crazy Little Thing Called Love etc. zijn allemaal aanweizg, voor diegene die het niet aandruven de reguliere albums te kopen.

Maar ja, de titel zegt het al: Greatest Hits.
Toch had ik graag songs als 'Tie Your Mother Down', 'Spread Your Wings' en 'Keep Yourself Alive'. Ook bekende tracks en veel beter dan hun 'hits'.

avatar van LucM
De nummers "Tie Your Mother Down", "Spread Your Wings" en "Keep Yourself Alive" hadden er inderdaad ook op moeten staan (toch bij re-release op CD) maar de nummers hierop vind ik wel top.

Greatest hits-albums zijn, zoals de titel het zegt, meer interessant voor typische hitparade-acts waarvan de albums minder relevant zijn, maar van Queen kun je de eerste 6 albums gerust aanschaffen.

Kingsnake
Het is jammer dat (bootlegs niet meegerekend) er nooit echt aandacht besteed is om 'rare' materiaal van Queen op de markt te brengen.

Ook verzamelaars die wat dieper op de stof ingaan, ontbreken.

avatar van rkdev
Alleen maar klassiekers (en Flash ... ) !

avatar van ricardo
rkdev schreef:
Alleen maar klassiekers
Logisch natuurlijk want deze heet natuurlijk niet voor niets greatest hits.

avatar van rkdev
ricardo schreef:
Logisch natuurlijk want deze heet natuurlijk niet voor niets greatest hits.

Ik zou ze niet de kost willen geven die hun album zo noemen, maar er eigenlijk maar een aantal échte dikke hits op staan. En dan is er nog een verschil tussen een hit en een klassieker ... (kijk tegenwoordig maar in de hitparade).

avatar van notsub
Erg leuk om al die oude hits weer eens langs te horen komen. Queen toont zich hier op haar best. De losse CD's heb ik niet en mis ik ook niet. Deze verzamelaar dekt voor mij prima de lading en laat laat perfect horen waar Queen goed in was.

avatar van ricardo
Deze heb ik toendertijd ook gekocht, en helemaal grijsgedraaid. Gewoon de beste nummers van de beginjaren en de eerste albums van Queen staan hierop. Eigenlijk zou je greatest hits 2 er ook nog bij 'moeten' nemen, ook dat is een klasse verzamelaar. Een iets meer geliktere sound, maar ook subliem. Hierop is het allemaal nog puur en eerlijk op. Mooi om te vergelijken met vol 2. Ik had deze en vol 2 voordat ik een regulier album aanschafte. Op een org album staan wel weer de nummers op die op de radio niet tot in den treure grijsgdraaid zijn.

Dit is gewoon een goed album deze krijgt van mij zeer zeker een 5 sterren stem

ricardo schreef:

Daar ben ik het eigenlijk niet mee eens.
De singles uit de beginjaren zijn steengoeie singles en die zijn hier ook absoluut in hun element, maar de albums zijn allen een afgerond geheel met veel meer kwaliteit buiten de singles om.

Jason Mercury
Dit best verkochte album aller tijden in pop/rockbakermat Groot Brittannië staat als een huis. Stuk voor stuk geweldige nummers die je muzikale hart sneller doen kloppen. Alleen de hoes bezorgt me al kippenvel.

Kingsnake
Hoe kan je nu bij een compilatie zeggen dat het staat als een huis.
Kerel je lult zo uit je nek.

ALs je zo van Queen houdt, waarom reageer je niet bij de reguliere albums? Daar zijn de discussies van niveau en hebben we het echt over Queen ipv dat gelul bij die Greatest Hits platen.
Kom op zeg.

Kingsnake
Ik vind het merendeel van de songs die hier op staan kwalitatief velen malen slechter dan songs die niet op single zijn verschenen.

Veel van de songs op deze verzamelaar sla ik zelfs over als ik de reguliere platen draai. Killer Queen, Now I'm Here, Save Me, Don't Stop Me Now, Best Friend zijn de enige songs die ik niet vervelend vind.
Snap ook niet dat mensen deze plaat zouden opzetten als ze ander werk van Queen al hebben.

Kingsnake schreef:
Hoe kan je nu bij een compilatie zeggen dat het staat als een huis.
Kerel je lult zo uit je nek.

Kom op zeg.

Tijdgebrek! Als ik net als jij werkloos was geweest had ik de hele dag niets anders gedaan dan reageren bij de reguliere albums. Echter, ik beloof je dat ik daar binnenkort tijd voor vind.

Jason Mercury schreef:

Wat een belachelijke aanname, dat ik werkloos ben. Wat een droplul ben je ook. Einde discussie.

avatar van barrett
Dat is idd een belachelijke opmerking...

Inderdaad, je moet wat als je argumenten op zijn. Het failliet van de debater.

avatar van Omsk
Nou ja, debat. Kingsnake laat hier het stoom uit zijn oren komen zonder reden, daar wordt gewoon met een beheerste kwinkslag op gereageerd.

Tot zover mijn gratis analyse

Tot zover mijn gratis analyse

Nu ja. Dan moet je eens een kijkje nemen bij Absolute Greatest van Queen, die discussie gaat nergens over en irriteert me enorm.
Ik had gehoopt dat een Queenfan wel wat bijdragen kon leveren aan de discussies, beetje extra info bij de studioplaten. Ipv daarvan ellenlange stukken over hoe geweldig de zoveelste verzamelaar wel niet is.

Bedankt voor de gratis analyse.
En ik mag mensen niet zomaar droplul noemen, is een ernstige afwijking, mag niet mee gespot worden

avatar van Omsk
Ik zie nu ook pas dat je ´tegenstander´ tien Queen-albums in zijn top 10 heeft staan, dat werpt toch wel even een ander licht

@ Kingsnake

Je bent een onbeschofte vlerk die schrijft dat ik uit mijn nek lul omdat ik vind dat Queen's Greatest Hits staat een huis. Vervolgens toon je je verontwaardigd als je een beetje tegengas krijgt. Kan het hypocrieter?

En als de discussie over Queen's Absolute Greatest in de betreffende topic je irriteert, bezoek die topic dan niet, of stel je irritatiegrens naar beneden bij. Anders zul je zolang er op deze sites hitcompilaties mogen worden toegevoegd, zware tijden kennen.

Voorts kan er met mij prima op niveau over Queen gediscussieerd worden. Een basisvoorwaarde voor een discussie op niveau is echter dat je de mening van een ander respecteert, en deze stelregel schond jij (als eerst) d.m.v een volstrekt misplaatse, onbeschofte reactie op mijn eerste bijdrage aan deze topic.

@ Kingsnake

Bedankt voor de polemiek.
Een discussie over Queen haar liedjes komt m.i. beter tot zn recht in de topics over de reguliere albums.
Klopt, er zijn nogal wat verzamelaars op MusicMeter, meestal geef ik die een laag cijfer, behalve als ze wat bijdragen aan de compleetheid, dmv niet uitgebrachte song o.i.d.
Da's mijn visie op verzamelaars.
Het enige wat ik jou tot nu toe heb zien doen, is impliceren dat je de grootste queenfan bent aller tijden en dat de verzamelaars in het bezit moeten zijn van elke zichzelf respecterende Queen-fan.

Als je zo een groot Queenfan bent, had ik gewoon graag gezien dat je wat info (ben altijd op zoek naar weetjes) bij de reguliere albums.
Maar niets van dat. Veel plezier met je verzamelplaten verder.

Het woordje droplul neem ik terug en verder wil het er graag bij laten.

Omsk schreef:

Hoezo? Moet ik om interessanter, gerespecteerder en/of gezaghebbender over te komen een andere top 10 dan mijn daadwerkelijke top 10, toevoegen?

Ik weet echt wel dat er naast muziek van Queen een heleboel andere goede muziek bestaat. Geen enkele band of artiest brengt mij echter zo in extase dan Queen, vandaar!

Je zou wel geïnteresséérder in de muziekwereld lijken, ja.

Stiekem doet het me een beetje pijn dat het megagrote Queen slechts driemaal in de MuMe top 250 staat. De hoogste Queennotering is bovendien een, naar Queenbegrippen, schamele 61e plaats. Voor mij een extra reden om mijn top 10 geheel uit Queenalbums te laten bestaan.

Je zou wel geïnteresséérder in de muziekwereld lijken, ja.

Het staaft in ieder geval wel mijn beleving dat heel veel Queen-fans écht alleen naar Queen luisteren!

Niet dat ik dat erg vind, ofzo -Queen is een gave band, natuurlijk- maar het valt me gewoon op.

@ Kingsnake: Vanwaar de 1½? Dit is en blijft de eerste Queen-verzamelaar, niet de zoveelste, en het steekt toch echt sterk in elkaar...

avatar van djarend
Nou, gelukkig ben ik niet zo, ben ook groot Queen fan, heb alle officiele cd's, platen, singles, dvd's etc van ze maar daarnaast nog zo 'n 3500 cd's, dus zeker niet beperkt. En och, dat op MuMe slechts 3 platen van Queen staan in de lijst, so what, ik ga liever tegen de strooom in dan met de menigte mee, hoewel dat moeilijk te verklaren is natuurlijk als je van Queen houdt want die hebben nog steeds miljoenen fans en worden nog steeds zeer veel verkocht, wat overigens niks zegt over kwaliteit van muziek, wel als zo 'n band eigenlijk al jaren niet meer actief is (queen & Paul R tel ik niet mee, dat is een gedrocht)
Even on topic. Ik bezit vele versies van deze cd / lp . Ook nog met zo 'n goude sticker erop uit NL. Is overigens wel de meest verkocht lp/cd allertijden in de UK , nog meer dan Beatles.... maar dat is al eens eerder genoemd zie ik net Als je nog eens iets bijzonders wilt meemaken overigens, volgens mij is dat nu of volgende week, Ballet for life, een ballet door beroemde choreograaf Bejart met nagenoeg alleen maar Queen muziek, heb ik ooit in Brussel gezien jaren geleden, en geloof het of niet, tranen in mijn ogen na afloop, echt schitterend gedaan. Heb er nog een videoband van, zou op dvd moeten uitkomen..

avatar van Omsk
3500 CD's van Queen . Daar hebben we de wérkelijke grootste Queen-fan aller tijden .

Volgens mij bedoelt ie dat ie 3500 cd's naast zijn Queen verzameling heeft.

Ik schrok ook al.

Jason Mercury
Even opgezocht: Queen's Greatest Hits album is met 5,5 miljoen verkochte exemplaren het best verkochte album aller tijden in Groot Brittannië.

Greatest Hits II van Queen staat eveneens in de top 10. Haar zesde plaats is goed voor 3,7 miljoen verkochte exemplaren.

Met wereldwijd meer dan 300.000.000 verkochte albums is Queen de vierde best verkopende muzikale act wereldwijd, aller tijden. Alleen The Beatles, Michael Jackson en Elvis Presley gaan Queen voor in verkoopcijfers.